Orange is the new black säsong 2

07:56 2014-05-07

Den 6:e juni smäller det. Säsong två av Orange is the new black kommer ut och då äre jag som kommer sitta med ansiktet tryckt mot dataskärmen.

Varför jag älskar orange is the new black: 

Så mycket tjejer (eller tja, lika mycket tjejer som det är killar i typ House of Cards/Suits etc. men eftersom killar i populärkultur är normen så reflekterar en mer sällan över det).
Älskar tjejer.
Komplexa karaktärer.
FANTASTISKA tillbakablickar som får en att fatta varför folk beter sig så som de gör, därför svårt att riktigt hata någon! (förutom fångvakten med mustasch då, fy fan).
Spännande.
Roligt.
Snyggt.
Gråtigt.

Vad tycker ni om serien?
 

 

25 kommentarer | “Orange is the new black säsong 2”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. J - Att leva med en missbrukare skriver:

    Å gud så jag längtar! Älskar den, bästa serien på väldigt länge!

  2. caro skriver:

    älskar! sitter här och svettas av att ha sett trailern tre gånger på raken. som jag längtar!! och jag älskar att det ger en ganska intressant bild av fängelse som straff – att det snarare handlar om att skydda samhället från dessa individer och förvara människor, än att faktiskt ”hjälpa” dom från kriminaliteten.

    och jag älskar hur deras sexualitet skildras. Hur dom ligger med sina vänner, onanerar och aktivt har sex – utan att blanda in kukpersoner. dom är sexuella varelser som råkar befinna sig i fängelset – ja, då ligger dom ändå. så jävla fint!

  3. Sarah skriver:

    Bästa serien!! Både jag och pojkvännen bröt ut i jubel och hoppade runt av lycka när vi såg premiärdatumet!

  4. Jen skriver:

    Hej Hanna, älskar din blogg! Känns typ som ett andningshål i vardagen. Senaste dagarna har jag funderat mycket kring surrogatmödraskap, och problematiken kring detta. Är jättenyfiken vad du tycker/ tänker kring detta ämne? Ha en bäst dag!

  5. S skriver:

    Fullkomlig älskar serien! De första avsnitten hade jag dock svårt för sex-delen. Det var mycket sex i de första avsnitten, vilket kändes som ett billigt knep för att dra tittare. Kändes typiskt med hur de skildrade (”snygga”) kvinnor ha sex, som ett sätt att intressera tittarna att fortsätta se…. Ah, jag vet inte. Skulle det skildrats på samma sätt om det handlade om män… ? MEN, älskar serien och precis som du säger, de komplexa karaktärerna.

  6. mimmi skriver:

    Alltså älskar den med hela min själ! Har längtat så länge efter säsong 2!!!

  7. j.a skriver:

    LÄNGTAR!!!!

  8. Lisa skriver:

    Alltså den där serien framkallar så mycket ÅNGEST hos mig så det var fan inte klokt. Såg de tre-fyra första avsnitten men gav upp tillslut. Men eftersom jag är en extremt nyfiken person snabbspolade jag mig fram till genom sista avsnittet och min ångest blev tyvärr inte bättre av den sista scenen……. Skjut mig………..

  9. Julia skriver:

    Älskar den!!!

  10. mariell. skriver:

    gler meg SÅ til det startar, det står tilogmed i min almanakk.

  11. Malin skriver:

    ÄLSKAR serien!!

  12. F skriver:

    Jag tycker att karaktärerna är rätt okomplexa. Onda / goda, typ *alla* är lesbiska. Och så tycker jag att huvudpersonens medelklassiga oskyldighet är ganska störande. Klassperspektivet är inte speciellt fördjupande. Men jag håller med om att det är fint at se en serie som handlar om kvinnor och kvinnors sexualitet.

  13. Mathilda skriver:

    Åhh ser du på House of cards?? Vore askul att läsa vad du tycker om serien!! Har själv ett hatkärleksförhållande till serien, har dock inte sett säsong 2 än, nån som vet vart en kan se?

  14. Aida skriver:

    Jag längtar sönder!!

  15. lisa skriver:

    Alltså jag ÄLSKAR denna serie. Jag och min pojkvän kollar på det tillsammans. Det är dock så jävla jobbigt att Piper är en exakt kopia av min pojkväns ex?! Och eftersom jag har tänkt på det så ofta, så tänker jag på det varje gång. Det har blivit en tanke som ALDRIG försvinner. Hur sjukt?! Jag bryr mig inte så mycket om henne egentligen och det var hundra år sedan de var ihop. Han vet inte om att jag tänker på det heller. Vad fan? Jaja, lite skönt att lätta hjärtat. Jag har aldrig sagt detta till någon ^^

  16. Agnes skriver:

    ÄLSKAR ÄLSKAR ÄLSKAR den serien!!! Kommer vara fast i soffan som tuggummit under jympa. Åhh längtar tills säsongstarten. Så bra gjord, bra budskap bra karaktärsarbete och rolig. Hoppas att säsong två är lika bra som säsong 1. :)

  17. Erica skriver:

    MASTER!! Viktig fråga:

    Min klasskompis gjorde en undersökning i klassen angående hur många h folk sitt vid datorn/tvn varje dag. Jag svarade direkt (och underdrev för jag skäms över antalet) 4h. Vet du vad majoriteten av resten av klassen svarade?? 1h. En. Timme. HUR?? Det var ett fåtal som svarade 2h och jag känner mest: vad gör dessa människor som inte jag gör? Nu har jag drabbats av existentiell kris och känner att jag måste förändra mitt liv.

    Hur många timmar sitter HP vid dator/tv undrar jag? Snälla master säg att jag är normal och inte slösar bort mitt liv :(

  18. Lisa skriver:

    ÄLSKAR serien!!! HATAR vakten med mustasch, blir så provocerad och äcklad av honom, så vidrig ÖSCH.

  19. Elin L skriver:

    Måste ändå säga att jag fick lite sympati för snubben med mustasch när han var så kärlekstörstande. Inget som kan ursäkta hans beteende i serien men tyckte det gav djup. En människa som aldrig fått kärlek?

  20. Annie skriver:

    Jag gillar den! Väldigt mycket. MEN, den har många problem också. Visst den är feministisk och visar kvinnor med olika bakgrunder och det är ju jättebra. Fast när man kollar närmre så är latinas rasifierade, afroamerikanska fångar bryr sig endast om fried chicken och vilket tv-program de får se när de vita bryr sig om hälsovård, mänskliga rättigheter och fängelsesystemet. Det framgår väldigt tydligt när de ska välja en kvinnorådsrepresentant från varje tribe. Och när Sophia tar upp frågan kring hälsovård så slås det ner och kallas för ”white people politics”.
    Sedan när kvinnorådsrepresentanterna är valda så har de ett möte med mr Healy där Taystee vill ha annan sås i matsalen och Fifty Shades of Grey, latina (har inte namnet på henne) vill ha en annan kudde, Piper har en lång utläggning om hela systemet och framställs betydligt mer intelligent, Chang som representerar Others och Golden Girls säger ingenting om det framgår tydligt att man ska skratta åt henne.
    Det var bara några förslag. Finns mycket mer.
    Nu låter det som att jag inte gillar serien, men det gör jag. Men jag ser många problem i den som jag hoppas att de har tänkt mer på i andra säsongen. Längtar till 6 juni!

  21. Jonna skriver:

    Jag ÄLSKAR DEN och det gör min Sambo också, som för övrigt hatar serier som GoT…. 0.O

  22. kajsa skriver:

    ÄLSKAR!!!

  23. Erica skriver:

    Erica: 1h???? Med tv inräknat??? 1h dator kan jag förstå, men i kombination med tv… Jag kollar på tv konstant.

  24. Ellen skriver:

    vill älska mer än jag gör :( blev svinglad av första avsnitten just för att den är så annorlunda, det handlar om tjejer och tjejer som inte bara är snygga, jobbiga flickvänner (vanligaste rollen i typ alla amerikanska filmer och serier som någonsin gjorts) utan riktiga människor som kan vara roliga, knäppa, smarta osv osv etc. tycker dock att serien är lite väl banal. tycker inte riktigt allt det knäppa (som inte känns så trovärdigt, typ att karaktärerna är så överdrivna, att en tjej helt plötsligt hänger sig osv) går ihop med att det ska vara en seriös serie där man får gå in på djupet i karaktärerna. jag kan inte riktigt sätta fingret på det, men det är någonting med manuset eller skådespeleriet som inte känns så välgjort. tror att serien kan bli bättre och hoppas att den blir det! känner mig typ som en svikare för att jag inte gillar serien supermycket, hehe pussssss

  25. Meanie skriver:

    Den är klockren, rolig, spännande och asbra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla