2018 – SÅ VAR DET

22:29 2018-12-19

Mitt trettionde år i livet and I am so thankful for being alive!

Året då det kändes som jag växte kanske …20 cm som människa? Inuti alltså. Upplevde riktig sorg för första gången, vågade säga upp mig, tappade kontrollen, köpte båt, blev vegetarian, gjorde klassikern, fick mitt livs bästa jobbuppdrag och träffade en person jag aldrig vill vara utan.

Beskriv året med tre ord
Fisk fågel mittemellan

Men kanske; roligt, utvecklande och modigt.


Så gick det med *karriären* under året
Får man vara såpass Paulo Roberto-nöjd här och skriva; bättre än någonsin! Inledde året med att flytta ut från SVT och in på produktionsbolaget Nexiko. Och det var sånt lyft! För projektet, mig, allt. Sände också 24 h live-tv för Världens barn och gjorde flera avsnitt Häng på för SVT. Startade min pod Gott folk. Och var resande reporter för Musikhjälpen.

Och så sa jag upp mig! Hur det kommer gå återstår ju lite att se men just nu känns det som om möjligheterna är oändliga!!!

Klipp till slutet på 2019 då jag tvingas sälja lägenheten och flytta hem till familjegården och flisa ved.

Så gick det med relationerna under året
Min kärleksrelation orkar jag tyvärr inte utvärdera i ett blogginlägg… men Anton är ju Anton och omöjlig att värja sig mot på alla sätt 8-) Det här året blev vi lite mer vuxna ihop tror jag. Har också haft mycket tid med mina syskon pga bröllop och begravning vilket ju har känts fint. Och bra kvalitetstid med mina bästisar eftersom Linso gifte sig.

Ny person i mitt liv
Edvin Törnblom. Det var som om jag sprang rakt in en famn av kärlek och fick va kvar där. Den här roliga, märkliga, varma och kloka personen vill jag alltid behålla vid min sida.

Älskar dig <3


Bästa resan
Märks att den här listan skrevs innan klimatångest-sommarn!!!! Men resorna till Toronto där vi fick upptäcka världens bästa stad med världens bästa par har ju varit sådär nypa-sig-i-skinnet-härliga.

Och så resan till Guatemala GIVETVIS. Liknande något jag aldrig förr varit med om och är något jag alltid kommer att minnas. Ansiktena på människorna som släppte in mig i sina liv känns liksom fastklistrade bakom ögonlocken på något knäppt sätt.


Kingen Cesia med sin pappa.


Riktigt bra minne
Alla de här dagarna med båten! När jag och Anton packade ner en termos kaffe, bullar, folkisar och badkläder och åkte ut med båten i Mälaren. La till i någon liten vik och badade hela dagen och fick en massa härlig egentid.

Eller min syrras bröllop.
Eller Fridas tvillingar.
Och Linsos bröllop!

Vi tittar på lite bilder:

Alla mina kusiner och jag!!!

Otis, Juni och Frida <3

KEN & BARBIE!!!!

Röv-minne
Sista gången jag träffade farmor och både hon och jag förstod att hon skulle dö snart. Fy fan vad hemskt det var.

Och lite mindre jobbigt; all klimatångest som jag förstås mått piss av meeeen också när jag fick bältros?!!? Hahaha hade glömt det. Så här såg det ut:

Bästa köpet

Min stora musikaliska upptäckt
Amber Mark!!!!!!!!!!!!!!!!! (ps. här hittar ni mina 100 mest lyssnade låtar – kanonlista).

Det såg jag på
Ööööhh men hur ska jag kunna lista allt? Enda jag gör är att se serier. Men ett urval är att jag såg om Veep och så såg jag nya norska serien Blank, Vår tid är nu, Community(!), Top of the lake s02, Crazy ex girlfriend alla säsonger, YOUNGER (KANON!!!), Good girls, Grace and Frankie, The good wife, Glow, The Crown, Rita, The Let down, Chewing gum, Dancing queen osv. osv.

Det borde jag gjort mer av
Yoga. Från att varit frälst så slutade jag typ efter sommarn? Tror det blev för jobbigt nära mig själv i perioder.

Det borde jag gjort mindre av
Festat……? Men har ju inte knarkat osv. !!! Men tråkig att känna sig flyktig i perioder. Slutat ätit kött tidigare kanske! Var ju svinlätt att sluta faktiskt??

Största insikten under 2018
Att livet inte är för evigt. Låter ju givetvis svintrist och hemskt – vilket det också varit bitvis. Varje känsla i år har på något sätt varit lite mer på riktigt än innan. Kanske var det i samband med att farmor dog eller att jag fyllde 30. Eller klimatångesten. Nåt hände i huvudet på mig och jag insåg att allt som innebär ”sen” för mig kanske måste vara nu. Vilket i sig leder fram till många bra beslut tror jag.

Det tar jag med mig in i 2019
Förmågan att fatta stora beslut. Längdskidåkningen! Glädjen till min familj. Och en känsla av frihet. Jag bestämmer över mitt liv – ingen annan. Och så är det ju för er med.

*sätter mig i förarsätet med självhjälpsbok under armen*

 

8 kommentarer | “2018 – SÅ VAR DET”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Sara skriver:

  Du är så bra :)))

 2. Hanapee_fan_4ever skriver:

  Så kul att följa dig i typ 10 år och se hur du *utvecklas* :-)))))))

  Känns som att du mår mycket bättre nuförtiden. Kul master!

  1. Rebbe skriver:

   Instämmer! Minns även när du spolade ner tamponger lite argt och hatade på träning och vegetarianer (med en glimt i ögat så klart). Du utstrålade mod då också men på ett annat sätt nu!

 3. Hanna skriver:

  Kan inte du dela litta vegetariska recept? Som är goda!

 4. Malin skriver:

  bäst är du <3

 5. Brie skriver:

  Älskar detta <333

 6. Tilda skriver:

  Tur att klimatångesten inte hindrar dig från att resa, jag har alltid sagt att om det ändå är kört så kan man lika gärna gå under med flaggan i topp.

  1. Hanapee skriver:

   Duktigt!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp