Less på ”killnöjen”

23:42 2017-06-16

Igår var jag på Mwuana på Trädgården! Älskar hans nya skiva Triller och den har därför gått på repeeaaaaat här i lill-lyan min. Dock såg jag typ 2% av hans huvudtopp på hela konserten pga så mycket folk och stod långt bak.

Men tyckte ändå att han var såpass bra att jag givetvis frågade om en bild 8-)

Blev för övrigt så otroligt provocerad av ett killgäng som stod framför oss och brutalhoppade när det var svintrångt och alla runt omkring ville dansa och framförallt försöka se konserten. En tjej bredvid oss hade vita tygskor som hon visade efteråt hur de blivit helt nertrampade av fyra stycken tunga (obs inte på en ”phett” sätt) hoppandes killar. Min kompis hämtade till slut vakten som såg hur de betedde sig och kastade ut dem.

Men lyssna på det här som är nästan mer provocerande: Jag insta-storyar killarna som hoppar som galningar och får då tio minuter senare ett MEJL från en som ber mig ta bort det av anledningar som: ”man ska få dansa på hiphopkonsert” och att ”min vita medelklassfeminism inte förstår vad det betyder att hänga ut folk” och menar att mina manliga svt-kollegor (ja, hon skrev just svt-kollegor) kanske beter sig likadant på konsert.

Ja, om de beter sig på det där sättet, publicera gärna i alla jävla sociala kanaler som finns? Klart man ska få dansa på konsert, gör jag i princip alltid, men när killar lägger armarna över varandras axlar, bildar ring och hetshoppar på liten trång yta så att de trampar på andra och slår ryggar/armbågar i andras huvuden kan man verkligen kalla det dans?

Eller är det bara ännu en plats där vi ska flytta på oss, göra plats och titta på tokiga killarna som har kul i grupp på andras bekostnad? Så orimligt trött på att bli skrämd/rädd av killar som vrålar i tunnelbanan och helt obekymrat har ett pågående behov av att ta plats i varje offentligt utrymme.

Äeee nu blev jag provocerad igen.

29 kommentarer | “Less på ”killnöjen””

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Sofia skriver:

  Du e vår tids Carrie Bradshaw master <333 Så klok och cool och snygg.

  Och FYFAAAAAN för killar som ska röja på andras bekostnad på konsert, ja.

 2. Elsa skriver:

  Alltså JA! Så trött på killar på konserter som inte tar hänsyn till några andra.

 3. Ebba skriver:

  Det behövs fler som du, Hanna!!

 4. Ida skriver:

  Var på Håkan Hellström i Gävle igår och det var samma sak där, ”coola killar” som ”dansade” på andra. Plus gubbar som var så dyngraka att de knappt kunde stå på benen och brölade på fyllesätt till varande ca 1cm ifrån mina öron = störde min konsertupplevelse.
  Älskar livemusik och konserter, men hatar 50% av de andra som är där. Hatar även de som tänder cigg och röker i en trång folkmassa. Har svinont i halsen idag på grund av tre timmars passivt rökande. Har flera gånger sagt till personer bolmat tätt bredvid mig och reaktionen blir nästan alltid ett hånskratt tillbaka?
  Nästa gång blir jag hemma.

 5. Julia skriver:

  Fy faaan va bra att du tar upp detta. tycker det händer på klubbar också hela tiden. killar dansar ALLTID in i en oavsett om dansgolvet är glest eller packat. kan inte ens komma på någon gång en tjej dansade/hoppade/trampade på mig på klubb eller konsert. beror det kanske på…. att tjejer fått lära sig att visa hänsyn!? att inte ta plats!? att män förtjänar mer utrymme!? j#vla röv-patriarkat!!

 6. Bea skriver:

  Word, master! <3

 7. Lina skriver:

  Så jävla trött på killar som kommer undan med allt. Rätt av dig Hanna!

 8. Amanda skriver:

  Så himla trött på att en måste informera killar hur en dansar! Tydligen dök de inte upp till den informationen.
  Fast älskar när du blir provocerad, eftersom du sätter ljus på så många probs då… 😊

 9. Johanna skriver:

  omgggggg vad jag känner igen mig i det här. kan inte ens räkna på mina fingrar hur många gånger jag varit med om det här på konserter, stora som små, festivaler, klubbar, fester och studentfester.
  blir. så. frustrerad.

  brukar försöka säga till på ett civiliserat sätt som den fredssökande _kvinnan_ man är – men det hjälper såklart inte?? förra gången jag sa till blev jag efter det medvetet nedputtad av ett sådant killgäng :))))) men bra att säga till vakterna, det ska jag göra i framtiden!

 10. Josefin skriver:

  Var med om liknande på Håkan Hellström förra veckan. De där killarna utplånade konsertstämningen… Slutade med att jag och mitt sällskap fick backa i publiken för när vi sa till betedde de sig bara värre. Dessa män i grupp :(

 11. Maria skriver:

  Igenkänningsfaktorn är typ 1000 procent. Tycker förövrigt det är kulT att maila och FÖRKLARA för dig varför det är ok att bete sig såhär :))) jahaja ok hans åsikt är såklart viktigast! Sorry ers höghet!

  Och att säga att en ”SVT-kille” faktiskt också kan bete sig illa berättigar såklart alla att vara grisiga. Det är ju sen gammalt! Näeäeääe nu blev jag med provocerad. Tack iaf för mästerlig reaktion på detta. Bäst!

 12. Sarah skriver:

  ”Publicering av till exempel namn och foton på personer på bloggar och sociala medier är i princip alltid tillåten så länge man inte kränker personen. Att ”hänga ut” och skandalisera en privatperson är ett typexempel på vad som normalt sett är kränkande.”
  Jag uppfattar det lite som att det var meningen med instaklippet, att hänga ut de här personerna? De har inte gjort något som är olagligt (dock jähävligt störigt), dessutom tillkallade ni vakter (bra!) som faktiskt såg till att de fick lämna platsen. Tycker personen som skickade mejlet var allt bra överaggressiv men tänker samtidigt att jag kan hålla med om bakomliggande argumentet. När är det okej att hänga ut folk?

 13. Pauline skriver:

  BRA att ni sa till! Är också så trött på det, i den mån att jag slutat gå på konserter vars musikgenrer lockar *den publiken*. </3

 14. Erica skriver:

  Ahhhhh!!! Var med om EXAKT samma på Putte i Parken i går kväll, de gjorde moshpits till E-TYPE och jag brann av (och blev hånad och härmad *:))*)

  Tackar för otroligt bra (kvinnliga) vakter som såg dem och gick in i deras dansring trots att också dem fick armbågar och killfötter på sig :((.

  Detta var också hipsterkillar som var absolut värst av alla och med sig hade de en tjej som antagligen var någons flickvän som om det skulle rättfärdiga beteendet…

 15. M skriver:

  Assåååååå du/ni gjorde ju helt rätt!!! Fyfan för killar som ska förstöra andras upplevelse/tid och inte fattar nånting :) Bra att ni sa till.
  <3

 16. Lisa skriver:

  Men jaaAA tack!!! Värsta som finns när man är ute är ju killar som ska HOPPA runt i ring med varandra och då knuffa alla andra. Blir alltid så provocerad att jag gör likadant och hoppar in i dom och då blir dom förbannade ??? :–)

 17. Emma skriver:

  Exakt samma sak på Brännbollsyran i Umeå, jag och min kompis var sjukt leds på att inte se, bli armbågade i huvudet, hoppade på och sedan bli undanknuffade när vi försökte ta vår plats.

 18. Gabriella skriver:

  Alltså jaaaaa detta är ju verkligen ett problem! Är ca 2 äpplen hög och väger som en påse apelsiner och det är nästan förenat med livsfara för mig att gå på konsert pga killar som ”röjer”. Tjejer ( +ev väluppfostrade kukbärare) borde alltid få ha plats framme vid scenen så kan alla bröliga killar stå i inhägnad längre bak och göra moshpits eller vad de nu sysslar med.

 19. K skriver:

  Jag såg på din instastory när en av killarna hoppade, blev sååå förbannad där jag satt hemma i soffan :p så vad GLAD jag blir att de faktiskt blev utslängda!! Fan vad bra, borde hända oftare. Går inte en jäkla utekväll, konsert eller rent av gata i city efter kl 19 utan att man blir störd/skrämd/uttittad av killar/gubbar/moppemuschepojkar.

 20. F skriver:

  Som brölig, dryg, bolmande tokdanshoppande tjej kan jag tala om att vi på andra sidan stör ihjäääl oss på folk som ska förstöra stämningen genom att bli irriterade och säga till en att ”dansa lugnare” eller rent utav aggressivt börja putta på en. Särskilt när det gäller längst fram nära scenen. För mig är hela det här euforiska dekadensröjet en del av konsertupplevelsen. Känner spontant att en i ett sådant läge har ett ansvar att kanske flytta sig till en lugnare del av konsertområdet istället för att stå och låta hatet gro? Jag ser det inte som ett könsrelaterat problem, men där kanske jag bara är hemmablind. Överlag tar vi inte heller över några offentliga utrymmen (såsom tunnelbanor) eller agerar hotfullt mot människor runt omkring oss (jfr andra mer hatiska jargonger: typ fotbollssupportrar). Det är hundra procent ren glädje och lycka när det kommer till musik. Hatet bidrar andra till.

  1. Lina skriver:

   Okej så det är bara ”dryga, brölande, bolmande, tokdanshoppande” personer som ska ha rätt att stå långt fram och se sin favoritartist ex.? Alla andra kan stå några hundra meter bort så dom slipper störa den härliga gruppen som röker, knuffar omkull och hoppar sönder andras fötter. Låter rimligt!

   1. F skriver:

    Längst fram tycker inte jag en har fog att bli arg på folk som tokdansar eller hoppar i takt till musiken, nej.

  2. Nina skriver:

   Håller verkligen med om att man ska hoppa o dansa hur mycket man vill annars kan man gå till ett lugnare ställe eller stanna hemma

   1. Hanapee skriver:

    Men lol, vi går på konsert av helt olika anledningar då helt enkelt

    1. F skriver:

     Ja, nog har jag besökt era stela Stockholmsinnerstadklubbar och förstått att ni går ut och ”roar er” av helt andra anledningar än att faktiskt have a good time.

     1. Hanapee skriver:

      1. Jag har tillbringat mitt halva ”uteliv” i Sundsvall 2. Att du inte förstår skillnaden på dans och stampa andra på fötterna och vråla är ärligt talat lite oroväckande.

      Kram! Lycka till med din moshpit!

     2. Emma skriver:

      Oavsett om det är klubb eller konsert ska man absolut få dansa ut, låt hela själen flöda om man så vill. Men om man gör andra illa, obekväma, smutsiga eller vad det nu är så har man ju gått för långt. Även om man inte vill skriksjunga och hoppa för glatta livet ska man kunna gå ut

      Och det här med att det inte är ett könsproblem – fast jo. Tyvärr, så är det oftast män

 21. evelina skriver:

  Gud, klart man ska få hoppa och studsa och digga men det GÅR faktiskt att göra utan att andra runtomkring ska bli omkullputtade, armbågade osv.

  Var förövrigt ute på en klubb i Sthlm och insåg i nån dans där på natten att ”fan vad jag anpassar mig efter alla killar (ja även nån tjej men 99% killar) som just nu danshoppar omkring och in i mig och resten av mitt gäng”. Började aktivt stå kvar och dansa på samma ställe varje gång en kille kom och skulle dansa PRECIS där jag stod istället för att flytta mig som jag instinktivt brukar göra – helvete vad mycket kroppskontakt och förvånade/irriterade grabbar det blev den kvällen. Det var kul :))))

 22. Ida skriver:

  Så jäva bra skrivet! Så tråkigt när det bara är några få (oftast killar) som ska få ta plats i de offentliga utrymmena. Mycket bra att ni sa till vakterna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp