Väldigt nobel person med sin lelle drink på Södra teatern i förra veckan
Måndag
Ha världens stelaste nacke (vet detta pga är måndag just nu och aldrig känt mig så stel). Ser ut/känner mig som han den stelopererade ÄLSKVÄRDA personen från Boston tea party. Oj kanske övertramp att säga så, förlåt men kan knappt vrida den.
Spelar in podcast på Acast med <3Martin<3 efter jobbet. Äta tacorester till middag och göra Adriennes yoga för nacken innan jag somnar.
Tisdag
Kula möten på jobbet! Rida på Spex efteråt. Ska försöka ta det lugnt och inte ställa skyhöga krav på mig själv. Måste försöka få tillbaka självförtroendet.
Onsdag
Jöbb på förmiddagen. Åker till Friends runt lunch och ska känna lite på Spex i den miljön, men hinner tyvärr rida en kvart kanske men ändå. På eftermiddagen har jag en kul inspelning för ett nytt projekt jag håller på med.
Kör yoga på kvällen tänkte jag.
Torsdag
Min bästa dag på hela veckan. ÄLSKAR torsdagar pga så lång helg framför sig! Jöbb med ett körschema som måste vara helt klart innan jag går in i Musikhjälpen. Och förhoppningvis lite lunchträning med en skidking.
På kvällen ska jag…. BAKA LUSSEKATTER. Mitt bästa ”bakverk” av alla man kan äta (och inte äta för den delen?). Är just nu på jakt efter det ultimata receptet. Har i flera år kört på kesella i katterna men sen fick jag höra att det inte passar sig? Att det finns bättre sätt? Jag är idel öra.
Fredag
Inspelning med Elias Abbas hela dagen! På kvällen ska jag se min polare Marlene spelar på Debaser strand! ALLA MÅSTE GÅ!!!
Lördag
Julpynta!!!!!!!!!! Dvs. sätta upp en stjärna. Och ta fram adventsljusstaken. Ska ta det superlugnt, göra timtalsyoga, visualisera min hoppning på Friends, djupandas etc.
Söndag
Är på Friends kl 10:30. Runt kl 19.00 hoppar vi.
http://paindemartin.se/?p=2321
Det här receptet har jag använt de senaste åren, blir absolut hundrapoängare till lussebullar!
Det bästa tipset är att pensla insidan av ”snurren” med en röra på vit choklad, smör och rivet apelsinskal mmmmm så gott och mycket saftigare än enbart halvtorr bulle
Okej, maila mig det här receptet på atomic_elin@hotmail.com PRONTO, tack!
Spiderchick hävdar att hennes lussebulle-recept ät det enda värdiga receptet!
Jag tänkte prova Spiderchicks recept nästa gång. Det är ju liknande tips som andra skriver också med det rumstempererade smöret osv :)
asså har inget recept pga kör lite olika varje år, men det jag tycker gör absolut störst skillnad och som jag ändrar i varje recept jag använder är att använda hel(HEL) saffran som man lägger in ett par dagar/veckor/MÅNADER(…) innan baket i typ 3 msk cognac per gram saffran! tar fram smaken så mkt!!! och att snåla lite med mjölet, knådar man en kladdig deg tillräckligt länge kommer den sluta kladda sig och bli mer fast.
Okej lyssna här! Mitt absolut bästa tips för att inte få tråktorra bullar är att ha i rumstempererat smör och ej smält! Första gången tänkte jag typ ”vad i helvete har jag gjort, det här kommer aldrig bli en deg ens” men alltså håll ut och knåda på. Ju mer vätska man häller i degen desto mer mjöl behöver man, och ju mer mjöl desto äckligare bulle. Så smält inte snöret för bövelen!
Bästa tipset! Rumstempererat smör, så lite mjöl som möjligt och knåda superlänge. Då blir bullarna goda! Brukar fylla saffransbullarna med en blandning av hälften smör och mandelmassa plus en sked vaniljsocker. Blev baksugen nu…
Vilken snygg röd tröja!! Vart är den ifrån?
Min mamma skippar katterna utan gör en saffransdeg som hon rullar små bollar som hon fyller med en blandning av mandelmassa, hackad mandel, kanel och kardemumma. Dra ballen i grus vad de blir goda.
Här är bästa receptet! https://www.ica.se/recept/godaste-lussebullen-717002/ Ica gjorde ett test på massa sätt att baka lussekatter för några år sedan och kom fram till att det här är bästa receptet. Och det är det!! Jag har testat många varianter och detta är överlägset. Knepet är rumsvarmt smöroch mjölk, ingen kesella och riktigt kladdig deg. Gör dessa! :)
Håller med ovan! Absolut bästa bullarna med det receptet. Och som alla säger: rumstemp. smör, snåla med mjöl och knåda LÄÄNGE (så länge som det står i receptet) + blötlägg russin innan så de sväller ordentligt (och inte tar vätska från degen).
Supersnygg tröja!
Kan tyvärr inga lussebullerecept men tror starkt på ett med mandelmassa i alla fall, mmmm..
Kan tyvärr inga riktiga lussebullerecept men tror starkt på ett med mandelmassa i alla fall, mmmm..
Det här receptet som spiderchick tipsar om är de godaste jag någonsin bakat. Som att äta ett fluffigt saffransmoln?!
http://spiderchick.nu/2013/december/basta-lussebullarna.html
Undrar också var din fina tröja kommer ifrån! 😀😀😀 Supersnygg!
Strunta i katter och gör Roy Fares bullar med mandelmassa istället! De är magiska!
https://www.koket.se/mitt-kok/roy-fares/saffransbullar-med-fordeg/
Och som tack för mitt supertips kan du väl berätta var tröjan är ifrån? :)
* Rumstempererat smör
* Blötlagda russin
* Saffran stött tillsammans med lite socker, sedan ligga och dra i en skvätt vodka
* Arbeta degen JÄTTELÄNGE
Förberedelserna börjar alltså flera dagar innan själva baket, lycka till Mvh Bullnörd