240. Martins hudvårdsrutin

21:27 2018-10-08

Att va en misslyckad båtägare, klimatångest (förlåt igen), rosa reflexvästar, tält-pedofiler, kanylburken, Bo har börjat snudda vid ”pappa” igen, att va en kille som TYCKER TILL om sin tjejs klädstil och förstås Martins otroliga hudvårdsrutin.

Ni hittar den där poddar finns! Har du strumpor som handskar, gillar hår i maten och ligger gärna med järvar? Tryck play nedan:

20 kommentarer | “240. Martins hudvårdsrutin”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Ida skriver:

  Skriv inte förlåt för att du har klimatångest! Jag blir så glad att det är några *influencers* därute som pratar om det och miljön!!

  1. Sofia skriver:

   Skulle precis skriva exakt samma sak som Ida! Så otroligt bra att ta upp detta. Överallt annars ser jag bara ”åh, så underbart med varmt i oktober” osv.

 2. Josefin skriver:

  Åh håller med. Klimatångest bidrar till medvetenhet kring sina val. Sen tror jag ingen(få) gör alla val rätt. Men varje litet klimatsmart steg en personer tar är värd så mycket. Och tror att det är viktigt att påminnas dagar in och dagar ut. Så det inte glöms bort. Det lättaste är ju att ignorera och fortsätt som vanligt. Vilket vi inte vill nu när vi äntligen börjat reflektera, även i sociala medier. 👍🏼 Så bra att ni pratar om detta gång på gång.

  1. Anna skriver:

   Fast det där stämmer verkligen inte. Läs rapporten som kom idag. Det enskilda människor gör spelar väldigt liten roll. Om vi ska vända koldioxidutsläppen så krävs det internationella åtgärder och regler, och miljardsatsningar på ny grön teknik. Om en käkar grönkål varje dag istället för falukorv kanske känns bra för en själv men ger ingen effekt på det stora hela.

   1. Hanapee skriver:

    …Om inte ALLA eller MAJORITETEN gör det dvs?

    :-)

    1. IM skriver:

     Vilken värld lever ni i som tror att majoriteten av människorna på jorden har möjlighet till att dagligen fundera på och ha råd och tid med att göra det absolut klimatsmartaste valet på individnivå? Och i vilket århundrade skulle vi vara där om det är vad vi ska satsa på istället för det som Anna tog upp? Självklart är det asbra att varje individ gör sitt bästa och tar ansvar men Sveriges individsfokus är så sjukt trångsynt och verklighetsfrånvänt och man hjälper tyvärr mest sig sig själv

     1. A skriver:

      Fast även om det säkert är sant att den enskilda individens uppoffringar kanske inte räddar jorden så påverkar det ju ändå samhället. Om tillräckligt många människor slutar flyga tvingar flygindustrin till ett uppvaknande eller om tillräckligt många människor slutar äta kött så måste samhället anpassa sig. Det är ju bra gammal hederlig kapitalism, tillgång och efterfrågan.

     2. IM skriver:

      A: Stämmer, precis som gammal hederlig kapitalism är att lägga ansvaret på individen istället för där det främst bör ligga.

     3. A skriver:

      IM: jag tycker också att kapitalismen är skärp, men det är ändå den rådande samhällsstrukturen och vad vi måste utgå ifrån.

     4. IM skriver:

      Genom att gå dess ärenden? Nä, förstår vad du menar, men tycker det är verklighetsfrånvänt att t.ex. uppmana till flygbojkott och att det är lätt för oss svenskar att säga efter att ha haft det gött och förstört jorden med flygningar i över 50 år. Jorden är mer än oss 10 miljoner och även om hela Sverige går med på att sluta flyga tror du att, låt säga, kineserna, vars medelklass växt drastisk de senaste årtiondena samt är ett land på 1,3 miljarder (!!) invånare har samma mindset? Eller ska vi hålla tummarna att majoriteten eller ALLA av dem, för att citera Hanna, ska ta sitt förnuft till fånga och göra klimatsmarta val på individnivå? Folk blir rikare världen över, så flygandet lär knappast minska, snarare öka. Flygbranschen kommer inte ”vakna upp” eller gå under pga konsumentmakt, går affärerna ner här flyttas fokus till andra mer växande marknader, där folk som inte haft råd att resa nu har det bl.a. Som sagt, tycker det är asbra att folk tar sitt ansvar men individfokuset får verkligen oproportionerligt stort utrymme i denna debatt, både i media, hos privatpersoner och i hanapees kommentarsfält (lol) och inga är nog gladare för det än kapitalisterna som skrattar hela vägen till banken medan jorden brinner och medan vi klappar oss själva på axeln för att vi beställde vegetariskt på lunchen och tänker ”alltid något!”.

      Förlåt om dryg verkligen, men hoppas du förstår min poäng. Det är inte mot dig utan mot debatten i allmänhet. Ha en fin helg!

     5. Lovisa O skriver:

      Tycker denna från Supermiljöbloggen är bra. Vi behöver vara på politiker och industrierna. Men också ändra vårt eget beteende!

      ”#Repost @supermiljobloggen
      ・・・
      ”Det spelar ingen roll vad jag gör, det är X, Y och Z* som måste minska sina utsläpp” = potentiellt världens mest tröttsamma mening.

      Kan vi bara slå fast att det är 2018, vi har typ 10 år på oss att hålla #klimatförändringar inom rimliga gränser och det är fult att skylla ifrån sig?

      Som svensk orsakar man pga livsstil alldeles för stora utsläpp som måste ner till hållbara nivåer, så DET. SPELAR. VISST. ROLL. vilka val vi gör i vår vardag, om det var någon som undrade. (genomsnittlig svensk = typ 11 utsläppta ton CO2/år, ska ner i 1-2 ton/år)

      Slut på rant, tack för mig. Hoppas alla har en fin kväll.

      #klimatsmart #klimatångest #jagstannarpåmarken *insert typ ”stora företag”, ”Kina” och ”en tant jag såg på stan”

 3. Julia skriver:

  Hittar den inte i podcast-appen, jag som har rutin på måndagskvällar att somna till era röster 💔

  1. Felicia skriver:

   Inte jag heller :(

 4. T skriver:

  Svinbra att du vädrar din ångest och problematiserar kring resande och konsumtion etc!

 5. Rebbe skriver:

  Vill du berätta om lidingöloppet i nösta podd? Är så nyfiken

 6. A skriver:

  Går jätteofta runt med hörlurar hemma trots partner! Tycker istället att det år sjukt arrogant när min partner lyssnar på skittråkiga dokumentärer om typ skyrim utan hörlurar och så tvingas jag också lyssna??

  1. MK skriver:

   Same! Eller jag lyssnar ibland på högtalare ifall det inte stör min sambo.. men om jag står och diskar eller gör nåt annat som kan leva om är det ju även nice för min egen del att kunna höra vad de säger på ranson true crime podcast jag lyssnar på genom att ta hörlurar😁

   1. MK skriver:

    ”ranson” ska så klart va random

 7. Ingrid skriver:

  Skulle också säga att jag har hörlurar här hemma när jag städar/diskar/fixar. Fast vi är ju lite trötta småbarnsföräldrar just nu. Så försöker minnas men tror att vi inte gjorde så innan barnet??? ( minns ej!) Det blir egentid i miniformat. Hehe.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla