Weekendresa i november dårå

11:02 2016-09-11

img_5774.jpg

 

Hej älskade ni

Pappa har lärt sig använda emojis även om jag inte riktigt förstår syftet med dem i hans sms? Senare i konversationen skrev han dock NYC med ett äpple, vilket jag faktiskt kopplade. Men vad fan har en häst med Luxemburg att göra? mAkEs yOu tHinK!

Nåväl, jag och Anton vill alltså åka på en fre-mån-weekend i början av november och nu är jag helt hysterisk när det kommer till att leta flygbiljetter. Är så otroligt sugen på att åka till New York (ok, det har ju till 99% att göra med Jon Olssons vloggar nu…… som allt annat i mitt liv). Men att åka dit är ju en helt annan typ av resa som innebär mer ons-mån och massa mer pengar.

Tipsa dock gärna om ert bästa hotell i NYC (behöver inte vara snordyrt, men inte superbudget heller).

Annars är jag inne på Italien eller London. Har ju aldrig varit där (!!!!!!!!!!!!!!!). Har fått för mig att vi MÅSTE bo på The Rookery i London, men det är lite i dyraste laget. Men kolla vad härligt det ser ut för en höstweekend:

1920x1045_28972121-gallery

Ok, nu slog det mig; är jag skadad av mina långa perioder av Downton Abbey? Ser ju nämligen mig i 20-talskläder och ett litet band i siden runt håret. Kanske sätter jag framför brasan och dricker te och funderar på hur jag ska stilla mina okvinnliga lustar! Oh!

Aja. Tipsa gärna om era bästa hotell i London. Eller ja, tipsa om vad fan som helst egentligen, bara det rör en weekendresa på hösten.

57 kommentarer | “Weekendresa i november dårå”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Sofia skriver:

    LISSABON är typ världens finaste stad!!!! Åååk!

    Blir det London är Marylebone Hotel sjukt bra! Träningsrum/pool där det i omklädningsrummet finns obegränsade mängd lyxschampoo och egna sminkstolar med fön osv. (Ok man är typ aldrig där, men dröm) + extremt god frulle.

  2. Jessica skriver:

    Var i London på en wekeend i juni och blev helt förälskad i staden. Vi bodde på The grosvenor som ligger precis intill Victoria Station, om ni flyger till Gatwick går Gatwick express raka vägen dit och det går att boka tågbiljett hemifrån. Fantastiskt bra hotell, god frukost (hört många skräckhistorier om dålig kvalité på frukostar i england men denna tyckte jag absolut höll måttet för en bra hotellfrukost), bra service, skön säng och närheten till allt! Centralt och lätt att ta sig därifrån både med tunnelbana, buss och till fots. Och faktiskt rimligt pris för hela det paketet.

  3. Lovisa skriver:

    Okej BÄSTA hotellet i nyc: world center hotel. Ligger precis vid world trade center, mysigt och superfräscht, drömutsikt över hela Manhattan och Brooklyn, snygg bartender i takbaren och helt okej billigt! Vi bodde tre personer i 8 nätter för 19000.

  4. Frans skriver:

    Ska till London i december, bokat rum på Sanctum Soho trots att Camilla Läckberg skrev på Instagram att hon va ”besviken” efter sin senaste vistelse!!!!

  5. Emma skriver:

    BUDAPEST. Inte för att jag har varit där….men ska dit i oktober. Bland annat för att de har termalbad lite varstans utomhus! Som är öppet året om. ?? billig öl och mat, jättecharmig arkitektur! Sen bokade vi boende via airbnb med öppen brasa, YAAAAAS.

  6. Carolina Jonsson skriver:

    Hoxton holborn i London! Bra läge, nära till soho området samt grym atmosfär!

  7. Malin skriver:

    Krakow! Billigt billigt, otroligt fint, tokbra billig mat! Sweet arkitektur och intressant historia plus trevlig befolkning. Drick ej på gatan dock då detta bestraffas med böter.

  8. Rebecka skriver:

    Men hallå Hanna har ni varit i Amsterdam? Annars är det ju Europas FINASTE och bästa stad!!! Enligt mig :)))

    1. Hanapee skriver:

      Varit i Amsterdam och ÄLSKADE det!

  9. Nico skriver:

    Jag och min sambo var i Rom i våras! Vi hyrde en lägenhet på på Via del Babuino 46 med ”takbalkong” på femte våningen genom hotels.com, och den gatan går alldeles jäms med huvudshoppinggatan och hade asbra gångavstånd till allt vi ville se! Kändes som vi bodde i mitten av allt och kostade oss typ 4000kr för tors-söndag. Det var vi riktigt nöjda med! Rom kommer jag alltid vilja åka tillbaka till.

  10. Hanna skriver:

    Budapest eller Madrid är mina tips! ÄLSKAR höstsolen i Madrid, så krispig luft pga ligger på hög höjd. MASSOR med kultur, fina byggnader, asgod mad och mysiga små barer <33

  11. Matilda skriver:

    Bratislava!! Så härlig stad med hur mycket bra barer som helst, både *trendiga* och andra mer genuina. Gå på mikrobryggerier och drick vitt vin från Slovakien (svingott)! Allt mkt billigt också.

    Annars Zagreb, kanske mer puls och storstadskänsla. Var där nyss och blev helt chockad av att alla var så…snygga??? Liksom alla var så uppklädda hela tiden och hela stan kändes väldigt lyxig. Tips att bo på Esplanade Hotel (googla!!), väldigt flådigt och jag låtsades vara en Mary i Downton Abbey hela tiden när vi bodde där…. Ändå bra pris, speciellt om en bokar i tid!

  12. Joanna skriver:

    Edinburgh eller Dublin! Har ej varit själv men har fått för mig att det ska vara ultimat höstmyz där

  13. Sanna skriver:

    Bästa master. I NYC bodde jag på The pod hotel (51 eller nått, de har två på olika ställen på manhattan). Bodde själv så hade ett minirum med delad toa, men det finns vanliga dubbelrum, rent, snyggt, modernt och med skön takterass. Lite skum musik och konst dock.

    I London bodde jag på the tune paddington, det var rent med mycket små rum, ganska mycket budget.

    Kom dock precis hem från Rom, det kanske vore något om du inte varit där. Bodde på hotel Artistes, rent, stora rum och hyffsat bra läge! Och varmt just nu i alla fall!

  14. Sandra skriver:

    EDINBURGH!! Världens bästa stad, lagom stort, massa mysiga ställen och dramatiska vackra gamla byggnader! Rätt schysst shopping också! Motel One på market street är billigt och enkelt men fint hotell med perfekt läge! Varsegooo.

    1. Anna skriver:

      Håller med till 100%! Bästa staden, speciellt på hösten!

    2. Linnéa skriver:

      Håller med fast jag inte varit där haha!! Har sett en serie blogginlägg/vloggar från ett gäng som åkte dit nyss och jag ville bara skynda skynda åka dit själv.

  15. Isa skriver:

    Hatar och älskar ditt ”mAkEs yOu tHinK!”.

  16. Rebecca skriver:

    Master! Jag var i Marrakesh i april lör-ons (så någon dag längre än ni ska åka) men tycker absolut att det funkar för weekend! Tog fyra timmar direkt med norwegian, kostade då 3000 spänn ToR, bodde ASFINT och billigt på en Riad (Riad Yasmine, kolla nätet, har både pool och takterrass) och levde loppan. Finns massa fint att shoppa, det är otroligt vackert där och finns mycket fint att se. Vi hade fyra hela dagar och det var helt lagom! Åk!!!

  17. Sofia skriver:

    San Sebastian på Atlantkusten i Spanien är fantastiskt mysigt!! Inte en stor stad direkt men om ni är sugna på hav och en mysig stad så är det min favvostad!!

  18. Anna skriver:

    Utanför ämnet, men måste kommentera detta!

    Jag, min sambo och ett annat par gjorde i augusti en treveckors resa till USA:s västkust i, varav vi tillbringade 6 nätter i San Fransisco. Googlade upp din guide från några år sedan och tack vare den hittade vi bästa lägenheten i bästa området via airbnb, och guiden hjälpte oss i övrigt till att göra hela vistelsen fantastisk. Jaja jag vet att det är allmänt känt att någons personliga upplevelse ofta är bättre vägvisning/tips än all turistinfo som finns att tillgå, men det var första gången som jag fick tillfälle att ta hjälp av favvoblöggens information till mina egna upplevelser. Så STORT TACK MASTER HP!!<33

  19. Rebecka skriver:

    Gdansk är supermysigt och billigt ? Belfast är också ??

  20. Matilda skriver:

    Hotellet The Jane i New York är oslagbart!

  21. Anna skriver:

    Nomo Soho Hotel (i Soho föga förvånande, superfina rum, nice bar och överhuvudtaget väldigt hippt och trivsamt hoho) eller Six Columbus som ligger precis vid Central Park. Kolla upp de andra hotellen i samma kedja som sistnämnde, Sixty Hotels tror jag de heter. Bor i NY så kmr du hit så tipsar jag gärna meeeer (samt försöker springa på dig ”på stan”).

  22. Ida skriver:

    Definitivt pod 39 i new york!! ”Budget” utan att alls kännas budget och världens finaste rooftop

  23. Anna skriver:

    Edinburgh helt klart! Hur fint som helst året om, men särskilt på hösten – Skottland är så grönt även på senhösten och det är liksom krispigt på något sätt? Man kan gå på en massa pubar (både traditionella och mer ”hippa”), att äta och dricka är superbilligt jämfört med Sverige (och London), man kan gå upp för Arthur’s seat (googla), ta tåget ut till havet och olika mysiga små byar/småstäder. Gå på whiskymuseum om man gillar det, annars har de flera fina museum som är gratis. Det är en annan känsla i den här staden som känns magisk varje gång! Lite Harry Potter-ig känsla. Sen är folk överlag mindre stressade än i London och mycket trevligare generellt (alltså finns trevligt folk i London såklart men man märker en annan stämning). Åk! Du kommer inte ångra det!

    1. Ebba skriver:

      Glasgow och Edinburgh är toppen för helger! Vackra städer, massa bra (rätt billiga) restauranger och barer!

  24. J skriver:

    Budapest och så bor ni på Corinthia hotel! Lyxigt hotell med fantastisk frukost! Det är så billigt i Budapest så det är 100% värt det.

    1. Mli skriver:

      Ja, Budapest och corinthia! Superlyxigt och billigt! Där får master verkligen känna sig som en riking i downtown abbey. Jag vill åka igen och matcha in julbuffen med all you can eat; oxfilé, macaroons och bubbel… ???

  25. Carro skriver:

    Hej Hanna! Jag var i NY för en månad sedan och bodde då på Paramount hotel på broadway, ett kvarter från time square. Jag var rädd först att det skulle vara FÖR centralt men i vår bokning så bad vi om ett rum långt upp och det fick vi ? Vilket gjorde att vi knappt hörde vad som försiggick utanför. Hotellet kändes väldigt ”hippt” (jag är en 35 år gammal själ fast i en 25årings kropp). Personalen var supertrevlig och det luktade gott i hela lobbyn! Rummet var fräscht och litet men det enda vi gjorde där var att sov. Annars var det promenadavstånd till central park, rockafeller mm och mycket sånt turistigt. Hoppas att ni får en grym resa oavsett vart ni åker!!

  26. Anna skriver:

    Jag skulle åkt till krakow eller madrid! Bästa städerna för weekendresa :))))

  27. Jenny skriver:

    Barcelona! Toppenstad + fortfarande god chans till fint väder i November!

  28. Tilda skriver:

    Älskar London mest av allt! Tips är att bo på hotell i Chelsea!

  29. Ebba skriver:

    Tycker London eller Barcelona! Marrakesh är ett personligt dröm resemål…

  30. Frida skriver:

    Archer hotel i NY är grymt!

  31. Frida skriver:

    LONDON <3
    The clerk and well! Är min lokala pub här i London och de har ett supermysigt hotell på ovanvåningen. Gillar området clerkenwell (har bott där i 2 år nu) nära till både västra London/Oxford street och östra (typ brick Lane och shoreditch) och norra (tex camden) men är samtidigt lugnt och känns "säkert". Gångavstånd till massor!! Tror du kommer föredra det framför att bo i typ Chelsea/kensington där en massa hotell ligger (men som i mitt tycke saknar charm!!!). Förlåt för osammanhängande kommentar.

  32. Hilda skriver:

    London är ju väldigt fint, annars är Gdansk en underbar stad! Även Krakow är fint, Polen är faktiskt ett väldigt underskattat land enligt mig…

  33. Denise skriver:

    KRAKOW!

    Okej kanske inte låter så fancy men blev helt paff över hur fint det var! Älskar gamla europeiska städer. Superbilligt och jättegod mat.

  34. Matilda skriver:

    Vill ni bo riktigt lyxigt så rekommenderar jag ham yard hotel i London. Det är magiskt och sjukt bra läge men kostar därefter…
    Gillar annars Qbik, hippt och knäppt men riktigt Nice och coolt område!

  35. Marie-Helena skriver:

    Budapest!!!
    Var där i februari med min mamma och fanns så himla mycket fint att se och göra! Spa! Mat! Kultur! Vill åka tillbaka igen för jag känner att jag inte hann göra allt jag ville göra. Sjukt billigt med mat/dryck och shopping, fantastisk arkitektur. Åååååååååk dit!!!!!!!!!!!!!!

  36. Sara - finaprickar skriver:

    Sist vi var i London bodde vi på The hub (premier inn). Fräscht, väldigt centralt och uppkopplat. Fri wi-fi, tablets vid varje bord i receptionen där man kan kolla t-banekarta, karta m.m.. Rummen är väldigt ljudisolerad (det rang typ i öronen av tyst ad när man kom in), man kan styra alla lampor och funktioner i rummet via app i telefonen och man har en nice tv laddad med några filmer och Spotify men det är små rum (sjukt bra planerat dock), vi var där 5 dagar och det fungerade jättebra. Bodde på det vid st Martins lane, max 10 till Oxford street- betalde typ 6500 för två personer 4 nätter ?? har sjukt mycket bra restauranger och andra tips i London. Men ska man åka dit ska man vara påläst om vad man vill göra, äta och se, är inte så lätt att bara springa på härligheter.

  37. Anna skriver:

    Åk till Dublin!
    Supermysigt!! Musik, sevärdheter, mysiga pubar, shopping mm:)

  38. Sandra skriver:

    Lissabo för helve….te! ÅK DIT! Så underskattad stad och helt otroligt vacker, lagom stor och god mat. Bah göre.

    Om ni åker till NYC skulle jag rekommendera hyra nån schysst lägenhet via Airbnb. Jag hyrde en som låg på upper east side som var supermysig. Första natten bodde jag däremot på Ace Hotel i midtown nära times square och det sjukt hipstrigt och snyggt och coolt. Plus för baren i lobbyn där även nyc-bor tog sig till för att hänga. Det var lite dyrare hotell men sjukt värt.

    Bara göre.

    1. Hanapee skriver:

      Tack för tips! Har faktiskt bott på ACE i NYC 2011 i 6 nätter! Asfint :)

  39. Belle skriver:

    Åker ni till London så ska ni ju 100% bo i Shoreditch (östra London dvs). Hoxton Shoreditch är fräscht, hippt, bra barhäng. Nära till alla mysiga barer och hipster-restauranger + bäst shopping. Lätt att ta sig till centrala Oxford street osv om man vill det men inte alltför packat med turister.

    Annars rekommenderar jag BRIGHTON eller BUDAPEST!

  40. Gutterflower skriver:

    Säger bara DUBLIN!!! Bästa staden för häng en weekend. Bäst är att bo i Temple bar så har man nära till allt. Massa mysiga pubbar, bra shopping och lätt att åka på dagsturer runt på ön och se all den vansinnigt spektakulära natur som finns där. En tur till Cliffs of Moher, Galway bay och the Burren (allt ryms i en trip) är ett måste! Kan varmt rekommendera Giants causeway i Nordirland också. Bildgoogla så blir du säkert sugen. Åk åk åk! :)

  41. Ellinor skriver:

    Som flera andra har skrivit redan: Dublin! Bor här nu för att plugga och bara älskar staden och irländarna. Har inte hunnit med så många sevärdheter än men av det jag sett säger jag bara wow!

  42. Ida skriver:

    IIITAAALIIEEEN FÖR BÖVELEN! Flyg till Pisa. Hyr en bil (du älskar att köra bil?) och kasta er ut i det Toscanska landskapet. Ta in på random vingård, drick en satans massa rödvin och ät ost/charkisar tills du storknar. Livets liv där alltså. Grät första gången jag va där pga så fint och allt är så gott.
    Och vill ni ha storstad finns Florens nära till hands med sin härliga blandning av hippiekonstnärer och flådiga shoppingstråk.
    Bara gört.

  43. Amanda skriver:

    Mermaid suit hotel i London. Nära till allt och fräscht om en mäter i londonmått.

  44. Cissi skriver:

    The Refinery Hotel i NYC – det är värt pengarna!

  45. Isabella skriver:

    Alltså bo på Dean street townhouse om åker till London – du kommer ALDRIG ångra dig.

  46. Linnea skriver:

    Bo på Ace Hotel i Löndon. Bra adress att bo på för weekend så kan man: 1. gå på broadway market på lördagen 2. gå på colombia road flower market på söndagen och avsluta med att dricka en miljard eftermiddagsöl på the royal oak. kul!

  47. Lovisa skriver:

    Jag tänker spontant (Luxem)burg ==> (ham)burg(are) ===> hästkött ==> häst. Det lät logiskt i mitt huve iaf :—-)

    1. Hanapee skriver:

      Haha! Kung

  48. sara skriver:

    verkligen utan tvekan Tallinn som är en otroligt underskattad stad!!!!! det är superbilligt, har ett *hippt* område som heter Telliskivi och gamla stan är svinfin och även shoppin för den sugne

  49. t skriver:

    BuDaPeSt!! Så vacker stad, bildgoogla bara! Gör det! Billigt också och god mat och dricka.

  50. Sara skriver:

    Alltid London! Ar garna er tour guide if you ever need one.

    Om ni aker till London – bo i ostra London (Shoreditch/Bethnal Green / Dalston).
    Typ som Londons Soder. massor med barer, restauranger och roliga butiker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG