Mensdagen idag

17:20 2019-05-28

Älskade

I december förra året var jag ju i Guatemala med Musikhjälpen (se förresten sammanfattningen här! Jag grina ja!), organisationen vi åkte med var Plan International och jag blev så otroligt imponerad av deras fina arbete där borta. Mycket fokus på att involvera lokalbefolkningen som hjälparbetare och väldigt långt från white saviorism.

I vår har vi haft flera möten ihop där jag fått sätta mig in i arbetet de gör världen över och idag går vi ut med att jag blir deras ambassadör!

Känner mig hedrad! Mitt första gig var att uppmärksamma mensdagen och vad det faktiskt innebär att som menstruerande ung person få mens. På flera håll i världen är det förenat med barnäktenskap och våldtäkt.

Idag modererade jag ett samtal på SIDA med massa vettiga intelligenta människor som jobbar med mensfrågan.

För vi är inte färdiga med att prata om mens – tvärtom.

6 kommentarer | “Mensdagen idag”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. xx skriver:

    Dum fråga kanske, men vad innebär ”säkra toaletter”?

    1. X skriver:

      Hej xx! För flickor handlar säkra toaletter om att de ska gå att låsa och att de är endast för flickor. Det är vanligt att övergrepp sker på eller i närheten av toaletter, exempelvis i skolan, då dessa ofta ligger lite avsides.

  2. Hannah skriver:

    Igår natt var första gången jag blev rädd för min mens, sonen vaknade så jag hoppade upp ur sängen. Sen kunde jag inte göra nått mer för blodet forsade längst benen och bildade pölar under fötterna. Fick tjata upp sambon ur sängen innan jag svimmade. Idag har jag mått så dåligt och mest känt att nu dör jag. Ska nog operera bort allt så jag slipper detta, inte ett mensskydd I världen funkar på min rikliga mens.

    1. A skriver:

      Det finns receptfria tabletter på apoteket som minskar blödningarna☺

      1. Hannah skriver:

        Jag har tar 12 tabletter om dagen mot det redan. Hjälper tyvärr inte

  3. Nana skriver:

    Hej Hanna, jag och min man såg ditt reportage i Guatemala och med de 2 pojkarna, och vi blev så tagna. Vi undrar hur det går för dem, har de lyckats få mer hjälp efter Musikhjälpens insats? Åtminstone med salvorna…
    Kan man som enskild familj göra ngt för att stödja familjen, men vart vänder vi oss då? Tack för att du lyfter upp viktiga saker som sker runt om i världen, det är lätt att man blir blind av vardagen i trygga Sverige. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg