Fortsatt sjuk

04:48 2017-01-12

Helt otroligt. 

Har inte orkat skriva om det här pga skäms typ pga alltid sjuk och gick på jobbet och blev uppenbarligen sjukare. Var dock hemma hela dagen igår igen pga helt fulla bihålor. 

Och nu är det fan katastrofläge här hemma. Vaknade o4 inatt med igenkläggade gula ögon och ont i halsen. Och självklart fortf väldigt ont och tjock bihålorna. Har aldrig haft ögoninflammation men misstänker att det är såhär det är. Såg på riktigt NOLL när jag vaknade pga så mkt…. var? Är som två hinnor över ögonen.

Måste gå till vårdcentralen och få något mot det men är rädd att catcha upp något ännu mer aggressivt virus där? Har ju uppenbarligen noll immunförsvar och i mitt huvud så har jag en superallvarlig sjukdom eller liknande som slår ut mitt immunförsvar, blir så stressad av den tanken att :’-(

Det suger också att vi skulle till Åre i helgen med Antons kompisar men att nu kan inte jag följa med, så jag blir alltså hemma halvt döende och… blind? Ser ju liksom noll.

Herregud. Har aldrig längtat såhär mycket efter att bli frisk nånsin.

AJA. Slut på självömkan.

23 kommentarer | “Fortsatt sjuk”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Louise skriver:

    Jag låg däckad i halsfluss för ett par veckor sen och då använde jag en app som heter typ Min Doktor eller nåt liknande istället för att gå till vårdcentralen, funkade supersmidigt! Det räckte med att jag skickade med en härlig bild på min fläckiga halsmandlar (och beskrev symtom osv) för att läkaren skulle kunna skriva ut penicillin. Krya på dig!

  2. R. skriver:

    Som ovan, använd en doktors-app istället!! Kry-appen tycker jag är grym!!!

  3. Jenny skriver:

    Hm, är det (återigen) Martin dom har smittat dig? Såg ju på Josefins blogg att Bo hade haft ögoninflammation. (Å andra sidan känns det inte rimligt om duvinte hat haft direktkontakt med Bo, så du kanske inte kan skylla på Martin denna gång ändå)

  4. ida skriver:

    fattar precis. har varit sjuk i 15 veckor (JA sick). Började med ont i halsen och vanliga förkyldningssymptom, som övergick till luftrörskatarr som sedan gick ner i lungorna och blev lunginflammation. Har i perioder trott att min kropp ger upp snart. Hostade så mkt hela tin så en dag för 5 veckor eller 6 veckor sen small det ill i revbenet, och tydligen hade jag hostat sönder muskelfästet. Så varje gång jag hostar, skrattar, rör mig eller what so ever känns det som en kniv i högra lungan BLÖ har redan gått på en antibiotikakur så vila är det enda jag kan nu, vilket är svårt… tror det är anledningen till varför jag aldrig bli frisk från detta, har liksom åkt skidor, festat, dansat, hikeat osv….. fastän jag mått kass, men har tänk ”är snart frisk” men nej. så nu tvingar jag mig att bara vila i soffan. trist men tristare att vara sjuk! -slut på självömkan-

  5. Julia skriver:

    Krya på dig Master!

  6. Alex skriver:

    Jag har haft samma! Hade streptokocker , influensa och ögoninflammation samtidigt. Jag baddade ögonen med bomullstussar som jag sköljde i varmt vatten, asskönt!

  7. Hanna skriver:

    :((((( Här kommer världens bästa sjukistips vid onda bihålor (inser nu att jag kanske faktiskt redan tipsat om detta vid tidigare tillfälle………….. OH WELL): nässpruta!!! finns att köpa på appo och är livets grej, man sprutar in koksaltslösning i ena näsborren och så tar det med sig all skit ut genom den andra. älskar detta så mycket att jag tom tog med mig nässprutan på festival en gång i min ungdom……………….. hehhh

    1. Hanapee skriver:

      Har använt sån senaste 5 åren buhu

  8. Betty skriver:

    stacky!!!

    tänkte på att du tycker att du är sjuk så ofta och det är ju så trist så jag tänkte ge TIPS! har du läst bloggen food pharmacy? den handlar om att äta anti-inflammatoriskt, började läsa den för drygt ett år sen och den är så jävla bra asså! sen jag började tänka på att undvika inflammatoriska grejer (när jag kan/har lust) och börjat ösa på med typ gurkmeja och lök på allt jag äter så har jag på ricky inte varit sjuk alls så mkt som jag brukar! så du borde iaf spana in den om du inte redan gjort det!!! kanske värt lite iaf?!

    obs det är inte jag som driver bloggen (tyvärr) så borde vara väldigt neutral i frågan.

    http://www.foodpharmacy.se

    KRYA PÅ DIG!

  9. Linnea skriver:

    Har haft en konstant (inte kronisk) bihåleinflammation som inte gett med sig sedan december 2015, så jag brottas med den. Att ha en näskanna (eller spruta antar jag) är Guds gåva till mänskligheten och sägs kunna hindra nya infektioner till viss del (vet dock inte om jag litar på det), nasonex eller motsvarande är nice, nozoil är rekommenderat om man sköljer och sprayar mycket och rinexin (receptbelagda tabletter) har räddat mig så många gånger om inte något annat funkar! Lider med dig!

  10. Anna skriver:

    Tror tyvärr du får vänta ut den här hemska förkylningen med vila, nässpray och alvedon. Tips för framtiden, som du redan fått, men: handhygien är A och O. Tvätta händerna OFTA (alltid innan du äter något), undvik att ta i handtag/knappar/stänger i tunnelbanan m.m. med bara händer, använd handsprit (i kombo med handtvätt förstås), pilla dig aldrig i ögon, näsa eller mun med fingrar utan att tvätta händerna mycket noga innan. Att äta bra, röra på sig och få sol och frisk luft är bra men för att undvika virus och bakterier är detta egentligen det enda som hjälper. /Läkarstudent

  11. Amanda skriver:

    Har också haft perioder då jag blivit sjuk stup i kvarten (typ måste-va-hemma-från-jobbet-sjuk alltså) som varat i några månader. Alla tips ovan är säkert jättebra men jag tror fan det bara ”är” så ibland liksom? Kan typ garantera att det inte beror på någon hemsk sjukdom och jag tror fan inte att det inte beror på dig eller nåt du gjort ”fel”. Det är oflax liksom. Det är FETT jobbigt och det känns inte så när man är i det men det går över.

    Känner med dig iaf och hoppas du kryar på dig och får vara fortsatt kry sen! ❤

    1. Ellen skriver:

      Haha för ”oflax”. Himla trevligt ord, det ska jag börja använda från och med nu :)

      Krya på Hanna och alla andra stackars sjuklingar!!!!

  12. emily skriver:

    Bästa grejen vid ögoninflammation är att koka upp vatten, låta det svalna till ljummet och sedan torka ögonen med en bomullspad dränkt i vattnet man kokat.

  13. Gutterflower skriver:

    För ögoninflammation är koksaltlösning som man enkelt kan koka upp hemma det allra bästa! Supernoga med hygienen dock för ögoninflammation är sjukt smittsamt. Så koka upp ganska mycket (det är 1 krm salt till varje dl vatten som gäller), låt svalna och sen häll upp i en liten annan, helt ren skål för varje gång du ska tvätta ögonen och sen häll ut det som blir över efter tvätten. Diska skålen noga och fyll på med ny koksaltlösning för nästa tvätt. Badda ögonen med hjälp av bomullstussar och se till att noga tvätta händerna både innan och efter. Använda inte samma bomullstuss till båda ögonen utan en till varje. Tvätta ögonen ett par gånger om dagen, det både lindrar och sköljer bort bakterier. Efter varje gång du nuddar vid ögonen ska händerna tvättas, annars är det lätt att bakterierna liksom bara går runt så att man aldrig blir av med det.

    Koksaltlösning är ju också toppen för att skölja ur näsan när man är snorig. Kanske kan lindra för bihålorna också om du har en sån näs-tvätt-grej?

    Krya på dig!! <3

  14. Svalander skriver:

    Kanske är dags att titta över om du inte behöver lite vitaminer.

    Större delen av Sveriges befolkning lider av D3 brist, vilket går att bota med genom att köpa in en burk D3 på apoteket, till det skulle jag även lägga zink, folsyra, magnesium och c-vitamin.

    Nu kanske du tänker att jag äter ju en multivitamintablett om dagen, men just dom jag räknade upp behöver man oftast mer av, så om man käkar dubbelt av dessa gör bara kroppen gladare.

    Till dina ögonbesvär rekommenderar jag Oculac ögondroppar, hoppas du kryar på dig nu.

  15. belle skriver:

    Jag var sjuk i 1,5 år en gång. Det gick ALDRIG över, höll på att bli galen. Satt och hostade mig igenom föreläsningar, gruppterapi och skämdes ögonen ur mig pga störde folk hela tiden. Kom fram folk i kollektivtrafiken med vatten, läsk och grejer och frågade oroligt om jag var okej pga lät som att jag skulle spy för jag hostade så mycket. Till slut efter mycket googlande (jaja man ska inte googla men jag var DESPERAT!) så kom jag faktiskt fram till att det kunde vara twar. Det är rätt svårt att testa om man har twar enligt läkarna men de gav mig två rejäla antibiotikakurer (fick någon megastark som man egentligen bara ska äta under några dagar men som jag fick knapra i två veckor) och efter det har inte jag varit förkyld på flera år, antar att den slog ut allt *peppar peppar*.

    Var verkligen på botten när jag satt inne i min expojkväns badrum en hel natt och ströp mig själv med en halsduk (…………) för att få stopp på hostandet och spottade gula slemklumpar i hans mormors tekopp. Aldrig igen.

    1. Hanapee skriver:

      Tack för peppen

  16. Julia skriver:

    Stackare! :( Kämpa på!!

  17. Marielle skriver:

    Stackars Master :( jag skulle på fullaste allvar hellre gå igenom en förlossning igen än att ha ögoninflammation. Fullkomligt VIDRIG sjukdom.
    Läste dock om en tjej som droppade bröstmjölk i ögonen och blev frisk typ direkt. Fast bröstmjölk kanske inte är så lätt att komma över.
    Hoppas du blir frisk snart!

  18. Hanna skriver:

    krya krya krya!!!!!!!❤️

  19. Michelle skriver:

    Fy! Låter helt vidrigt att vara sjuk så mycket!
    Krya på dig master! <3

  20. Christina skriver:

    Krya master!! Har tips på en asbra öron-näsa-hals specialist som har mottagning på Kungsholmen, Christer Öhlund heter han. Jag har också haft jättemycket problem med förkylningar som inte går över och har gått till honom i flera år!

    Kontaktinfo: http://www.1177.se/Hitta-vard/Stockholm/Kontakt/ONH-mottagningen-Atterbomsvagen-Kungsholmen/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg