Upplevelsekingen till er tjänst

23:41 2017-10-22

Sandra: Hanna! Behöver brådskande hjälp! En av mina bästa kompisar fyller år i veckan och jag kan inte komma på vad jag ska ge henne i födelsedagspresent, jag tänker mig en upplevelse, men kan inte komma på den perfekta. Har du tips?

Master svarar: Åh värsta bra kompis som funderar mycket på födelsedagspresenten. Älskar sådana kompisar!!! Hm. Det är ju lite klurigt då jag inte har någon aning om vad hon gillar eller var ni bor. Men! Jag la ungefär en timma av mitt liv på att fundera fram fyra olika STARKA alternativ.

 

1. ”Årets julupplevelse”
Bästa kompisen öppnar ett paket och får plötsligt glittrande ögon. Nemen vafalls?! Två tokiga jultröjor (finns på Beyond retro eller Asos) och ett stort guldkuvert?! När hon öppnar guldkuvertet ligger det: a) biljetter till Tommy Körbergs julkonsert ”Stad i juleljus” b) Bokning på julbordet på Stjätte tunnan i juliga Gamla stan

Ni ska ha årets julupplevelse tillsammans med massa glögg och rikligt med *fLamS* i era jultröjor. Det kommer bli gåshud och sentimentala tårar er emellan. Och kanske skapas här er alldeles egna jultradition?

 

2. ”Livsnjutardagen” 
Råkar din kompis vara en sån ovanlig person som gillar att …njuta? Dåså! Boka en halvdag på Yasuragi/annat spa och avsluta med en brakmiddag. ”Zzzzzz” kanske några av er låter nu. Men låt mig berätta hur KUL jag och min bff Johanna hade på Yasuragi för två år sen. Höll på att smälla av då en yoga-kvinna slog i ett stort fat för att ”skapa stämning”. Lovar att du och din bästis skulle ha lika härligt. Det blir något jävligt NÄRA med att sitta i en ångbastu och dela med sig av sina livstankar. Ett hett (hehe) tips är att boka vardagar (om ni tex pluggar och är lediga), är ju typ inget folk där då mmm lyx.

Ett härligt budgetalternativ av detta: Köp två riktigt bra ansiktsmasker, ett läppstift hon skulle va snygg i och en flaska cava! Sen hänger ni hemma hos nån av er, lyssnar på musik, gör er i ordning LÄNGE tillsammans och går sen ut och äter och kanske klubbar?!?! Åh! FÅR JAG VA MED???? Eller så stannar ni hemma och kollar på alla filmer i ”teenagekategorin” på Netflix.

 

3. ”Dag på häst”
I paketet in bästis öppnar ligger en morot med lappen ”Brunte” på. För…. ni ska rida islandshästar!!!! En halvdags guidad tur kostar inte mycket och är ju så mysigt att göra något ”aktivt” tillsammans i naturen. Låtsas att du vet att en häst faktiskt heter Brunte och att det är den hon ska få rida på!

 

4. ”Övernattning i annan stad”
”VA??? Vad fan finns i Norrköping???” Säger din kompis och tittar misstänkt på dig när hon öppnat ditt paket. ”Ja, inte fan vet jag men let’s found out” svarar du som ändå är lite besviken på din polares reaktion. En sak som finns i mindre orter runt om i Sverige är: Billiga hotellrum. Leta upp ett grymt erbjudande och ta tåget dit! Se till att göra en fest av det hela genom att ha kollat upp restaurang/bra drinkställe/kul butik/bra klubb. OM ni är modiga/packade kan ni skapa varsin ny identitet på nya orten (vilket krävs att ni pratar med andra förstås). Sandra? Vem är det? Du heter nu Karro, tävlar i slalom och extraknäcker som tatuerare.

 

Bubblare: Gå på vin/ost – provning, åka på weekend till Köpenhamn, modell för en dag (skoja), bio+middag, åka på yogaresa, ha en härlig shoppingdag, afternoon tea på grand, biljetter till favoritartist, ta en matlagningskurs ihop….

18 kommentarer | “Upplevelsekingen till er tjänst”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. J skriver:

  Älskarrr masters tips

 2. Mimmi skriver:

  Bilderna <3 Tack master.

 3. T skriver:

  Yogapasset!!! Har du tips på bra yogamatta?! Ej för dyr och som man INTE glider på? Tack <3

  1. Hanapee skriver:

   Casall har bra! På stadium alltså

   1. T skriver:

    Menade såklart Yogamaster! Hehe tack <3

 4. elin skriver:

  Började gråta av tips nr 1 mvh mens snart

 5. Moa skriver:

  obs jag och några kompisar gav modell för en dag till en kompis och det var SÅ ROLIGT (awful but hilarious). krävdes ju såklart att hon pallade den lilla skammen som följer med men herreguuuuud vi hade så roligt åt det, hon livesände hela grejen och gjorde sen nyckelringar av en bild till oss alla. Ändå underskattad grej

 6. i skriver:

  alltså master du är min livsguru! älskar detta
  + kan du inte posta mer outfittor och ***fashion***? ;-) Spenderade kvällen igår med att länka bilder på din stil till pojkvännen och ba mm det är så cool jag känner mig och vill se ut MEN FÅR INTE TILL DET SJÄLV? Ge mig en komplett guide för vinterkläder, hur ska den perfekta stickade tröjan vara skuren etc för att vara fräck och inte bara basic? help

 7. J skriver:

  HAHAHA, dör av detta! Så bra!!!!

 8. Jennifer skriver:

  Hahahha, detta är helt fantastiskt! <3

 9. Linnéa skriver:

  BÄST.

  Vill man veta vad fan som finns i Norrköping så kan man fråga mig. JAG VET!

  1. P skriver:

   Det vet jag med för jag styrde en weekend till Norrköping för min kille för någon vecka sedan! Vi bor i Linköping! Haha.

   1. P skriver:

    Jag är alltså inte samma P som skrivit här precis under mig. :P

 10. P skriver:

  Jag behöver råd av dig master (eller av någon annan vänlig själ här inne).

  Jag har en vän som nyligen har valt att lämna sitt förhållande efter många år. Jag har (enligt mig själv) ställt upp och visat att jag finns här för hen, erbjudit mer än jag egentligen är bekväm med. Nu har det kommit fram att min vän inte alls varit speciellt olycklig i denna separation då hen träffade en ny person strax innan separationen.
  Jag känner mig på ett vis lurad eftersom jag trott min vän varit i sin livs sorg, och jag har ringt i tid och otid, erbjudit min lägenhet för att komma bort osv.
  Jag är en person som lätt sätter på mig offerkoftan, behöver därför nu någon som säger till mig om den är berättigad i detta tillfälle och om jag borde ta upp mina känslor med min vän, eller om jag bara borde gå vidare och vara lycklig för min vän skull (som jag självklart är!!).

  Tack och hej!

  1. The other P skriver:

   Du ska nog inte ta upp det, kan ju finnas viss skam i att ha träffat någon annan på det viset och din vän kanske inte varit bekväm med att berätta det riktigt då. Fint att du ställt upp ändå, din vän kommer nog komma ihåg det <3 Man kan också känna sig otacksam genom att inte ta emot erbjuden hjälp, så hon kanske känt att det varit svårt att ba "men du, jag ääär inte i mitt livs sorg så du behöver inte ställa upp". Och förresten kan det ju ändå inneburit en stor sorg och en storförvirring för henne, så bara för att hon träffat en annan är det ju inte sagt att ditt stöd varit förgäves. <3

   1. P skriver:

    åh, vad lugn jag blev av att läsa ditt svar, känns som om du levererade någon slags sanning. Tack så jättemycket för ditt svar. Att skam och otacksamhet skulle kunna finans med i bilden Från min väns sida har jag inte tänkt kring tidigare, men känns väldigt självklart just nu. Jag kommer följa ditt råd och lägga det här bakom mig nu, tack återigen <3

 11. Sandra skriver:

  Ah men fasen vad bra, tack Hanna!! Blir spa, för hur gött är inte det egentligen? :) :) :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg