Är rätt ok

21:09 2018-06-12

Ho ho

Kan man bara få ta en helt vanlig webcam-bild och skriva lite text under? Som på den GAMLA GODA TIDEN. Jo, det tycker jag att man faktiskt kan få. Allt kan väl inte va porträttläges-foton från sin iPhone.

Idag är jag låg. Och då tycker jag som vanligt att det är en bra idé att gå in på bloggen och klaga. Mitt värsta när jag har pms/mens är att jag känner mig så otroligt KRÄNKT. Eller kanske mer… värdelös? Men det skyddas i nån liten kränkt-väst i alla fall.

Anton sa förut att jag skulle tänka på att inte lägga in så mycket tvätt samtidigt i tvättmaskinen och då ville jag börja grina? Kände att det var droppen på allt jag gör ”fel” …som att missa momsdeklarationen, slarva med jobbgrej, va dålig kompis/flickvän, råka dra sönder kapellet på båten etc. för att nämna några exempel från bara denna dag.

Men det är ju inte grejer som gör mig till en dålig person. ”ELLLEEER? ÄR DET INTE DET HANNA?!?!” säger min pms och så känner jag mig värdelös igen. Som en loop går det.

Äh, skit i det här tycker vi helt ogenerat listar saker jag är bra på för att väga upp:

Känner empati och bryr mig (hör och häpna!) om andra på riktigt. Är ganska generös! Är rätt gullig i rätt ljus 8-) Bra på att genomföra saker jag inte vill. Är kul. Fattar saker snabbt. Hör väldigt bra. Gillar mina tuttar! Har rätt ok känsla för *estetiska saker* inom fashion och inredning. Är hyfsat intelligent faktiskt? Smälter in i många sammanhang. Är cool!!! Plus att vettiga människor på internet skriver snälla saker till mig vilket ju borde betyda att jag gör nåt rätt.

Sådär ja. Där har du nåt att brottas med värdelös-känslan.

22 kommentarer | “Är rätt ok”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Tonie skriver:

  Puss o kram o kram o puss<3

  1. Hanapee skriver:

   <3<3<3

 2. malin skriver:

  OCH! du är så jävla snygg

  1. Hanapee skriver:

   HIHIHIIIiii tackarrrrrrr

 3. Elin skriver:

  Så bra tajming på detta inlägg <3 Har känt mig allmänt dålig den senaste veckan och haft kasst självförtroende i situationer där jag annars inte alls har det! Fint i alla fall att läsa att en inte är ensam i den känslan. Nu ska jag också skriva en lista på saker jag är bra på!!

  1. Hanapee skriver:

   heja <3 <3 <3

 4. Hanna skriver:

  Tänkte häromdagen på hur fint det är att nån som var ”populär på högstadiet” har gett underlivssvamp, hårstrån på bröstvårtorna och bajsnödighet ett ansikte och lyckas kombinera det med inläggen om outfits så att allt ändå hänger ihop i samma roliga person. Så imponerande! Tänk vad du har varit – och är – viktig för många unga tjejer. Och vuxna kvinnor.

  1. Hanapee skriver:

   men älskling!!!! va fint skrivet!!! blev rörd nu

 5. Tale skriver:

  och du har en bra radioröst! :-)

 6. Elisabet skriver:

  Du är på riktigt en fantastisk person Hanna! Rolig, kvicktänkt och klok. Du har så många bra reflektioner kring allt möjligt och det bästa är att du kan dela med dig av allt detta till andra! Det uppskattar jag verkligen!

 7. Klara skriver:

  ”hör väldigt bra” ändå sjukt underskattat egenskap mvh tjej med ständig vaxpropp

 8. Emilia skriver:

  Hallå du är fantastisk!! Lyssnar på din podd och det bästa tycker jag är när du bränner av skarpa analyser av samhället, det borde få mer uppmärksamhet!! Gillar det kanske också för att vi tycker lika i ganska mycket, bara att jag inte kunnat formulera det i min hjärna. Jag har lyssnat och läst din blogg så himla länge, för att du känns så mänsklig och nere på jorden och dessutom levererat smarta tankar kring förhållanden som varit väldigt bra att ta till sig ibland. Tack för mig!

 9. Nike skriver:

  Hallååååå väntar spänt VARJE sommar på att du ska få bli sommarpratare????? är så besviken att dom inte frågat dig än?? vill gärna höra master på radio

 10. :) skriver:

  Din blogg är btw den mest ångestfria och roliga platsen på hela internetz

 11. Ella skriver:

  En behöver inte göra allt bra hela jäkla tiden! Men har verkligen samma tendens till att tro att andra värderar min person mest på vad jag gör/åstadkommer – så när något inte går strålande tror jag att jag är värdelös. Du är bäst Hanna! Så kompetent, power, fashion och ffa rolig och ger intrycket av att vara en allmänt bra person. Du MER än duger! Även när saker blir lite galna, det blir det ju för oss alla stundtals.

 12. Tove skriver:

  ååh ”Fattar saker snabbt” bästa egenskapen, varför känns det som att den är utdöende?!? OCH vi får inte glömma ditt sätt att säga ”..va?” I podden samt ”VAD I?!” Fnissar så mkt för mig själv varje gång :’)

 13. Becky skriver:

  Hanapee! Spåmadam! Jag försöker lyssna ikapp er podcast och är idag på avsnitt 155 från 12/12-16, och vad pratar du om då? Jo! Martin Timell, Fredrik Virtanen och konceptet grisiga mediamän! ungefär ett halvår innan #metoo drar igång sitter du alltså och snackar om att män med sviniga beteenden borde outas! Hej och hå! Var tvungen att lämna min lilla sminkstund med poddis för att springa till datorn min och lägga denna kommentar innan jag hann bli för blyg, haha!

  1. Hanapee skriver:

   JA JUST DET! SNYGGT! Av både mig. Och dig.

  2. Anna skriver:

   Men det var ju känt i branschen att dessa män var svin långt innan media skrev om det öppet (inga spåkunskaper needed)… Martin Timell-våldtäkten (den som är skriven om) hände för 10 år sen med hur många vittnen som helst och Virtanen har ju trakasserat många kvinnor. Men ändå bra att Hanna pratade om det eftersom det är viktigt att alla pratar om det, för det ledde fram till metoo-rörelsen.

 14. Sophie skriver:

  RELATE på dessa känslor!! och brukar faktiskt oxå försöka bota dem med att skriva en lista på bra saker med mig själv haha, är ändå en bra teknik! <3

 15. Klara skriver:

  HANNA! Du sätter i vanlig ordning ord på mina känslor. Är i EXAKT samma situation känslomässigt och blev idag på jobbet tillsagd ”du är ju i alla fall fin” av en äldre (kvinnlig!!!) kollega när vi diskuterade ett projekt som gått dåligt. Blev ENORMT kränkt. Minimerad till att vara ”i alla fall fin” med innebörden att jag är otroligt dålig på jobbet. Sjukt.

 16. Slope skriver:

  Heja Hanna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp