Guatemala

00:11 2018-12-06

Älsklingar!

En 24 h lång resdag senare är jag framme – i Guatemala! Första natten tillbringades Guatemala city men nu i eftermiddags kom vi hit till den mindre staden Jalapa och har fått genomgång av Plan och filmat lite klippbilder.

Allt är fint och alla är snälla.

Vet liksom inte hur mycket jag får berätta? Men i morrn ska vi göra intervjuer med bl.a barn som har olika funktionsnedsättningar och allt kommer ni få se på svtplay i nästa vecka.

Skriver snart igen!!! Känns liksom tryggt att ha er med❤

17 kommentarer | “Guatemala”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Julia skriver:

  Haft mensvärk och varit sur hela dagen men så kollade jag igenom din instastory om tjejvasan och dog. Bilderna som var anledningarna till varför du inte lagt upp bilder ifrån tjejvasan. Jag DÖÖÖR HAHAHAHA. Bästa bildserien någonsin. Så tackar dig för bästa avslut på skitdagen medan jag går tillbaka och gråtskrattar åt tandlösa skidmaster <333

 2. E skriver:

  ❤️❤️❤️❤️

 3. Sofia skriver:

  <3

 4. Elisabet skriver:

  Vad kul att få följa med så här!

 5. MK skriver:

  ❤️❤️❤️

 6. Kristiina skriver:

  Kul att få följa din resa!

 7. Miranda skriver:

  *funktionsvariationer 😉

  1. ;) skriver:

   Funktionsnedsättningar* ;)

  2. Sofia skriver:

   Enligt socialstyrelsen är fortfarande funktionsnedsättning den korrekta terminologin!

  3. Myran skriver:

   Vill bara flika in med en kommentar här.

   Något som jag har lite svårt för är när någon säger ”man säger faktiskt så här”, som om det fanns en lagbok med en absolut, objektiv sanning.

   Visst finns det ord som har en väldigt tydligt negativ och förtryckande historia, där den absoluta majoriteten av de som berörs tycker att det inte borde användas, och då tycker jag verkligen att det är vanligt hyfs och sunt förnuft att låta bli.

   Men med många andra ord finns det ju fler nyanser, och inte ens alla som tillhör gruppen som omtalas tycker lika. Då tycker jag att det kan vara intressant att ta in olika perspektiv, i stället för att det blir en slags tävling i upplysthet, där man typ utgår från att den som använder det ”senaste” ordet vinner. Man behöver inte ens bestämma sig för att typ välja sida om man inte vill tycker jag, utan mest ta in och reflektera.

   Två olika perspektiv på saken:

   https://www.dagenssamhalle.se/debatt/nonsensord-goer-mig-inte-mindre-funktionshindrad-26237

   https://www.dagenssamhalle.se/debatt/funktionsvariation-ett-begrepp-som-passar-oss-26317

   (Obs menar inte att låta dryg eller otrevlig på något sätt, det här är bara någonting som jag har tänkt rätt mycket på, och kände att jag ville få ur mig det)

   1. Myran skriver:

    (Okej, såg nu att Sofia hade kommenterat också. Tycker inte det är konstigt att upplysa om socialstyrelsens riktlinjer och liknande, håller med om att det kan vara ett relevant perspektiv. Utan min kommentar var alltså riktad till Miranda)

    1. Miranda skriver:

     Myran-
     Läser till förskollärare och inom specialpedagogisken får vi lära oss att vi ska säga funktionsvariationer. Sen är det inte personen som är funktionsnedsatt utan rummet/platsen eller saken som inte är anpassat så barnet kan fungera som bäst. En intressant aspekt. Att liksom inte göra personen till den med ”problemet”.

     Sen talar jag också ut egen erfarenhet, jag är inte funktionsnedsatt jag har en funktionsvariation som gör att jag inte klara vissa saker men jag är inte nedsatt det är inte mitt ”fel” de är samhället som inte är tillräckligt flexibelt eller anpassat för alla människor!

  4. Myran skriver:

   Ja, liknande argument har jag också hört, och tycker det känns rimligt. Lite trött på att ”det senaste” typ alltid per automatik ses som ”det enda rätta”.

   Okej nu ska jag sluta tjata hehe, ha d gott alla :))

  5. Anna skriver:

   Ja, vad betyder funktionsvarierad. Det är väl alla i så fall?

 8. Emma skriver:

  Kul att få ”följa med” <3

 9. Ida skriver:

  Haha, känner mig liksom stolt att ”min” master som jag följt i typ 10 år ska få göra det här. Heja dig!!

 10. Ella skriver:

  Detta är så coolt! Du, om nån kommer förmedla allt det som behövs förmedlas på bästa sätt! Kan inte tänka mig någon som skulle vara bättre än dig för det här uppdraget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla