Är jag ett skrutt???

17:05 2016-05-17

img_0872.jpg

ÄLSKADE AMÖBOR

Sitter på jobbet och äter ett skrutt samt känner mig som ett 8-) Undrar vad min kollega Amanda känner sig som där bakom? Kanske bara… hopplöshet? Närå. Vi har en viktig (men kul) presentation i morrn med jobbet, samtidigt kom hem 02.00 inatt och ska försöka hinna träna och spela in pod ikväll.

Mmmm.

Får verkligen hoppas att Martin är på bra humör när han dyker upp hos mig ikväll. Kommer inte orka något annat nämligen… Tänkte att jag skulle skriva det här som en pik till honom, men insåg snabbt att, tja, spelar ingen roll eftersom han inte längre ”finns på internet”.

Förutom i podden då.

PS. någon av er skrev på Twitter att vi hade nån reklamjingel för bantning i podden. Inte OK, ska kontakta Acast och ser vad som pågår.

 

 

19 kommentarer | “Är jag ett skrutt???”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Nathalie skriver:

    Åh hoppas ni hinner med pod ikväll! Behöver underhållning på bussen imorgon bitti ?

  2. Ellie skriver:

    Det heter väl ändå EN skrutt? Inte ett? ;)
    Mvh grammar nazi

    1. Anna skriver:

      Jag har alltid sagt ETT skrutt om äppelskrutt och EN skrutt om människor. Tänker att de har samma ursprung men lite förskjuten innebörd, och är homonymer (samma form men olika innebörd). Svenskans grammatiska genussystem (en/ett) har ju stora luckor i regelboken, och det är intressant att se hur olika personer kategoriserar ord i neutrum (ett) och utrum (en). Vi säger en rutt, men ett skutt. Orden är lika, men har olika genus. Inte konstigt att folk tänker olika. Mvh språk- och lingvistikstudent.

      1. Ellie skriver:

        Jag har alltid sagt en skrutt i alla fall men uppenbarligen verkar folk i kommentarfältet säga väldigt olika. Jag har aldrig hört någon säga ett skrutt förut, därav reaktionen. Det du säger är väldigt intressant! :)

    2. Hanapee skriver:

      Nej? Heter ETT skrutt. Ett äppelskrutt.

      1. Fanny skriver:

        EN skrutt!!! /västkustare

  3. Anonym skriver:

    EN äppelskrutt!!!

  4. Nathalie skriver:

    EN äppelskrutt heter det ju! *I Göteborg iaf* Haha, men det kanske är en dialektgrej? Samma som att man t.ex tydligen säger ”ett spik” i Skåne….

    1. Sara skriver:

      det värsta är fan dem som säger ett choklad. de ska helst dö.

      1. Elli skriver:

        Wooow, hey now :(

  5. Pauline skriver:

    Vi säger en skrutt i skåne med haha!

  6. Ebba skriver:

    Jag ÄLSKAR er. Tack för en underbar podd! Jag håller med er om jobbiga resenärer. Tror problemet är att så många går runt och är olyckliga i sitt ”vanliga” liv och ska fixa det under semestern…

  7. Eleonor skriver:

    Hej!
    Lyssnar på podden atm och hör att de gör reklam för Nutrilett…. Känns inte riktigt som att det är något som ni vill stå för?

    PS. Det heter ETT skrutt :))))

    1. Hanapee skriver:

      Men läste du inte det här inlägget? :-O

  8. Elisabet skriver:

    http://www.svenskaakademien.se/svenska-spraket/svenska-akademiens-ordlista-saol/saol-13-pa-natet/sok-i-ordlistan

    1. ett skrutt – skräp
    2. en skrutt – a) skröplig gubbe, odugling. b) kärnhus

    Så, då var det utrett.

  9. Petra skriver:

    Haha åh, kan verkligen känna igen mig så mycket i irritationen när det gäller (vissa) gamlingar.
    För någon vecka sedan besökte jag en vårdcentral under jourtid pga att jag hade en misstänkt urinvägsinfektion plus är gravid vilket inte är en bra kombo.

    När jag kommer dit är det såklart mycket folk som sitter och väntar. Jag har aldrig varit där förut men jag ser att det finns en maskin för kölappar så jag går dit för att se vad som står på skärmen.

    Men innan jag ens hinner fram så säger en gubbe lagom högt och lite irriterat till mig att ”Ja och kölapparna släpps inte fören om en kvart!”Han har såklart själv satt sig preciiis bredvid maskinen för att ingen annan ska hinna före. När jag sedan vänder mig om för att ställa mig lite åt sidan så säger en tant (som visade sig vara hans fru) ”Vi alla är faktiskt i kö här” (det fanns ingen tydlig kö utan folk satt och stod lite överallt i rummet). Alltså ville fan bara skrika rätt ut.

  10. anna skriver:

    En skrutt!!

  11. Sandra skriver:

    Hahaha! Trodde typ att det skulle vara värsta bantningsdiskussionen här pga så många kommentarer men så är det grammatik-fight istället!! Så himla otippat och KUL

    1. Kristin skriver:

      Håller med Sandra! Himla underhållande men en gnutta förvånande :p

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG