Det tjejer gör är alltid värt att skratta åt

10:47 2015-10-05

lalala.png

Jepp.

Så ställer man sig framför den enda helkroppsspegeln på SVT och hoppas att ingen ska öppna toadörren och shamea att jag tar en ”dagens outfit”. Heheeeeeh,

Vad ÄR det förresten med senaste veckans shameing mot tjejerna som tar selfies under en baseballmatch?

Folk har på riktigt blivit arga och upprörda på Twitter? Herregud, låt oss ta selfies?????

Först ska man sminka sig, lägga pengar på kläder och utseende, ha följare och bli populär. Men sen får man inte fota sig i offentligheten! Och allra minst på något så viktigt som en BASEBALLMATCH.

Då betraktas man som osmart och sämre vetandes. Då är det fritt fram för andra att håna, peka finger och skratta.

På Twitter har folk förslagit att tjejerna inte ska få komma in på framtida matcher. Ja, vad bra, fortsätt fokusera på dem som tar kort med sina mobiler istället för de män som slår och mordhotar varandra i sportsammanhang. 

Vad ÄR det som är så farligt med att ta bilder på sig själv? Istället för att sitta och titta på män som springer runt runt och slår på bollar med en träpinne?

Förlåt, men då tittar jag hellre på mig själv :-) 

18 kommentarer | “Det tjejer gör är alltid värt att skratta åt”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. sofie skriver:

    AMEN!!! så jävla huvet på spiken. tack!

  2. EM skriver:

    Som vanligt så klok och så himla huvudet på spiken braigt!!!!!

  3. Rebban skriver:

    Sjukt bra poäng ur den feministiska synpunkten, det har jag inte hunnit reflektera över pga hade fullt upp med att tolka videon ur ett helt annat perspektiv! Tolkade nämligen videon som att de försökte förmedla det sjuka som pågår just nu med användningen utav sociala medier nuförtiden – att ALLA är uppkopplade och verkar fullt okapabla att uppskatta det som finns utanför skärmen. En av alla tjejer satt utan mobiltelefon för att kolla på matchen, EN av alla tjejer – är inte det lite sjukt ändå?!? Det blir ett problem när mobilen blir viktigare än den ”riktiga” sociala interaktionen mellan människor och det blir framförallt sjukt ensamt och rent ut sagt onaturligt och konstigt när personerna utan telefon (eller rättare sagt personerna som fortfarande kan lägga ned telefonen i fickan och faktiskt göra annat i en timme utan att tänka att kolla mobilen) blir ensamma i det offentliga rummet när alla andra är upptagna med att studera och uppdatera sig om folk som inte är fysiskt där. Det tycker jag faktiskt är ett viktigare utropstecken än den feministiska frågan i detta sammanhang, hoppas att du förstår min tanke och håller med mig! Löv ya!

  4. Mh skriver:

    Fast det roliga var ju att dom gjorde grimaser och underliga poser med churros.

    HANAPEE SVARAR: Absolut, det är KUL med ”knäppa poser”, och klart jag skrattade åt det också. Men, som du med all sannolikhet förstår och vet, är det skillnad på skratt och skratt.

  5. Mh skriver:

    Fast det roliga var ju att dom gjorde grimaser och underliga poser med churros.

  6. Tetra skriver:

    Tydligen var inte matchen tillräckligt viktig för att kommentatorerna skulle kunna koncentrera sig på den heller. Så varför skulle tjejerna på läktarna det?
    I övrigt så ska tjejer naturligtvis sminka sig, träna, köpa kläder och tänka på vad de äter men bara för killarnas skull. Om tjejer fokuserar på sig själva genom att ta bilder kanske de kommer fram till att det de gör har någon form av egenvärde för att de själva ska bli glada. Då kanske tjejer tillslut gillar vad de ser och nöjer sig. Vilken katastrof.

  7. karl skriver:

    Visst, FAJN… Tolkade det också som Rebban säger men ALL RIGHT! Du har poänger.

    Däremot irriterar mig kommentaren om ”män som slår och mördar i sportsammanhang” då det är en felaktig mediadriven bild av verkligheten.
    Om vi till exempel tar fotbollen som exempel så är den allsvenska fotbollsarenan i dag ett tempel av fredlighet jämfört med varje större konsert eller musikfestival, inklusive trendiga hipsterfestivaler i storstäderna.
    Antalet våldsbrott/besökare på fotbollsarenor jämfört med t ex gamla peace & love är inte i närheten av att kunna mätas i tiondelar, det är mindre än så.

    I brist på verklighetsförankring blir alltså alla dylika kommentarer som den från dig endast en fråga om manshat alternativt klassförakt (Gissa vilken klass som går på fotboll, en ledtråd: Inte golfmaffian.)
    Nu kanske inte du visste det jag precis berättade och då är din kommentar enbart utslag av okunnighet… Men nu vet du!

  8. Pia skriver:

    Hanna, du är bäst som vanligt! Supersnygg outfit med :D

  9. hej skriver:

    karl! läs inlägget igen… sen så MANSHAT? lloll

  10. Snisen skriver:

    Mådde dåligt av kommentatorernas kommentarer. Överhuvudtaget det förakt som visas mot tjejer som tar selfies. Sen är det ett problem generellt i samhället att det är för mycket fokus på mobiler överlag men det är inte något just dessa personer borde bli straffade för, särskilt på det sexistiska sätt de blir det på.

  11. Diana skriver:

    Alltså jag tycker det ser lite överdrivet pinsamt och larvigt ut att sitta som dom gör. Jag menar, varför ens gå på en match om man inte ens ska kolla? Men fine, deras problem. Personligt kan jag väl tycka att selfies kan man ta men att sitta 10 minuter och dissa matchen, respektlöst. Så enligt mig… överdriv inte så blir det bra.

  12. Ellen skriver:

    <3<3<3<3<3

  13. Erika skriver:

    Det mest bisarra är ju att det också verkar som om kommentatorerna/kanalen ville att folk skulle ta selfies och att de hade en hel ”fan photo”-tävling runt vem som kunde ta den bästa bilden?! Men uppenbarligen var det inte ett problem eller en ”skymf” mot sporten…

    http://teenwitched.tumblr.com/post/130383713705
    http://mic.com/articles/126162/arizona-state-sorority-girls-took-selfies-at-a-baseball-game-and-grown-men-mocked-them-for-it?utm_source=policymicTBLR&utm_medium=main&utm_campaign=social

  14. Alice skriver:

    Men AMEN!

  15. Meeeh skriver:

    Vart har du köpt skjortan och koftan?

  16. Till Rebban och Diana skriver:

    Uppenbarligen har ni inte varit på amerikanska sporter (Baseball, Amerikansk fotboll) Dessa är extreeeeeeeemt långsamma med långa pauser och ca 120 minuter väntan 60 minuter spelande. Det finns alltså mycket tid till att kolla mobilen och vänta på att något händer. Sen hur spännande är det med en man som slår med en pinne på en boll egentligen?

  17. Frida skriver:

    Heej! var kommer jeansskjortan ifrån ? har letat såååå länge efter en fiin som möter mina för höga krav! Kramisar!

  18. F skriver:

    Jag stör mig, kan jag erkänna! Det känns väldigt självupptaget att sitta och fota sig själv på det sätt folk, och dessa tjejer, håller på idag. T/23

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg