Drömmen om en egen stuga

15:58 2017-04-19

Jag och Anton har ju *ynnesten* (favoritord) att komma från samma stad. Det betyder att vi slipper konflikter kring somrar och julaftnar. Båda vill ju till vår hemstad. Samtidigt är det kanske lite tråkigt eftersom man inte får någon som tvingar med en till andra platser som man lär sig älska?

Vi har också ynnesten att Antons föräldrar har ett litet superfint torp på deras gård som vi får bo i hela sommarn <3 <3

MEN! Drömmen om en eeeeegeeeen stuga finns ju hela tiden där. Då gärna i just Sundsvallsområdet (gärna vid havet). Morsan och farsan har ju en massa mark uppe från mitt barndomshem och för ett par år sedan tog jag och farsan fyrhjuling för att titta var jag kunde stycka av en liten tomt. Om marken säljs och jag fortfarande vill ha mark där uppe.

Jag hittade en jättefinplats på en kulle med utsikt över sjön. Men sen har det inte blivit något mer av det, meeeeen… TÄNK OM man skulle sätta upp ett litet hus där? Alltså ett asbilligt attefallshus och leva utan el och vatten någrar somrar?

TÄNK OM!!!

Hittade detta för 45 000 spänn på en byggsajt:

Måla det mörkbrunt/svart. Sätta in ett spartanskt utekök. Hänga dit en hängmatta. Börja odla grejer. Köpa fin rottingmöbel (de nya från IKEA är ju magiska!!!):

 

Och vips skulle det bli såhär:

 

Frågan är bara vad fan jag skulle göra i stugan?

 

22 kommentarer | “Drömmen om en egen stuga”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Emelie skriver:

  GÖR DET! Men gör det ordentligt med el och vatten vafan.

  1. Anna skriver:

   Och internet!!! 🙈

   1. Hanapee skriver:

    Just ja FA AN.

 2. Malin skriver:

  Blogga, skriva bok/krönikor och leva lajf. Kanske ha kräftskiva eller yoga i solnedgången…… :-)))

 3. Sandra skriver:

  Obs på att stycka av tomt både kostar massa och tar låång tid. Och du får inte smälla upp en attefallare utan att ha ett hus på tomten redan. Tyckte det var en bra idé när jag o mitt ex planerade bygga hus men fick lära mig att det inte är tillåtet :(

  Men såååå bra idé!!! Önskar också jag hade en sommarstuga..

  1. Hanapee skriver:

   vet allt detta!!!! farsan jobbar med bygg och fixar

 4. Clara skriver:

  Jaaaa, vafan förlåt master för att vara partypooper nr 1 men som sagt, en tomt som inte redan är bebyggd kommer man behöva skaffa bygglov till. :((((((

  1. Hanapee skriver:

   Jo, det vet jag, men kommer nog ej vara problem alls :)

  2. Xx skriver:

   Jamen då är det väl bara att dom bygger hus först och styckar tomten sen? Eller?

   1. Emma skriver:

    Hej. Om ni ska bygga precis vid en sjö så är det strandskydd där. Vilket betyder att ni behöver en strandskyddsdispens och ett bygglov. Alt. Bygg 100 meter från sjön så slipper ni dispensen. Dispensen krävs för allt.

    Sen när ni har allt detta då kan ni ansöka om en avstyckning.- Men om ni inte ska belåna fastigheten så kan ni väl lika väl ha ett arrende. Kostar inget att upprätta men då måste ni oftast betala en årlig avgift till fastighetsägaren.

    Avstyckning kostar väldigt mycket, standardtaxan är 1450 kr/timme och räkna med att det kommer ta minst ett år innan det är klart.

    1. Hanapee skriver:

     Hej! Tack för råd! Min pappa arbetar alltså med sånt här och allt är kollat!

     Kram!

 5. Sarah skriver:

  Hej! Är så nyfiken på att höra vad du tyckte om sleep no more, hoppas på ett inlägg snart!

 6. Hopplös och kåt skriver:

  MASTER HJÄLP MIG.
  Började ligga med en kille för snart två år sedan. Blev så jävla förtjust i människan. Men jag sa inget och vi fortsatte ligga..japp dumt men men. Försökte upprepade gånger att sluta upp med liggeriet….men det hände aldrig. Det gick ett år. Nu har jag flyttat utomlands för det var ca det enda sättet att inte gå sönder. Jag vet att han inte vill ha mig. Och gud han är en riktigt jäkla riksskitstövel så jag fattar inte varför jag vill ha honom. Och det har gått fem månader sen vi sågs men jag KAN inte släppa honom. Jag har GJORT ALLT. Bytt land, träffat andra, legat runt. Men han är allt. Jag vet inte vad jag ska göra. Ska jag berätta för honom? Jag vill liksom inte ge honom det….GUD jag är hopplös

  1. E skriver:

   JA berätta! Om han nu inte känner likadant som du så tror jag det blir lättare för dig att släppa honom, då vet du. Känner han lika som du? Go for it! Prova, det kanske går åt helvete men livet är för kort för att vara olycklig. Lycka till!! <3

 7. Rebecca skriver:

  Men herregud JA GÖR DET, drömmen! Om jag hade en liten stuga vid vattnet skulle jag typ bara VA, lyssna på poddar, skriva, läsa böcker, odla lite grejer och typ hångla med min kille. Dröm!!

 8. Ellen skriver:

  Hej, så jävla härligt det låter!!
  Kommer själv från landet och drömmer om att göra samma sak. Dockkk, kan inte bygga attefallshus på tom tomt, dvs utan att ha ett riktigt hus där först :(((

 9. Ellen skriver:

  Krossade mig när jag fick veta :(

 10. Ellen skriver:

  Åh såg nu att du hade koll, sorry!

 11. Elisabet skriver:

  Ja! Det är en jättebra idé! Hur mycket skulle det kosta att dra in el/vatten/avlopp? Men det klart att det funkar utan också. Vore kul att följa projektet!

 12. Ida skriver:

  Gört!
  Och till alla rantare som säger att det är krångligt och tar tid med avstyckning och bygglov – Jag har styckat av en tomt och byggt ett hus (dock bostadshus) och det tog ett år och fyra månader från att vi påbörjade projektet till att huset var inflyttningsklart. Beror ju på i vilken kommun man bor i hur lång tid bygglovet tar. Dessutom, har man som Hanna en pappa i byggbranschen vet han hur och när allt ska göras, så det behöver ni nog inte bekymra er om :)

 13. Olivia skriver:

  Är sjukt imponerad över alla coola tjejer som har så bra koll på allt om tomträtt och byggregler. Girlpower på det.

 14. Peter skriver:

  Här hittar du lite mer inspiration. De levererar byggsatser, eller färdiga hus till bra priser.
  https://minihomes.online/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp