Det tänker jag på – i punktform

21:36 2018-08-22

– Klimatet. Var på möte på Green peace i morse. Mest bara för att efter att jag börjat intressera mig för klimatfrågan så hörde de av sig och jag tyckte det vore en bra idé att få lära mig lite mer och se vad det finns för organisationer där ute. Fick träffa en grym tjej som berättade om deras arbete och hur jorden mår. Blev både glad och ledsen på samma gång. Ledsen för hur jorden mår såklart och att det främst är rika vita män på jätteföretag som bär det största ansvaret till det men samtidigt tar noll del av skulden. Och glad över att det finns människor som jobbar emot det.

– Fyller 30 om en månad. Hade nog min kris i våras eller ja vi får ju se hur det blir den 21:a september när man vaknar upp som 30+. Herregud. Har inte nån lokal till min 30-årsfest heller. Allt är bokat eller så får man inte ta med sig egen alkohol. PISS!!!!!

– Träning!! Var på mitt andra skivstångspass i livet idag(???) Tycker verkligen om dem? Känner mig svinstark när jag ser mig själv i spegeln obs om jag inte sneglar ner på min minimala lilla vikt. Men rekommenderas verkligen! Nu vill jag testa lite andra sånna där styrkepass. Kom gärna med tips på Friskis-pass ni gillar! Har fått för mig att jag skulle vilja testa dans men är rädd för att skämmas ögonen ur mig :-( Fy fan.

– Råttor. Såg en för en kvart sen ute på gatan. Sprang 1 mm från min fot så jag gjorde det enda rätta och SKREK för full hals mitt ute på gatan. Jävlar vad äcklig den var (ja förlåt green peace) men vafan. Utvecklat nån slags råttfobi sen ett år tillbaka. Klarar. Inte. Av. Dem. De känns så sluga också? Sitter i något sopkärl och mular i sig och hoppar fram vid sämsta tidpunkt.

38 kommentarer | “Det tänker jag på – i punktform”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Emma skriver:

    Power hour och Intervall Flex är mina favoriter på friskis!

  2. Anna skriver:

    Vet inte helt vad jag lider av men blev genuint STOLT och varm nu när jag läste om ditt Greenpeace-möte. Får på riktigt hopp om mänskligheten av dig, din blogg och de flesta av dina läsare <3

  3. Ellie skriver:

    Tjena! Tycker absolut att du ska gå och dansa om du känner för det. Det är asroligt och frigörande och lite knäppt fast kul att göra det i grupp. Du behöver aldrig skämmas för nåt sånt. Det är bara ball och alla har fullt upp med sig själva och sin egen grej. Möjligen skulle nån kunna snegla lite men i så fall bara för att de tänker att du är en skön brud. Alla som går dit vill dansa och ha kul, inte kritisera andra som också är där. Kram från en gruppträningsinstruktör som gillar dig och din blogg och allt bus du har för dig + allt tänkvärt som du skriver!

  4. Elin skriver:

    Det går ett jättegutt core-pass i ringen kl 16 på fredagar, rekommenderar! Och klart du ska testa dans!!

  5. S skriver:

    Power hour är askul! Sedan är medeljympa oväntat roligt och jobbigt. Intensivjympa är kul men dock dödsjobbigt så få inte hybris och testa det direkt som jag fick för man har träningsvärk i veckor efteråt. Hehe

  6. Stina skriver:

    Du måste testa cirkelfys! Superkul och jättejobbigt. Man gör en cirkel med 9 stationer och 45 SEK på varje och 3 varv. Fullt ös och man blir helt utpumpad! Plus bra pepp i varje minigrupp, man är 3-4 på varje :)

    1. Jessica skriver:

      Håller med, Cirkelfys är svinkul och jättebra träning! :)

  7. Marie skriver:

    Hej Hanna! Jag gick på ett danspass en gång 😂. Det var hemskt. En barbiepojke höll i passet och jag hängde inte alls med. Vi var bara 4 personer också och de andra var lika usla som mig. När passet var slut och jag var på väg ut ropade barbiepojken efter mig: det brukar gå bättre efter några gånger! Jag har inte gått på danspass sedan dess!!! Hihihi!

  8. Hanna skriver:

    Jag tycker att core och flex är kul! Älskar för övrigt Friskis pga så himla tillåtande. Känns som om de ba WOW DU TRÄNAR GRATTIS, måste ju vara perfekta stället att dansa på?

  9. En annan Hanna skriver:

    Har följt dig länge, länge. Har själv femårig universitetsutbildning inom hållbarhetsfrågor och jobbar med det, och jag har flera gånger känt typ ”YESSSSZZZZZ” när du nämner saker om klimatet. Dels för att jag tycker att du är så SMART att jag varit lite förundrad av att du inte gjort det tidigare (MEN har också känt att alla har några saker de arbetar mer med och klimat och miljö helt enkelt inte har varit dina), men framförallt för att jag tycker att det är så HOPPFULLT att någon som inte varit direkt intresserad som faktiskt börjar fundera och agera. GRYMT JOBBAT HANNA FAN VAD BRA DU ÄR

  10. Madde skriver:

    Power hour är svinkul!

  11. Linda R skriver:

    CIrkelfys/cirkelgym – göra saker i grupp, men ändå individuellt. Perfekt tycker jag

  12. Madeleine Dahl skriver:

    Tips. Hammarby roddarklubb har lokal nere vid vattnet nedanför trädgården. Mysigt och stor öppet rum som man kan göra om till dans efter maten.

  13. matilda skriver:

    Cirkelfys på Friskis är bästa <3

  14. Jonna skriver:

    Vielle Montagne är en båt man kan hyra på Söder Mälarstrand, får plats med 100 pers och man får ha med egen dricka (hade de iaf då jag var på fest där). Superfin utsikt och ”kul” med båt!

  15. Miranda skriver:

    En fråga: är du klart med (tjej)klassikern? Minns vansbrosimmet och cyklingen och Vasan har för mig att de ska springas också? Eller det kanske redan är klart. Skulle vara kul med en ”utvärdering” av hela den resan och liksom fint att knyta ihop det på nått sätt. Ett eget inlägg? Tycker du är himla cool som gjort den resan’ heja!! Och grattis i förskott

    Ang lokal till kalas har jag läst att många båtklubbar har lokaler man kan hyra. Kanske er klubb? Eller i Årsta

  16. Linnea skriver:

    Vet inte om det finns i Stockholm, men Step explode finns på mitt Friskis i Halmstad. Det är som dans med stepbräda fast lättare koreografi! Kul och jobbigt på samma gång. TIPS!

  17. Anna skriver:

    Jag testade zumba en gång i vintras mitt i värsta deppen och skrattade jättehögt rakt ut mig åt mig själv pga så fruktansvärt dålig, haha!! Testa!

  18. Fido skriver:

    POWER HOUR! Plus att det är roligt att säga snabbt och otydligt, poowower hihih

  19. Bella skriver:

    Power hour! Älskar att man uppmuntras att typ låta när man tar i? Och step! Oväntat kul att gå upp och ner på en bräda ändå.

  20. Tove skriver:

    Skivstångsintervall! Svinjobbigt men KUL! Känner mig aldrig så stark och cool som efter ett pass

  21. B skriver:

    Vill bara säga att det är nice att fylla 30. Hade en riktig kris innan som tog sig ut på flera olika sätt. Men nu är jag liksom ute på andra sidan och det känns bara bra! Är 32 nu och tycker liksom att det är gött. Hurra för att fylla 30!

    1. Hanapee skriver:

      MEN HAR DU BARN!!! Har panikstress

      1. Anna skriver:

        Men va? Är jättemånga som inte har barn vid 30…

      2. Ellen skriver:

        35 här och utan barn:) Mår finemang så frukta icke Hanna!!

      3. B skriver:

        Inga barn. Hade stress över det tidigare men känner typ ingen längre. Tänker att sker det så sker det. Men har heller aldrig varit speciell längtig efter barn. Det som har styrt är snarare föreställningen att en BORDE skaffa barn kring 30, vilket var en av grejerna jag krisade över. Men det la sig också efter att jag fyllt .

      4. Lisa skriver:

        34 utan barn – älskar att vara över 30 och inte ha barn!!! Rekommenderas!

      5. Madeleine skriver:

        Åh skriv mer om denna panik Hanna! Om det inte känns för privat alltså:) Jag är 32, bor på ett litet ställe där sannolikheten att jag hittar någon att skaffa barn med är noll komma nollnollnoll. Så sjukt stressad över detta och det upptar all min energi och tankekraft och får mig att må psykiskt dåligt.

        För grejen är att jag VILL ju ha barn, mycket mer än vad jag vill ha en partner just nu tror jag? Och ska jag lösa den situationen måste jag typ flytta, byta jobb och börja om på en ny ort och hur genomförbart är det samtidigt som man ska stressa över att hitta någon?

        Nåja, om det känns ok att skriva om barnfrågan hoppas jag på mer om detta ämne. Tack för en bra blogg, en av få jag fortfarande läser.

      6. A. skriver:

        Jag fyller snart 35 och har två kids. Ettan föddes strax efter jag fyllt 30. Anyways, stressa inte kring det. Ha barn är superkul, men det roliga finns ju kvar även om du skulle få dem vid 37 liksom.

      7. A. skriver:

        Men att föda barn! JÄVLAR vilken fantastisk grej det är! På riktigt. Skulle lugnt kunna föda 10 barn till. Gjorde inte alls så ont som jag trodde.

  22. Hanna skriver:

    Hahaha ”ja förlåt green peace”!! Gå på power hour, det är svinkul! Plus går fort så man glömmer hur jobbigt det är.

  23. Cass skriver:

    VARTIFRÅN är din väska?

  24. Kakan skriver:

    Älskar passet dans soft på Friskis Sveavägen på lördagsförmiddagar. Medelålder 60+, alla är sjukt taggade! Noll prestige.

  25. Anna skriver:

    Vill också våga ha en liknande väska. Ser både praktisk och cool ut! Nån som vet var jag kan hitta en liknande? (helst ingen dyr märkes, ifall jag inte känner mig så cool jag hoppats på och den inte blir så mkt använd)

    1. Jenny skriver:

      Vill också ha en tuff väska! Vart har du köpt fin HanaPee?

  26. Elin skriver:

    Förlåt för ytlig men varifrån är tröjan?

  27. O skriver:

    Jag är också 88a och fyllde tretti nyss o_O. Och HAR barn sedan några år. Och vet du, jag kan känna mig himla avundsjuk på alla som är i min ålder och inte har barn än. Som hunnit leva lite vuxen-/dink-life (eller iaf hunnit skaffa sig ett riktigt jobb och boende) och landa i ”vuxenlivet”.
    Min främsta insikt av att få barn är: barn är inte meningen med livet, de är en härligt och asjobbig bonus, och att du inte nämnvärt förändras av att bli förälder. Dvs jag har fortfarande samma drömmar, hobbys och behov, mitt barn är inte lika med mitt liv.
    Känner att det ofta finns en bild av att när man väl får barn så förstår man meningen med livet, så tänker att det kanske kan vara skönt att höra att det nödvändigtvis inte är/blir så för alla!

    1. S skriver:

      ÄLSKAR den här kommentaren!! Ofta är det ju så svart eller vitt kring det som sägs, så det känns extremt uppfriskande att höra någon som reflekterat och uttrycker sig på ett annat sätt! <3

      Älskar också att du, Hanna, vill hitta någon miljöorganisation och att du dessutom uttrycker dig på ett sätt där det låter som att du undersöker några stycken (för att det är väldigt klokt att jämföra vissa saker, och att jämföra green peace med andra organisationer är extra viktigt). (Damn it, jag kunde inte låta bli att antyda en åsikt där på slutet 😂)

      Hoppas att alla har en bra helg 😘

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg