Hemvändarfesten från helvetet

14:10 2014-12-26

Löfte inför 2015: att aldrig bli packad igen.

28 kommentarer | “Hemvändarfesten från helvetet”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Charlotte skriver:

    En ska’nte dricka alkohol när en har ont i själen!

  2. Moster Maggan skriver:

    Kan du lova det….säkert? Kul att träffa dig i helgen, en frisk fläkt. Pussar.

  3. Ellen skriver:

    haha, jobbigt.. Men vore intressant med mer details som matchar rubriken, vad tusan hände egentligen??? Hurs som helst, hoppas jag du har en fin lördag och blir sådär laaagom full (om du nu ska dricka alls idag) :) .. och Gott Nytt 2015!!

  4. blö skriver:

    mm ska vi jämföra bakfylleångesten? Jag blev apkalaspackad på juldagen, slocknade tydligen på krogen. Minns typ inget och har inte hört nåt från de jag var ute med. ÅNGEEEEST.

  5. Hanna skriver:

    Jag hade årets värsta bakisdag igår… Hemma med familjen. Fick passa på att spy (!!) när de åkte iväg och handlade. Usch

  6. Sara skriver:

    Du är inte ensam. Tappade mobilen / fick den snodd som kronan på verket också!

  7. Caroline skriver:

    Fan va skönt det måste va att ha härliga läsare som delar med sig av sin egen bakisångest när en själv har bakisångest? Jag tänker att med det här som med typ allt annat så vore det himla skönt om tjejer kunde dela med sig av bakisångest och historier om hur en har gjort bort sig på fyllan lite oftare. För iaf i min umgängeskrets (som härstammar från pk-söder och röstar på Fi osv), så är det fortfarande så att killarna delar med sig av sina fyllehistorier utan att skämmas och får omgivningens uppskattning för det, medan tjejerna skäms när de blivit för fulla/gjort bort sig, och också skuldbeläggs i mycket större utsträckning. Det är som att tjejer fortfarande ska vara ”lagom fulla” fortfarande, medan killar kan va hur fulla de vill (precis som att ligga runt alltså). Någon annan som känner igen sig? Nä, kanske bara är jag. Jahaja.

  8. blö skriver:

    Caroline – Håller med dig som faaan!

  9. Madde skriver:

    åh inte för att vara dum men det är skönt att läsa att andra också har bakisångest. Det lindrar ens egen bakisångest. Blöööööööö! Hatar bakisångest. :(Och jaa håller med dig Caroline! Kram på er alla! <3

  10. J skriver:

    Okej, Caroline och Blö, jag ska dela med mig av min ångest. Detta skedde juldagen förra året, på en fest hos en mycket god vän, men många gamla vänner från förr. Blev alldeles för packad, alldeles för tidigt på kvällen, och gick runt och drygade mot folk jag inte gillade. Sedan gick jag in i min väns sovrum och kräktes rödvins-spya över hans nya, dyra julklapps-duntäcke (som han alltså hade hunnit äga i en dag). Sedan vinglade jag hem till mitt föräldrahem med allas dömande blickar i ryggen. Morgonen därpå tog jag en tidig buss hem till min lägenhet, och satt och spydde i en plastkasse :) Satt hemma i 2 dagar i bakfylleångest, och sen började jag smsa mina vänner och be om ursäkt. Har aldrig skämts så i mitt liv, och det känns som att INGEN i världen har en lika jobbig historia. Haha.

  11. Katta skriver:

    Asså, ångest får man ju egentligen oavsett för det sker en kemisk reaktion i kroppen. Min härliga svärmor, som sett mej full flera gånger och som jag BOOORDE ha ångest för pga kanske berättar nåt om mitt sexliv med hennes son eller bara blir galet full, MEN hon säger ALLTID så här: ”de som INTE har ångest dagen efter har fan inget på en fest att göra för de bidrar inte med ett skit. Bara sitter och suger i sig av alla andra” att hon råkar vara typ världens mest classy lady och skitsnygg gör det bara ännu bättre. O själv tänker jag som så här: fan INGEN ligger o tänker på vem som sa vad, eller vem som gjorde vad dagen efter. ALLA tänker bara på vad en själv gjorde/sa och det betyder verkligen nada för inte en djävul bryr sej. Man är verkligen inte i centrum för alla andra människor. Alla har sina egna huvudroller i samma utekväll och ingen minns bi-rollerna ändå :o) kram!

  12. Karin skriver:

    Jag brukar inte läsa kommentarerna till olika inlägg på sociala medier då de ofta innehåller skräp och tomma ord. Men nu gjorde jag det och blev för en gångs skull positivt överraskad. Vill bara säga: fan vad sköna ni är allihop! Äntligen lite snälla och peppande kommentarer. Detta ger
    mig hopp om att det kan finnas ett kommentatorsfält på internet som är helt fritt från kränkningar osv :)

  13. blö skriver:

    J – Det lät förjävla jobbigt, men jag har gjort värre saker. Tappat bort grejer, ringt till folk jag inte borde ringa (ex bland annat, fyyhyfan), till och med vaknat upp i fyllecell en gång. Jag borde inte dricka, iaf inte så mycket. Det är väl det som är svårt, att jag inte känner av var ”gränsen” går, när det är dags att byta ut vinet mot vatten.
    Men fan vad det hjälper att läsa vad andra varit med om, kanske inte livet är slut liksom bara för att man gjort bort sig. Mitt nyårslöfte är att försöka att inte sätta mig själv i situationer som ger mig såhär överjävligt mycket med ångest.
    Kärlek till er alla <3

  14. mm skriver:

    Jag har sabbat så jävla många gånger. Jag har varit så jävla dum så många gånger när jag varit full. Det är grejer som jag skäms över så mycket att jag inte ens orkar skriva. Mitt nyårslöfte (det första jag ger i mitt 19-åriga liv) är att sköta mig när jag dricker hädanefter

  15. Lisa skriver:

    Jag blev också för full på juldagen. Gjorde egentligen inget jättehemskt men skäms ändå. Jag bor nu i en större stad än den jag är uppväxt i och är liksom van vid att inte känna igen så många när jag är ute. Men nu däremot, hemma över julen, så kände jag ju igen ASMÅNGA. Flera gamla klasskompisar/ligg/fb-vänner/förälskerser. Och jag blev så himla glad varje gång jag kände igen någon och skulle tvunget fram och prata med absolut alla fastän den personen antagligen inte visste vem jag var och/eller inte ville prata med mig bara. Inte så farligt egentligen men blev ändå påmind om varför jag är så himla glad att jag flyttat. Sen har det ju varit andra monsterfyllon där jag spytt offentligt/på killar/på mig själv och jag vill inte ens tänka på alla dryga fyllesms jag skickat genom åren. Men vafan, man överlever. Man kan tänka att alla andra ändå har för fullt upp med sina egna liv och problem än att komma ihåg alla ens fyllor. Hellre pinsamheter ibland än att vara fucking tråkig och aldrig göra bort sig. (Både nykter och full alltså).

  16. Katta skriver:

    hehehe nu sitter jag o blir packar inför svärmor, fyller på vinglaset konstant?! kommer jag snart ha ångest?!! t.o.m börjat gå in på google translate o skrika saker på finska till dom (de är finnar) tänker som så här; kanske hjäper ångesten att följa nån IRL som verkligen jobbar hårt mot ångestens högborg… hahahah nu skrek jag HÅLL KÄFTEN till hela familjen på finska (
    OLE HILJAA!!!) o så la jag på till maken ”fyll på vinet!!!!!!!” ….Ångrar jag bittert allt detta imorrn’?!!!! vem fan vet..

  17. Emma skriver:

    Oj, jag får nästan mer bakisångest såhär i efterhand över att läsa era berättelser för de känns så milda jämfört med mina. Är det bara jag som har vaknat upp ovetandes om att jag både haft sex och i princip spytt ner killen samtidigt, gått på firmafest och dränkt hela badrummet i rödvinsspyor så jag till och med fått duscha på krogen och varit ”sjuk” dagen efter då jag egentligen skulle jobbat OSV OSV. självklart skickat en jädra massa fyllesms genom fyllevarven också:)

  18. Erika skriver:

    Jag gick hem och spydde ner min pojkväns säng en gång när jag hade varit ute. Vi hade varit tillsammans i en månad när det hände. På morgonen vaknade jag upp i en av hans tröjor och allt jag spytt var bortstädat, men min kille låg och sov på soffan för jag hade tydligen inte låtit honom sova med mig i hans säng. Älskar mig själv

  19. Isabelle skriver:

    Tack snälla ni för att ni är lika korkade som jag. Aldrig haft sån ångest som jag haft efter detta juldagen. Idag är det tre dagar senare och jag kan fortfarande inte äta utan att vara redo med hinken. Jag hade med mig två vodkaflaskor och en galliano till förkröket, när jag sedan fick tillbaka mina grejer därifrån skickades inga flaskor med. ”Nä, de är tomma allihop”. Vi var tre personer där varav en knappt drack och den andra hade eget. Känns inte så underligt längre att man blev nekad på alla ställen, sov en stund inne över ett av borden på kebabhouse, kräktes ner hela entrèn på krogen, blev omhändetagen av vakten och att ens sällskap har fått berätta allt detta pga minns inte ett smack. Minns att flera okända personer tagit hand om mig och speciellt en tjej med vit mössa som jag försökte prata med men kunde inte få fram ett ord pga för packad så kramade henne bara. Tittade på mina kläder igår och curry-spyan som mina vita skor är dränkta i kommer att bli svår att tvätta bort. Kanske blir lättare att få bort det från mina svarta byxor om jag har tur. Igår tog jag och sällskapet bilen in till stan för att säga förlåt till de vakter vi bråkade med samt alla de staket vi välte utanför. Både hon och jag är blåslagna med uppskrapade händer och hon har en bula i huvudet efter att vi kissade precis utanför krogen och hon faller handlöst med huvudet rätt in i sidan på en streetparkerad bil. Förlåt för eventuell buckla i bilen. Efter att ha blivit omhändetagen och satt utanför krogen nerspydd inför folket hann jag nog förfrysa varenda kroppsdel i de 8 minus man satt ute för att sedan se att det kvitto jag fick av den taxi jag uppenbarligen tagit hem skrevs ut innan kl 2 på natten. Då festen vanligtvis knappt har börjat. Hemma i föräldrarhemmet som jag tagit mig till klär jag av mig i köket, lägger mig naken i fosterställning i min säng utan att hitta något täcke eller filt och blir sedan ombäddad av pappa när fyllefrossan gör att jag skakar som mest. Vaknar upp fortfarande full och kräks grönt i en bakbunke. Nu vill jag bara ha revanch. Det känns faktiskt lite bättre efter att ha läst era kommentarer och fått se att jag inte var ensam. Skall nog googla på ”bakfylleångest” för fler berättelser som kan hjälpa mig.

  20. Zaida skriver:

    Känner att jag måste dela med mig av min fylle/bakishistoria. Det är absolut den värsta ångesten jag har känt och jag har ännu inte berättat det för mina föräldrar.

    Jag och mina tjejer förfestade hemma i vår lägenhet. Vi åkte buss in till krogen men jag kom aldrig in eftersom jag stod i en gränd och spydde. De ringde min pojkvän som fick gå ut från krogen och boka en taxi åt oss. Tåls att nämna att jag är ALLTID den som är ”ordningssam” och blir aldrig för full. Taxin fick stanna ett antal gånger längs motorvägen pga spyfärdig. Väl hemma gick jag på toa och började tydligen duscha. Jag somnar tydligen i duschen. Min pojkvän sliter upp badrumsdörren som är låst och bär mig till sängen. Vaknar på morgonen av att grannen ringer och säger att det skett en vattenläcka. Jag somnade alltså i duschen och vattnet rann över tröskeln så det rann ner i grannens hall. Detta resulterar alltså i att grannarna fick riva ut hela badrummet och hallen. De hade en EN VECKAS bebis så de var tvungna att bosätta sig hos morföräldrarna i en månad medan renoveringen varade. Det var ett jävla kaos med försäkringar och en eventuell stämning på mig. Som tur är gick allt på försäkringen, TACK OCH LOV!

    Denna erfarenhet har lett till att jag aldrig mer duschar på fyllan :) Gör inte det ni heller!!! Såhär efterhand är det skoj, men dagen efter…. Möta grannarna i trappen, det var inte roligt. Jag grät i en vecka tror jag, hehe.

  21. P skriver:

    Åh vad underbart att läsa! Här har ni en som faktiskt slutat dricka pga rädsla för bakfylleångest :S okej det är DET i kombo med att jag inte orkar mer ångest än jag redan har. Min värsta var för ett år sedan, på nyårsafton. Var på fest hos en vän. Blir tillräckligt packad, har glömt bort den delen där jag spydde på toaletten (och tvingade alla mina vänner att vara där med mig o hjälpa mig – pga spyfobi. Hade suttit o gråtit för jag tyckte så synd om mig som var tvungen att spy lite rödvin) men minns tyvärr små minnesbilder av alla hångelscener. Gick runt och hånglade med verkligen alla jag stötte på. Typ. Crashade en ”fyllelek” några höll på med för att hoppa på en av tjejerna o börja hångla. En kompis, vars flickvän stod bredvid honom, skulle ge mig en liten nyårspuss, varpå jag sträcker in tungan o börjar tvångla. Sen ger jag mig på en gemensam vän för o hångla lite – som jag dessutom var intresserad av. En ny tjej kom till festen (som jag aldrig träffat förut) o sträcker fram handen för att hälsa. Jag skiter i handen o sträcker mig fram o börjar hångla med henne. O så några fler hångel på det. Kvällen slutar med att mina vänner får hjälpa mig hem. Dagen efter haglar det in sms med folk som retas över fulla jag, och berättar alla de historier jag inte själv minns. USCH vad jag skäms!!!!

  22. Johanna skriver:

    hahahha det här kommentarsfältet är DET BÄSTA i världen?? sååå hög igenkänningsfaktor <3

  23. ByeByeYou skriver:

    Det här kommentarsfältet alltså. Helt fantastiskt.
    Själv spenderade jag juldagsfyllan med att grina framför mitt exs kompisar och hela min hembygd på krogen pga brustet hjärtat. Kändes som om all värdighet spolades bort med de där sista drinkarna. Fy fan.

  24. Amanda skriver:

    Alltså detta kommentarsfält. <3 Plz kan du inte göra ett inlägg där du ber alla berätta sina värsta bakfylle-ångest-historier? Har alltid extrem dagen-efter-ångest vare sig den är befogad eller inte och skönt att se att man inte är ensam haha.

  25. Sonia skriver:

    Hanna jag är så ledsen att jag känner mig trygg i att du också mår dåligt..Är jag en hemsk människa?
    Det känns på något sätt skönt att det inte bara är jag… Tack för att du är fin och bra och kämpar. Då hoppas jag också kan det.
    Är asrädd för att söka hjälp, men i julklapp till mig själv och som nyårslöfte så har jag svalt min stolthet och bokat tid på vårdcentralen.. fick höra att det är så man gör, för att sedan bli slussad vidare.
    Förlåt för konstigt meddelande osv.
    Du är bra! Hoppas du mår bättre!
    Hälsn. Sonia

  26. K skriver:

    Jag postar lite sent här..
    Juldagen 2010 hade jag och 2 kompisar förfest där vi blev mer och mer pepp för varje glas vin vi tog. Sen tog vi en tequilashot och efter det minns jag inte lika tydligt. Hade ett svagt minne av ännu en tequilashot (jag tål knappt sprit). En gemensam kompis skjutsade oss till stan (förfestade på vischan). Står i kö till nattklubben, bara jag har köpt biljett, inte mina kompisar. De kommer inte in och jag är för full för att gå in själv, så jag sätter mig på McDonalds för att försöka få tag på min kille (var svinkallt ute) som jag skulle sova hos. Stället han festar på ligger i källarlokaler så han har ingen täckning. En vakt på McDonalds frågar typ ”hallå sover du?” Jag håller på med mobilen och säger ”Nää jag raderar sms” (??). En stund senare säger han ”Nej nu får du gå ut härifrån, du sitter ju och sover!” Och kastar ut mig i kylan! Mina fingrar är tjocka isklumpar när jag försöker smsa min kille, utan framgång. Jag går runt på gatorna, gråter och har mig för att det är så kallt och för att min kille har övergivit mig (??). Hade färgade linser och lösögonfransar som ramlar av med alla tårar. I en plastkasse bär jag två par extra strumpbyxor som hänger ut över påskanten. Måste sett hemsk ut.
    Jag tar första bästa buss till min mammas nattjobb (även det är på vischan), vilket är en buss som går kl 00! Festerna hade ju knappt börjat liksom. Sover på mammas jobb, blir väckt när hon slutar kl 7 för att få åka hem. Munnen är helt igenklistrad och jag mår skiiiit. Minns ingenting sen typ kl 21 dan innan, vet inte om jag har med mig leg, mina lösa hundralappar eller nånting (hade allt med mig, till och med plastpåsen).
    Åker hem till min säng där jag spyr hela dagen efter. Hittade massa bilder och videoinspelningar i min mobil från bilfärden in till stan som jag inte minns ett dugg av. Vågade inte kolla på dem förrän flera veckor i efterhand då ångesten lagt sig lite.

  27. K skriver:

    På en studentfest hävde jag i mig massor med fulvin (vin som studenter gjort själva och som kan ha rätt så hög alkoholhalt) för jag var lite nervös och ville lugna mig. Hade rätt trevligt men VIPS så minns jag ingenting mer än två minnesluckor där jag står och har livliga samtal med några klasskompisar (är rätt blyg annars) och där jag glatt ställer upp i en av tävlingarna vi hade.

    Så vaknar jag upp. Var är jag?! Aha, i min killes säng. Men hur FAAN kom jag hit?! Inte den blekaste. Jag frågar honom var min väska är. ”Hos J” svarar han då. Får panik, hur vet han det? Hur full var jag?

    Får höra av folk efteråt att jag var dyngrak verkligen men jag bara skrattade och ramlade omkring. Blev hemdragen av en kompis till min kille. Han bodde på tredje våningen men jag stod och ville absolut komma in på andra våningen (till en studentkorridor).

    Den ångesten var brutal!! Jag har gjort bort mig för så många och jag visste inte hur många som visste, så att säga. Såå läskigt att gå till skolan efter det. Det allra värsta med det hela var att jag var fadder, och en fadder ska föregå med gott exempel och får verkligen inte bli full. Hade också ångest över att få nån anmälan på mig för detta, visste inte hur hårda de var. Haha, var till och med lite rädd för att erkänna det här nu, ifall någon är jätteinsatt i sådant.

  28. Caroline skriver:

    Åh alltså älskar er som kommenterar här så otroligt mycket!!!!! Jag har så sjukt många kvällar med minnesluckor och spyr alltid hela dagen efter när jag blivit full (typ mer än 3-4 glas vin). Och det blir värre med åldern! Betyder det att jag är alkoholist? Alltså dricker inte särskilt ofta och är aldrig ute efter att bli full, men är en sån otrolig binge drinker liksom? Kan inte sluta när jag nått förbi en viss point of no return. Aaaaargh varför varför varför? Nu senast på nyårsafton. Ångeeeeeest. Hjäääääälp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg