Vi ska till New York!

13:38 2017-02-28

Har jag kanske redan sagt det här….? Jo, kanske, vet inte pga har ju blivit dement. Men Anton fick ju en resa till New York av mig i julklapp. Den 15:e mars åker vi och stannar i sex dagar. Det känns såklart svinkul men också lite lite obehagligt att åka nu när Trump har trumpat sig fram hårt den senaste tiden.

Sist vi var där var i november 2011, det var fin höst i dåvarande Obamaland:

326353_10150390432376587_381260283_o381445_10150390523731587_1904195866_n

Hahaha min frisyr? SCRATTTTtttttarrrrrrrrrrrrrrrrr

I alla fall; Då bodde (HAHAHA hade alltså stvat ”bodde” med Å först????) vi på ACE Hotel, det var hyfsat nytt och vi hade stor vurm för den där halvnya hipster boutiqe -grejen. Vilket vi iofs har fortfarande. Nu har vi bokat SOHO Grand, vilket jag tror blir kanon.

Men! Nu är det hög tid att boka in grejer vi vill se och restauranger att käka på. Kan såklart googla och har ju en del bra guider sparade, men tänker att ni brukar vara riktigt grymma på att tipsa om BRA och ROLIGA grejer.

Vill se på sport (kanske nhl??) vill käka på bra frukostställen, caféer, restauranger och barer. Och vettig shopping vi inte får missa. Funderade ett tag på broadway men såg att en biljett kostade typ 2000 spänn vilket kändes lite rövigt.

TIPSA AH AH LALALALLA TJAAALALALALALALAAAAAA

41 kommentarer | “Vi ska till New York!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Lina skriver:

    Se en comedy show i comedy cellar på Macdougal Street! Detta händer varje kväll, kostar ca. 10 dollar om jag minns rätt och man får en öl på köpet. Jätteroliga och vettiga gäster (mycket Trump bashing sist jag var där…). Kram!

  2. Susanne skriver:

    Vi bokade Broadway-biljetter nån dag innan med rabatt med appen Todaytix. De mötte upp vid teatern och lämnade över biljetterna. Funkade toppen.
    Gå och se New York Rangers om ni kan!!!!
    Är värt varenda krona!

  3. Klara skriver:

    Frukost på Two Hands i Soho, återkom tre ggr på en vecka pga riktigt gott!!

    Samt kolla in Sandra Beijers New York-guide, många bra tips på områden och restauranger.

  4. Frida skriver:

    Ska också till NY i april så har kollat upp en hel del (plus varit där tidigare) så här kommer lite tips.

    1. Sport: såg både NHL (Rangers) och NBA (Knicks) senast och rekommenderar helt klart NBA. Hockey har vi ju liksom i Sverige och visst kul se nytt lag och insupa atmosfären men basket var liksom helt sjukt bra. Kul sport, kul underhållning osv. Finns både Brooklyn Nets och Knicks.

    2. Restauranger: Minetta Tavern (sjukt god hamburgare men liksom ändå lyxig känsla på restaurangen), Lilia (italiensk i Brooklyn), Standard Grill, Bowery Meat Company, Keste, Lupa, I sodi, Buvette osv. Finns så sjukt mycket ställen man vill äta på.

    3. Shopping: Nu har du ju varit i NY tidigare men i Soho finns typ alla affärer man kan tänka sig. Bara gå längs Broadway och svänga av på alla sidogator osv.

    4. Övrigt: Vi tänker besöka Brooklyn Botanic Garden, Brooklyn Flea, norra delen av Central Park, strosa mycket i West Village, Chelsea Market, åka på en båttur med Classic Harbor Line, gå över Brooklyn Bridge vid solnedgången, 9/11 memorial och museum. Plus massa mer! Har även kollat upp vilka anti-Trump marches och liknande som är när vi är där, tänker det kan va en bra grej delta i när det ibland känns lite ruttet att åka dit pga honom. Resistance liksom!

    5. Ha så jävla kul!

  5. Bea skriver:

    Gå och ät på la esquina! Superbra mexikanskt restaurang dock svart att få bord så boka ASAP!
    Sen gå på ishockey på Madison sqaure garden jag är ingen super fantast av hockey men det va en jäkligt häftig upplevelse :)
    En annan grej vi gjorde när vi va där va att vara på visning nere i deras riksbanks guldgruva de va galet guldtackor överallt (som man fick känna på) vi hade lyckats få en privat visning men de ska vara öppet för allmänheten oxå :)

  6. Sofia skriver:

    Åh fyfasiken vad underbart med en vårresa till New York!!! Lyllos er! Som ett stort musikalfan rekommenderar jag ju verkligen alla att gå på en musikal på Broadway pga MAGISKT. Men ja, priserna kan verkligen vara lite för saftiga ibland!!! Men har ett knep:
    På TKTS, som bland annat finns mitt på Time Square, kan man fynda riktigt bra sista-minuten-biljetter till mycket rimligare priser dagen man vill gå på musikalen (Jag fick 700kr rabatt per biljett sist) Så det är ett TIPS!

    Oavsett vad ni gör så kommer ni få en underbar resa! Kram och ha det så kul!

  7. Karin skriver:

    1) 230 fifth: http://www.230-fifth.com/ – Central takbar med goda drinkar, se dock till att vara där tidigt, runt 22-ish för att slippa köer.

    2) Primo 135: http://primo135.com/ Brunchigt ställe med apgoda – Bellinis:

  8. Sofia skriver:

    Frukost på Friend of a farmer rekommenderas varmt! Även klassikern att strosa runt på High line, tycker det är lika mysigt varje gång.

    http://friendofafarmer.com/gramercybreakfast.html

    Så avis!! :)

  9. Karolina skriver:

    Önskar jag hade tips men har aldrig varit där:(:(:( Däremot så sjukt att jag tycker det känns som att *det var igår* som ni var där och bodde på ACE! Kommer så väl ihåg det ba. Sjukt. Fantastiskt fin julklapp för övrigt!! Anton kan SKRATTA sig lyckli!!

  10. Malin skriver:

    Va?? Tyckte ni var där för typ 2 år sen?! JAJA. Inser att tiden går fort och jag bara blir äldre och äldre… :’-))) folk födda 1999 får gå på krogen i år..Hahah :-(

    1. Hanna skriver:

      Det där är så sjukt, NITTIONIOR FÅR GÅ PÅ KROGEN???!?? Ej hunnit reflektera. Nästa år kan alltså nollnollor gå på krogen? Hahhah nollnolla….kul å va född då.

  11. Anna skriver:

    var där för en vecka sen, bodde på hörnet vid Little Italy och China Town. frukosttips: butchers daughter,russ and daughters, jacks wife freda och cafe habana. Annat bra tips är usa äldsta pizzeria som har meget goda pizzor, lombardis annars är Sandra Beijers guide den bästa
    ha det superkuuuuul master

  12. Trettinanting skriver:

    Pig and Khao – sjukt bra och härliga barer i närheten också. Kolla annars in denna Insta så får du en massa bra tips http://instagram.com/monalisaan

  13. Emma skriver:

    http://www.adlibris.com/se/bok/new-york-9789185453641?gclid=CKK2_v-vs9ICFcGrGAod05sDqA

    Boken New York (se länk). Lite gammal men så trevlig guide och många bra restaurangtips!

    Ser fram emot dina tips sen, ska dit i sommar!

  14. Amanda skriver:

    Oki ser att du fått massa tips och här får du två till som var höjdpunkterna på min NY-resa i oktober:

    1. Komediklubben Upright Citizens som är en legendarisk klubb där många komiker uppträtt. Ibland bara med kvinnor. Det är helt gratis. Cirka 15 komiker ala 2 minuter. Skitbra, hängde där hela kvällen och blev aspackad med en cool typ. Vi köpte pizza från grannen och åt i baren. Yeah! http://uprightcitizens.org

    2. Syndicated Bar Theather Kitchen. För typ 4 dollar kollar du på bio samtidigt som du beställer in öl och mat från din sittplats. Sjukt goda karamellpopcorn och peppig stämning. Ligger i Bushwick i Brooklyn. Värt att åka tidigare, många vintage-butiker och allmänt go känsla bort från Manhattans vimmel.

    Puss

  15. Linnea skriver:

    När jag var där 2008 (herrregyd så gammal nu) så spatserade vi till Broadway och bokade ”sista minuten” biljett samma dag = bra pris. Tror det var i samband när teatern öppnade på morgonen så kunde en dra vidare sen. Såg Cabaret, var glad. Det vet KANON. Annat skoj vi gjorde var att åka till Bronx zoo samt dra till staten Island ( färjorna är gratis, bra utsikt på frihetslady under ”resan” plus minns att det var rätt skoj att se lite annat än Manhattan, minns inte hur skoj men ja) KUL!

    1. Linnea skriver:

      Eller ja, man ser ju även hela Manhattans skyline från staten Island – färjan ( du vet, de orangea som jokern vill spränga i the dark knight) vilket såklart var värt pga en del *fina foton* som en sen kan knöggla in i fotoalbum. Vet inte varför jag säljer in de här med staten Island så mycket?? Jaja

      1. Fanny skriver:

        Haha +1 på staten Island! Bra om man vill se frihetsgudinnan närmare utan att behöva spendera massa tid och pengar på att åka ut till henne. Var förresten också där typ 2009 och mitt starkaste minne var att fira midsommar i battery park med Marcus Schenkenberg. Nåja, med och med. Var iallafall ett par 100 meter ifrån honom…….

  16. Anna skriver:

    Så kul! Du har säkert koll på det men Sandra Beijer har ju en sjuukt bra och matig (hehe) guide. Hon känns som bra person att lyssna på angående mat och ställen att hänga på. Momofukus banh mi, frulle på The butcher’s daughter och massa lobster rolls är mina tips!

  17. Malin skriver:

    Alltså KAN ju inte vara 6 år sedan ni bodde på Ace?!?!? Kommer så himla väl ihåg det, skulle gissat att det var ca 2 år sedan eller något. Herregud.

  18. Emma skriver:

    Kosta på en föreställning på Broadway. Av allt jag gjort på alla resor jag varit på ligger Fantomen på Operan med Peter Jöback på Broadway på en klar topp tre. Bästa på hela NY-resan.

  19. Rebecka skriver:

    Ät middag på beauty and Essex eller la esquina! Första är lite av en middagsclub med fest-stämning, ljuvlig inredning och så god mat! Andra är bästa mexikanska jag ätit!

  20. Alex skriver:

    Men shit hur mkt tror du hanna persson från sverige kommer påverkas av att trump är president i usa när du är på semester i några dagar? Ungefär lika mkt som när du sitter här hemma.. jävla hysteri

  21. Anna skriver:

    Ååh jag bor och går på skola här i New York och kommer gärna med tips :–)))

    Äta –

    Blue Stone Lane Cafe eller Butchers Daughter för frukost med avomackor, grymma eggs benedict på Balthazar.

    Freemans Alley för ett glas vin + ostbricka (sjukt instavänligt ställe, viktigt) och 44 & x eller Casa Apicii för genuint god mat, Tao för en upplevelse.

    Barer –

    Mr Purple, Gallow Green eller den på hotell Nomo Soho är alla riktigt ”hippa” (vem är man) och trevliga med coolt folk och bra drinkar.

    Att göra –

    Riktigt billigt och minst lika bra att gå på Brooklyn Nets jämfört med Knicks (om man som jag inte kan något om basket så spelar det ju inte riktigt någon roll, det är mest kul att se på basket och upplevelsen osv).

    Shopping är bäst på Broadway/Lafayette tycker jag, och då är man aldrig långt ifrån en kaffe eller glas vin på nåt litet ställe i Soho :)))

  22. Ace W skriver:

    Senapsfabriken :)

  23. ellenlundis skriver:

    Fina bilder när ni var till New York sist. :)

  24. Klaris skriver:

    Köp med bagel och kaffe från ”La bagel delight at dumbo” (104 Front St, Brooklyn, NY 11201, USA) och ät i Main Street Park! Typiskt bra frukoststund innan *promenad över Brooklyn bridge* OM det är fint väder dvs.

  25. Anna skriver:

    Håller med om la esquina! Godaste tacosen (och grillade majsen!!!) jag ätit. Billigt också. God sangria! 114 Kenmare St, New York, NY 10012, USA

  26. C skriver:

    SLEEP NO MORE. Bara gå, DET är en upplevelse master!!!!

  27. E skriver:

    Ingen hets eller så, undrar bara om det blir någon pod den här veckan? <3

  28. Elsa skriver:

    På 32nd St finns massa koreanska restauranger, som en koreansk gata liksom! Där åt jag sist jag var i New York och det var amazing!! (Jag minns såklart inte namnet på det ställe jag var på men gissar på att de alla påminner om varandra), riktigt cool upplevelse med maten och stekpannor i borden istället för tallrikar osv!

    Och som andra har skrivit, skippa inte Broadway!! Det går att få mycket billigare biljetter. Det bästa är spana på vad ni vill se när ni kommer dit, gå till den teatern och köpa biljetter när de öppnar på morgonen. Sen är storfavoriterna, typ Lejonkungen, alltid dyra. Men det är lika värt att se en mindre produktion för de är alltid helt magiska!

    Cornelia Street Café på Cornelia Street har najs brunch, nära Washington Square Park!

    VILL FÖLJA MED

  29. Solveig N-D skriver:

    Tror nog DU/ni BODDE där-”skolfröken” vaknade då jag såg stavningen!!!

  30. Hannaintepee skriver:

    FAN VAD AVUNDSJUK JAG BLEV NU. Världens BÄSTA mexikanska restaurang är La Esquina, har dock blivit så ombloggad helt plötsligt vilket suger pga måste boka bord 3 veckor innan:))))) MEN DET ÄR SÅ VÄÄÄRT PGA SÅ JÄVLA GOTT!!! Måste ätas majskolv med parmesan på, hohoooo fyfan vad gott blev så hungrig nu.

  31. Line skriver:

    Gå in och kolla vad som händer då på pioneer works, är typ en ”galleria” men händer så mycket bra där typ att bon iver spelade där i december? på sommaren har de foodtrucks och gött utehäng (mycket bra ställe att spana på girls-skådisar)

    Annars mat:
    Schillers – pga så new yorkig stämning och god mat
    Panna II – om man älskar trånga utrymmen, indisk mat, jättemånga blinkande ljusslingor, och byob <3
    L'esquina – pga känns som ett hemligt ställe, boka i tid
    Mary's fish camp – lobster rolls!! eller om man orkar åka till red hook så är red hook lobster pound värt det
    Juliettes – myz i williamsburg
    El almacén – kött! argentinskt ställe i williamsburg
    Chinese mission food – BRA kinesisk mat + twin peaks stämning

  32. Caroline skriver:

    ÅHHH NY! SÅ avis, var där för prick ett år sedan, i Sverige hade vi fortfarande vinterjackor men i NY åkte vårjackan fram, satt t.o.m. i t-shirt på en uteservering en dag. Vi bodde i airbnb-lägga i Williamsburg så vi hängde mest där. Finns massa härliga barer med uteservering och ljusslingor på mysigta innegårdar runt Bedford avenue (Williamsburg bridge).

    Vi gick på Basket, svinkul är för den sportointresserade (jag). Ät ramenburgare på Smorgasburg och klämde på secondhandgrejor. Livets bästa dumplings och ramen finns på Lam Zhou Handpull Noodles. Ät på the Meatball shop i Williamsburg. Sen gick vi till lite hajpade brunchställen, maten var god men det var så hetsigt där, hellre en god ramen i pytterestaurang med en man som svingar deg i anslutning till bordet. Men gå även över Brooklyn bridge, MoMa och så.

  33. Emma skriver:

    Det finns ett ticket shop som ligger mitt på times square (under trappan) som säljer biljetter till många föreställningar (inte lejonkungen) för 80 dollar. Det är till musikaler som är samma kväll. Minns inte vad den heter men tror det va TICKETS med någon speciell stavning.
    HA SÅ KUUUUUL MASTER <33333

  34. Johanna skriver:

    Ni MÅSTE gå på Sleep no more! Vill inte säga för mycket om det, men det är en lagerbyggnad, ombyggd till ett gammalt hotell och där inne spelas en teater och man går omkring som man vill, typ. http://www.mckittrickhotel.com

    Besök Nitehawk i Williamsburg, en biograf där man käkar mat och dricker öl till filmen. Och menyn är inspirerad av filmen du ska se!

    Söndagsbrunch i källaren på The Red Rooster, Ginnys supperclub. Buffé och gospel samtidigt!

    Book om Mormon var sjukt bra.

    1. Johanna, igen skriver:

      Oh! Och komediklubben The Comedy cellar. Var där tidigt så kan man få bord längst fram och bli häcklad av komiker. Är klubben där Louis CK spelar in vissa avsnitt och ibland dyker han oväntat upp. Beställt inte mat om ni sitter långt fram pga obekvämt att klämma burgare en meter från komiker. Hela området omkring är proppat med standup-klubbar så man kan bar-runda och skratta samtidigt!

  35. sanna skriver:

    Bar B i west village (mvh stammis) ar javligt nice och GOD MAT och sen Art Bar som har superfina drinkar och ligger nara meatpacking/chelsea

  36. Stina skriver:

    Jag kan tipsa om restauranger!

    Burke and Wills (http://www.burkeandwillsny.com/) – god mat och lite mysig restaurang. Hade 3 rätters + 1 glas vin för 30 dollar, vilket man tycker är för billigt för att vara bra kanske, men ICKE! Svingod mat!

    Jacob’s Pickles (http://jacobspickles.com/) – här var det skönt häng och god southern food! Jag tog catfish tacos som var niiice, men min kompis tog en av deras sandwiches som var gigantiska och väldigt goda :)

    Hoppa ni får en fin resa!

  37. Wilmerx skriver:

    Brooklyn:
    Four Horsemen, hippt och naturvin ägs av james murphy (LCD soundsystem)
    Café Mogador, marrocanskt brunch
    Maison Premier, ostron och cocktails!
    Robertas, pizza
    Fresh Kills, cocktails
    Sunshine Laundromat, cool ölbar med flipperspel bakom ett tvätteri.
    Barcade, bärs och arkadspel!
    Rocka rolla, divebar, bärs och ba gött.
    Peter Luger steakhouse, kött och riktigt oldschool
    Extra Fancy, skaldjur och cocktails
    Kinfolk, kaffe
    Okonomi, japansk frukost!
    Torst, riktig hipster öl bar.
    Bagels: Bagelsmith på bedford
    The Shanty / New york distilling company – cocktails och destilleri

    Manhattan:
    Han Dynasty, kinesiskt
    Momofuku, modernt asiatiskt
    Five Guys, bästa snabbmaten (yes bättre än shakeshack)
    Blacktail, cocktails
    Attaboy, cocktails
    Amor y Amargo, cocktails
    Mace, cocktails
    Dead Rabbit, cocktails
    employees only, cocktails

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG