En helg i Åre med de bästa jag vet

21:38 2017-04-09

Hur mycket älskar jag de här personerna????

100 av 100. Känslan av att ha roliga, smarta, förstående och bra kompisar som vill vara med en är fan värt allt i världen. Och när allt det hemska hände i fredags så kändes det så fint att ha dem nära.

Höjdpunkter på resan var egentligen de ”små ögonbliken” (lol!!!) som den där kvarten i backen när solen sprack upp och vi hittade ett litet snällt skogsparti med fantastiskt före, eller då jag och johanna somnade i soffan skavfötters och hon la sig sked när vi vaknade till, yatzin, cava med långa sminkstunder, när jag och Linso inte kunde sova och lugnande varandra, vakna av glatt fejs i dörröppningen varje morgon etc. etc.

Nu ska vi planera ny resa i sommar! Funderar på att typ vandra i Blåhammarn eller åka till Västkusten. Har ni några idéer på roliga halv-aktiva resor inom Sverige?

5 kommentarer | “En helg i Åre med de bästa jag vet”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Emma skriver:

    Icehotel, Jukkasjärvi såklart!

  2. Emma skriver:

    Vandra till Helags fjällstation. Det är en lagom tur, ni går dit på en dag och naturen är jättefin. Förutom det är boendet när man kommer fram bra då det både finns stugor att bo i och jättegod mat på deras restaurang mitt uppe på fjället. Vill man kan man ägna en dag till att gå upp på glaciären som ligger vid fjällstationen innan man går hemåt igen.

  3. Hanna skriver:

    Jämtlandstriangeln. Vandring mellan fjällstationer på några dagar. Testa Åre på sommaren? Finns massa aktiviteter… vandring (om jag inte minns fel kan man ta liften upp och slippa jobbigaste uppförsbacken;)) cykling, bla downhill och en jäkla massa annat. Båda alternativen ger ut i naturen samtidigt som varje dag kan avslutas med lyx i form av resturangmat och efteraktivitetsöl.

    Finns också ett gäng vandrings (och cykel) researrangörer där man har en planerad rutt och arrangörerna kör ens bagage mellan boendena så man själv bara släpar på det man behöver under dagen. Tror jag såg någon sådan variant på västkusten när jag kikade förra sommaren.

    Vid höga kusten finns typ tusen aktiviteter och saker att hitta på som inte kräver tältboende och gräva sin egen bajsgrop om man inte är road av sånt. För övrigt så är gropbajsarna i naturen sjukt bra, bästa sättet att tömma tarmen sin ordentligt.

    Behöver du skogsträning så hojta så skeppar jag ut dig på valfri vandringsled i närheten av stockholm med min hund och mitt tält;)

  4. Viktoria skriver:

    Om ni vandrar till blåhamarn, lyxa med deras middag och frukost. MUUUUUUMS

  5. Anja TF skriver:

    Vandra med lätt packning – antingen jämtlandstriangeln (stolruvån -sylarna-blåhammaren-storulvån – det fixar man i hyfsad kondis på 3 dagar, går även på 2) eller så kan man ju ta en längre tur typ utgå från Storulvån – sylarna – helags – vålåstugorna – vålådalen. Till/från både storulvån och vålådalen kan man ta sig kommunalt på lätt sätt!
    Kolla Svenska turistföreningens hemsida! Så mycket tips.

    Generellt kan man säga att lederna i jämtlandsfjällen är lätta om man inte är så van. Det går mycket folk där, skönt att inte behöva vara så ensam och det är inte spec brant/mycket sjöar som man måste ta båt över. Och fjällen är SÅ FANTASTISKA om sommaren!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg