Nyval

10:40 2014-12-04

Igår när jag gick ut från jobbet mötte jag Annie Lööf, Magdalena Andersson och Jonas Sjöstedt plus en massa Säpovakter. Kändes märkligt att vara nära ”makten” när en själv känner sig så jävulskt maktlös just nu.

Ja hörrni. Nu krävs krafter för att inte Sverige ska gå sönder. MEN DET FIXAR VI VA??!?! *försöker ingjuta hopp* *förmodligen mest i mig själv*.

Har en sån jävla politisk depression just nu. 

12 kommentarer | “Nyval”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. My Cecilia skriver:

    Men alltså JA Master! Jag har också så mycket politisk depression nu så jag skulle vilja ha lite vägledning!
    Kan du inte göra ett inlägg om detta (eller prata om detta i podden, ELLER BÅDE OCH?) om hur du tänker? Ska man rösta ”smart” eller med hjärtat? Osv… ÅH vet ingenting längre!

    HÄJ /My

  2. Ellen skriver:

    Ni får vi bannemej se till att F! kommer in åtminstone :) Go go GO!!! Till kommentaren över, rösta med hjärtat!!! om alla gör det blir det förhoppningsvis ett annorlunda resultat än sist…

  3. Sofia skriver:

    Nej, nu köööör vi!!!! IN MED FEMINISTERNA, UT MED RASISTERNA!! Vi ger ALDRIG upp!!!!

  4. Alina skriver:

    Jag har också en politisk depression. VAD ÄR DET SOM HÄNDER LIKSOM???!!!!!

  5. Alicia skriver:

    Ja det känns ganska deppigt, men är jätteglad att jag får rösta! Fyller 18 åttonde mars!

  6. Lotta skriver:

    Jag känner inte för att rösta på FI igen, har svårt att tänka mig att de skulle nå 4 % eller ens lika mycket som i september. De har ju redan fått partistöd och känns som min röst behövs bättre någon annanstans..

  7. Paulina skriver:

    Hej Hanna! Läste precis ditt inlägg om feminism och genus. Otroligt intressant läsning! Anledningen till att jag kom in på detta ca två år gamla inlägg är för att jag läser sociologi och är inne på min sista uppgift (woho) innan slut examination. Och den handlar som du kanske kan gissa nu, om: Argumentation Genus.
    MEN, jag känner jag har fastnat. Uppgiften lyder såhär: Du ska skriva en argumenterande text kring genus i vilken du förhåller dig till- och värderar socialkonstruktivism, intersektionalitet och feminism. Även sociologiska termer och teorier som är relevanta för din diskussion kan så klart användas i din text. Din text ska belysa följande frågor: Vad är manligt respektive kvinnligt (exempel)? Hur skiljer sig dessa uppfattningar åt i olika samhällen och i olika tider? Hur har dessa olika föreställningar kring på vad som är manligt respektive kvinnligt formats? Vilken slags ojämlikhet finns det i våra samhällen idag? Finns det ojämlikheter som är motiverade? Hur kommer man till rätsida med strukturell orättvisa?
    Och hoppla hej, jag står helt stilla. Har glott på skärmen nu i snart två timmar. Detta är ett ämne jag i vanliga fall har lätt att diskutera, men nu… nothing. Har en lärobok att vända mig till men känner att jag inte bara vill ”skriva av”. Så hittade jag ditt otroliga inlägg och ville höra om du har någon bra input? Hur kan jag börja? Det är det svåra tycker jag. Den första meningen, inledningen. Kanske har min hjärna börjat haverera efter en hel termin av sociologi haha. Any thoughts på uppgiften! Tack på förhand grymma Hanna!

  8. Malin skriver:

    Lotta, för att FI ska få behålla sitt partistöd så krävs ett valresultat över 2.5% i det extra valet, precis som i de ordinarie valen.

    I detta läget är det extra viktigt att FI kommer in. Det krävs en direkt motpol mot SD:s rasistiska politik och inget av dagens parti tar denna kampen. Det krävs bara 0,9% till för att komma in, vi kan klara det! Mobilisera! Vi har fått ännu en chans att göra det vi inte gjorde inför förra valet. Det är nu det måste hända!

  9. Maria skriver:

    Det viktigaste är att inte ge SD inflytande. Jag ber er alla att rösta på partier som redan är invalda i riksdagen, tyvärr är det f!rösterna från förra valet som spelat SD i händerna. Genom att rösta på de stora partierna ökar chanserna för en majoritetsregering och då har SD ingenting för att vara tredje största parti, de kommer ändå inte kunna bestämma någonting i ett sådant läge! Tyvärr måste man rösta taktiskt när rasisterna fått så mycket makt.

  10. Lotta skriver:

    Malin, det är 2,5 % av rösterna från något av de två senaste valen som gäller, så FI förlorar inte sitt partistöd om dom får mindre röster denna gång. Se här; http://www.dn.se/ekonomi/nyval-sa-gar-det-till/

  11. Cornelia skriver:

    Jag känner mig ändå ganska hoppfull just nu och tänker se det här som en ny chans för FI! att komma med i riksdagen! Jag röstade faktiskt inte på dem i förra valet och i efterhand rätt mycket dåliga känslor över att inte ha gjort det, så den här gången ska jag bannemig rösta på dem och hoppas på att det finns fler som gör som mig :)

  12. Emma skriver:

    Lotta, jag tror du resonerar klokt. I detta val går min röst till ett av partierna i det rödgröna blocket som garanterat kommer in i riksdagen. Nästa val kommer jag förmodligen inte resonera så, men nu känns det oerhört viktigt att min röst verkligen kommer räknas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG