Får barn gymma?

14:31 2018-01-12

Älskade ni

Vad GÖR jag med muggen, ser det så onormalt när jag dricker en vanlig kopp kaffe? Obehagligt. Blusen är från Zara och halsbandet fick jag från mina svärisar i julklapp och det är från Blue billie. Om någon undrade… haha, oskönt att ta det för givet kanske.

Känns för övrigt som jag knappt hunnit tänka en fri tanke den här veckan. Har liksom börjat på nytt jobb (som jag älskar) och haft 289302 möten om vad den våren kommer innehålla. Men det största av allt:

Jag har köpt ett friskiskort.

Gick på Friskis för typ 40 år sen så det var ju ett kärt återseende men samtidigt en grov chock pga tydligen har BARN börjat gymma? Alltså 12-13-åriga killar som går runt i gymmet i strumpor och JEANS? Skrek till när jag såg det första gänget. Tog mig för bröstet då jag såg det andra.

Får barn verkligen gymma? Trodde det var typ 18-årsgräns? Personligen tycker jag att vikter känns typ farligt för barnkroppar.

Men så är man ju rädd för allt också.

NU: sticka in till stan och se Linso prova brudklänning! Gråtklump i halsen redan.

10 kommentarer | “Får barn gymma?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Emma skriver:

  Tror det är 15-årsgräns på de flesta gym. Kan ju personligen inte se skillnad på 15-åringar och 11-åringar så de kanske var av ”laglig” ålder 🤷🏼‍♀️

 2. Emma skriver:

  Yes, kids på mitt Friskis också. Tror de får vara typ 13 numera. Och barn får gå med föräldrar också. Och de har fan aldrig skor på sig???

 3. Ajlin skriver:

  Har så jävla mycket kids på mitt gym. Ofta är de typ 12 stycken och så tar de upp bänkpressbänken i en halvtimme för att alla ska köra samma övning med sina spaghettiarmar och jag ba ”Bitch please, kan en annan som åtminstone lyfter lite få gå emellan här ellerrrrrrr?”
  Fast bra ändå, att de gör nått annat än sitter vid datorn eller driver på stan eller vad kidsen nu gör these days.

 4. Julia skriver:

  Jag tycker också att det känns sådär när väldigt unga gymmar. Tycker även att det är sorgligt om de känner ett krav att börja gymma för att de ska pumpa upp sig. Kan ungdomar bara få vara barn!?!? Måste de växa upp så sjukt snabbt? Vad gjorde man själv när man var 14? Lekte förmodligen med lego eller nåt…

 5. Mitt förra gym hade 15-årsgräns, men vissa ser ju betydligt yngre än 15 ut.

 6. Agnes skriver:

  Där jag går är det 15 årsgräns. Men sedan får man gymma med förälder från och med 13 tror jag. :)

 7. Anna skriver:

  Ju äldre jag blir desto yngre blir 15-åringar. Men har du slutat med crossfit??

  1. Hanapee skriver:

   Nej kör det också! Har min PT där!

 8. Maja skriver:

  Vet att friskis har någon grej att typ 13-åringar får gå som en utbildning hos dem ett antal tillfällen där de får lära sig hur man gör osv, och efter det får de gymma själva

 9. Elin skriver:

  Kul att du frågar, hade tenta på ämnet i fredags :))) Och enligt forskning är det inget farligt för barn att styrketräna, så länge det görs på ett korrekt sätt. Tänker att det bara är bra om barn rör på sig mer, men man hade väl önskat att det var under mer översikt från vuxna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla