151. Sluta tyck

12:10 2016-11-16

NYTT AVSNITT där följande diskuterad:

Kulturmansmode, ännu vidrigare gubbmode, tyckomanin, trump(!), folk som ska va arg på skottning av snö och riktigt starka sekunder då Hanna får ett hårstrå i halsen.

Ni hittar den som vanligt på iTunes och i apparna Podcaster och Acast. Har du nävertofflor, dricker mjölk direkt från spenen och hatar infrastruktur? Tryck play nedan:

9 kommentarer | “151. Sluta tyck”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. B skriver:

    Åh bästa!

  2. Sandra skriver:

    Ni är bäst ?⭐️?⭐️?⭐️?⭐️?

  3. ida skriver:

    Absolut värsta ”tyckarna” på fejjan måste ju vara de som nyss insett vad källkritik är, efter tjugo år av ”Se och Hör-läsande” och delande av diverse tveksamma nyheter från ännu mer tveksamma sidor. Ja, ni vet de som kanske börjat plugga på äldre dagar och är lite nöjda över att de ”blir något”. De är snabba med att fråga andra efter källan till diverse påståenden och lägger väldigt Pk statusar om att de skänkt pengar till välgörenhet eller att man inte ska mobbas eller något lite feministiskt (så länge det inte går emot deras principer, vilka oftast är att Mamman ska vara hemma med sina barn, eftersom de som är morsors jävla karlar inte klarar av att ta hand om sina ungar eller för att de som är farsor är livrädda för pikar på jobbet) och annat som de typ klippt och klistrat ihop för att verka lite smarta. När jag läser deras översittar-pk-statusuppdareringar får jag lust att bli mobbare, rasist och antifeminist bara för att jag STÖR mig på dessa personer MER än de som är rasister och liknande. Alltså, det här rör inte de som alltid tyckt och delat bra grejer, de är jag van vid och oftast har de en politisk bakgrund och GÖR saker också.

    Ok, har mens och lätt till irritation. Kan bero på det. Men ja, hade varit så jävla skönt om folk inte tyckte så mycket utan bara gjorde (och var lite prestigelösa och inte berättade om allt ”bra” de gör för världen.

    1. Vicki skriver:

      Förlåt men menar du verkligen att man bara får tycka saker om man alltid tyckt på det sättet? Jag tänker rent spontant när jag läser din kommentar att det är väl superbra om folk lär sig nya saker och försöker reflektera mer kring till exempel källkritik.

    2. Hanapee skriver:

      Men är det inte BRA att människor får utrymme att omvärdera och fundera över sina åsikter? Även om jag såklart också kan känna igen den irritationen du syftar på, brukar dock lugna ner mig själv med tanken på att det är väl bra mkt bättre än alternativet.

      1. ida skriver:

        Ja, jag tycker ju att det är bra att de fått bättre värderingar, egentligen! Det är bara det att jag stör mig på att de använder dem till att raljera över andra på ett sånt översittarvis många gånger. Typ ”Källkritik, har du hört talas om det?!” till någon som delat en mindre trovärdig grej, fast de själva satt och gjorde exakt samma sak för typ ett halvår sedan. Sen känns det som att det inte finns någon analys bakom varför de bytt värderingar, bara att det passar sig bättre nu att kalla sig feminist eller antirasist?
        Jag vet inte, kan vara dessa jävla minnen som dyker upp på fejjan nu varje dag och påminner mig om hur ocharmigt jag använde min nyförvärvade kunskap när jag började på högskolan (även om jag alltid varit feminist och antirasistiska och stått för det så finns det ju annan okunskap att skämmas över). Ju mer man lär sig desto mindre inser man kan, är en insikt som ofta slår mig. Stör mig helt enkelt på mig själv för sju år sedan och applicerar detta på vänner och bekanta som egentligen bara är typ som jag var då.
        Fan, jag fattar ju att det är BRA att folk tycker bra saker. Men den där irritationen gnager ju som en liten råttjävel på ett mariekex i magen ändå.

        1. ida skriver:

          Inser att jag inte upplevs som så charmig nu heller. Men jag löver att jag är rätt trevlig mot ungefär alla, sitter bara hemma på min kammare och biter mig i näven ibland. Och skriver ibland nästan anonyma kommentarer typ här eller på någon annan blogg när det rinner över (händer alltid när jag har mens?).

        2. Isblomma skriver:

          Haha jag relaterar så MYCKET till det här, oj oj… Finns det nånting man stör sig mer över än att se dåliga sidor från sig själv i andra?

          Skitbra podd Hanna, fick blickar från nån gubbe på tåget när jag satt och lyssnade och flinade, hahahah <3 <3

  4. Sofie skriver:

    Hanna den här Ruben Sallmander och Rafael Edholm-grejen. Jag har tänkt exakt samma sen jag var typ 8 år gammal! På just de personerna. Känns fantastiskt att det finns fler där ute som tänker som jag i de här frågorna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg