NYTT PODCASTAVSNITT: ”36. 90-talet som statusmarkör”

23:23 2014-06-16

Det är dagarna som går

dagarna som går 

som är livet

aha

Det sa i alla fall Carola i en fantastisk låt på 90-talet. Nu är det podcast-dag och ännu ett avsnitt av HANAPEE’S OTROLIGA PODCAST ute. Den här veckan är avsnittet extra långt och vi snackar oooooom:

Att vara sjuk. Kvinnors framställning i populärkultur. Är det egentligen ngn skillnad på Martins svett och Josefins ”gravidvatten” …? Par som inte bråkar. Hur håller man ihop i 10 år? Liberaler. Martins frisyr. Kritikermän som bråkar. Att använda 90-tal som ”statusmarkör” och mycket mycket mer.

Ni hittar podden på iTunes och i apparna Podcaster och Beyondpod. Dricker du regn, har pärlbrodyr i håret och kallar dig elallergiker? Klicka då på play här:

5 kommentarer | “NYTT PODCASTAVSNITT: ”36. 90-talet som statusmarkör””

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Karin :) skriver:

    Hanna! Hjälp mig snälla!

    Igår kväll när jag satt med mina föräldrar på verandan och hade det trevligt i sommarkvällen frågar mamma plötsligt vad jag röstade på i EU-valet. ”Blev det FI?” frågade hon eftersom vi hade pratade om det innan valet. Pappa grymtar fort ”Det hoppas jag verkligen inte att du gjorde, gjorde du det?” Jag sitter och nickar, varför ska jag dölja det? ”Det är ju en besvikelse! Röstade du på Gudrun Schyman?”

    Att min pappa har massor emot Gudrun har jag vetat om länge, men att han verkligen inte kunde förstå varför jag la min röst på FI, att det partiet har frågor som är viktiga idag, att jämställdhet är det jag brinner för och det jag vill att Europa ska arbeta mer för osv. Såklart blev jag ledsen när han sa så, min far som annars är världens mysigaste/snällaste far men när det kommer till vissa frågor kan vara något konservativ. Jag tog en promenad efteråt och fungerade igenom det hela, är det jag som har lagt min röst fel? Men nej, det enda jag kunde komma fram till är att det är mina hjärtefrågor!

    Så Hanna, jag behöver tips på hur jag kan få min far och min mor (som inte heller vill kalla sig feminist) att vilja förstå mer om feminism och FI. Hur gör jag för att få dem att öppna sina ögon och inte tycka att deras dotter har lagt sin värdefulla röst helt fel?

  2. Alva skriver:

    Den bilden alltså!!!!!!!

  3. Fahride skriver:

    Nu blev jag lite trött. Att vara liberal stämmer dåligt med det i tar upp i er podd. Det finns som inom alla ”rörelser” dem som missbrukar namnet som de säger sig tillhöra.
    Att vara liberal innebär främst , mänskliga rättigheter, jämlikhet, yttrandefrihet, individuell frihet, religionsfrihet och demokrati.

  4. Isa skriver:

    Haha eran bild!! Jag dör vad bra!!!

  5. ceci skriver:

    Haha, älskar din pod. Men måste säga att jag blev sjukt förvånad av att ditt bloggnamn uttalas med så internationell klang, har alltid sagt det med väldigt svensk klang, iksom Hanna istället för Häna, om jag gör mug förstådd…?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg