Rädda Skogsrå!

08:52 2017-04-23

 

”Sedan Tjejjouren Skogsrå började med sin verksamhet för fem år sedan har vi inte blivit beviljad något kommunalt bidrag. Det senaste vi sökte blev nekat och nu har vi hänvisats till ett som är rätt begränsat.

Vår verksamhet prioriteras på samma sätt som en bouleklubb eller hemslöjdsförening, men nästa vecka ska om allt går enligt våra förhoppningar ett förslag om förändring läggas till kommunfullmäktige. Det är ingen mänsklig rättighet att få spela boule, men det är en mänsklig rättighet att få leva utan våld.

De som kontaktar oss utsätts för fysiskt, psykiskt och sexuellt våld, men ofta också för ekonomiskt våld. De är hårt kontrollerade och det är otänkbart att ett barn ska be sin förövare om en femtiolapp för att kunna ta del av vårt stöd. Vi kan inte ta en anmälningsavgift från våra stödsökande. Att få leva utan övergrepp kan inte vara en klassfråga.

Vår lokal och våra anställdas framtid hänger på det här. Utan kommunalt stöd måste vi säga upp båda och försämra kvaliten på vår verksamhet. I vår lokal sitter våra volontärer och lyssnar, torkar tårar, tröstar, håller handen och stöttar varje vecka.

Vi har fått höra att förändring kan gå vägen om vi får bra utrymme i media. Där också sociala medier tänker vi. Så Facebook, låt det storma! Vi behöver er hjälp! Visa att ni stöttar oss! Kommentera eller dela bilden, prata om vår verksamhet med någon du känner, sätt frågan på agendan. Vi behöver er! Sundsvall behöver en tjejjour! #backaskogsrå

 

Det här skriver Ida Eugenius från tjejjouren Skogsrå.

Nu kan vi SWISHA för att hjälpa unga tjejer ha en plats att vända sig till. Om ni vill/kan/har möjlighet får ni hemskt gärna swisha valfri summa till nummer: 123 096 05 83.

Pengarna går oavkortad rakt in i organisationen.

Stort tack!

5 kommentarer | “Rädda Skogsrå!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Elli skriver:

    Done :)

  2. Emma skriver:

    Har swishat!

  3. Emma skriver:

    Ps hatar när folk kommentarer så på tex Facebook med synligt namn för att visa sig duktiga och givmilda, men ville kommentera nu för att visa att ditt inlägg hjälper och är asbra för att folk faktiskt bryr sig osv.

  4. you can map a network drive to quickly access files stored on another computer connected to the windows map network drive.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla