Mina ben har …gått av?

08:35 2016-04-06

img_4901.jpg

NÄRÅ. BENA ÄR INTE HELT AV.

Står ju upp. Som ni ser. Och alltid med lill-mobilen redo att fota det senaste. Fick förresten säkert tio frågor på snapchat om var jackan är köpt och svaret är… Cheap monday! Fast för kanske 4 år sen? Älskar den och använder den varje vår och sommar.

Men ni vet att jag tjatade om att jag hade ont i vänsterfoten och benet? Nu har det ”spridit” sig till högerbenet och knäet. Vilket gör att det väl förmodligen inte är något så simpelt benhinneinflammation som ni tipsade om. Så. Otroligt. Störigt. Jag kanske inte är gjord för att springa!!!

AJA, BARA ATT GÅ OCH LÄGGA SIG I SOFFAN IGEN DÅ.

8 kommentarer | “Mina ben har …gått av?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anna skriver:

    Ta det försiktigt, fick själv stressfakturer efter att ha fortsatt att pressa på fast det gjorde ont. Inte kul. Kanske någon annan typ av träning är mer skonsam, typ cykla eller simma :)

  2. JJ skriver:

    Gå till en sjukgymnast innan det blir värre!!! ? ? har erfarenhet av benhinneinflammation + löparknä pga för hård upptrappning på kort tid. väntade dock med att söka hjälp tills jag inte kunde gå, så fick rehaba i typ ett halvår ? så tipset är att kolla upp i tid vad som är problemet!
    Hoppas det blir bättre! Heja dig!

  3. Malin skriver:

    Det trista svaret är (troligvis) att du behöver en mer varierad träning. Om man bara springer bryts ju musklerna ner, så man behöver kombinera med att bygga upp musklerna, dvs styrketräning. Annars kommer det troligvis bli sådär, det går jättebra i några veckor, sedan gör det ont, när det går över och du börjar träna igen kommer det tillbaka efter ett tag.. Så springa, styrketräna o strecha. Simple as that.
    Men du kanske tränar varierat utan att jag vet, o då är det nog något annat! Eller så har jag helt fel :))

  4. Ida skriver:

    Du har la generellt slappa ledband som en annan. Bygg upp långsamt, träna annat också. Trist är det men en lär sig!

  5. Jo skriver:

    Gå till någon som kan det här med att springa, och se till attdu har ett korrekt löpsteg. Hade precis samma problem, mende försvann med lite vila och korrigering av steget!

  6. Steget skriver:

    Hanna, glöm inte att stretcha utsida av låren när du tränat. Ett sätt kan vara att lägga upp knä + ben på ett bord och liksom luta kroppen fram över benet. Hittade perfekta bilden:

    http://4.bp.blogspot.com/-41ydFm9n_Y8/T271OuQ-QHI/AAAAAAAAAEo/4VovD2BWSfY/s1600/bild+(23).jpg

    Det är också bra att träna core-styrka så att man orkar hålla upp kroppen under löpningen och sätter ner foten på ett sätt som inte stannar upp farten i varje steg = jättepåfrestande för knäna.

  7. Daniela skriver:

    Det låter verkligen som benhinneinflammation, vilket såklart suger. Ett litet tips (förutom att vila) är att massera där det gör ont medan du spolar med varmt och kallt vatten. Du växlar alltså mellan varmt och kallt med med duschslangen nära benet!

  8. Sara skriver:

    Tycker det låter som benhinneinflammation. Jag brukar få det om jag börjar träna för mycket och för fort när det gäller löpning. Dessutom brukar jag få problem med knän och höfter… Mvh tant på 25 år.

    Jag måste typ springa 3 km/gång max ett par gånger i veckan i typ 3 veckor, sen kan jag öka till 5 km ett par gånger i veckan i ett par veckor, sen kan jag börja köra lite längre pass och oftare (typ 3-4 gånger/vecka, behöver alltid en vilodag emellan även när jag ”kommit igång” för att det inte ska bli problem). Skittråkigt, speciellt när det känns i kroppen som att man borde kunna springa längre och snabbare. Ett tips är att köra crosstrainer på gymmet istället, det sliter inte alls lika mycket på benhinnorna/knäna men man tränar ändå kondition.

    Lycka till! Och håller med om att du borde kolla upp det innan det blir värre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG