Plugga engelska i Toronto – hur går det till?

00:36 2019-05-07

I samarbete med EF.

Älskade ni! Or should I say – HI GUUUUYS!

Har fått en del frågor om vad jag egentligen GÖR här borta och tänkte nu berätta lite kort om vad som faktiskt pågår.

Jag har ju som sagt velat förbättra min engelska eftersom jag… tja, helt enkelt känner mig osäker i den? Är usel på att skriva men framförallt vill jag bara få bättre självförtroende i att snacka överlag. Kunna snacka fritt utan att behöva väga varje litet ord i hjärnan innan jag öppnar munnen. Och eftersom jag har kompisar som bor i Toronto och jag gått förbi EF:s skola här flera gånger så tänkte jag att det kanske vore en kul idé?

Och så blev det! Jag gör det här samarbetet med EF nu (som jag alltså kontaktade) och pluggar en ”allmän” engelskakurs som innebär ungefär 4 timmar i skolan måndag till fredag. I tre veckor kommer jag vara här.

Och jag är så himla NÖJD med skolan. Tycker överlag skolans ”känsla” är positiv i form av sammanhållning, vettiga lärare, påhittiga ämnen etc. Jag pluggar dessutom i en ”professionell klass” vilket innebär att alla i grundklassen är 25 plus (vilket är jävligt skönt), sen går jag i SPIN-klasser två gånger i veckan (special interest) med folk 18+, men tycker ändå det funkat bra? Lite komiskt bara att ha ämnet ”meaningful discussions” med 12 år yngre personer….. men samtidigt FINT på nåt sätt.

Så hur går det till då? Jo, är man sugen på att plugga så surfar helt enkelt runt på EF:s sajt och kan välja alltifrån land, stad, nivå på kurs och längd. Innan skolan började gjorde jag ett läs- och lyssningsförståelsetest och under första dagen väl i skolan fick jag och Johanna göra ett muntligt test med en härlig varm kvinna  – vilket gjorde att vi hamnade i den högsta nivån.

JA JAG MÅSTE VÄL FÅ SÄGA DET??? 8-)

I alla fall; här i Toronto börjar nya elever varje vecka och i min klass går det tex människor från Sydamerika, Japan, Frankrike och Tyskland. Det är blandad kvalitet på alla och som svensk är vårt uttal rätt högt i kurs skulle jag säga. Men framförallt är det så jäkla kul att prata med människor som kommer från så väldigt olika bakgrunder?! Och där tycker jag verkligen själva ämnena i skolan har hjälpt till med att lära känna alla och få möjlighet att prata med alla.

Idag tex så jobbade vi utifrån ”ethics and morals” och blev indelade två och två där vi alla par fick varsitt ämne att utforska och presentera senare i veckan.  Jag hamnade med en kille från Brasilien och vårt ämne blev ”prostitution”……… haha så jävla kul att jag ändå fick ett ämne jag tycker jag kan PRATA för mig i? Får se om det blir nån härlig debatt under presentationen 8-)

Oh now I have to go back to my studies! Bye you guys!

7 kommentarer | “Plugga engelska i Toronto – hur går det till?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. rasha skriver:

  Du skulle inte o-passa i kort hår!

 2. Anonym skriver:

  HANNA!! Jag försöker igen, nu börjar det närma sig och jag har fortfarande inte hittat en outfit till bröllopet, jag behöver din hjälp!!!

  Jag ska gå på min killes brors bröllop i början av sommaren och har klädpanik!!nVad har man på sig egentligen när allt man vill göra är att vara snyggast på festen?! Vill också tillägga lite skämtsamt (men ändå seriöst) att jag vill outshinea bruden aka min ganska jobbiga svägerska vars möhippa jag inte blev bjuden på trots 100% ansträngning och pepp från min sida!!

  plzz help me! tack och puss!

  1. Rebecka skriver:

   Hej! Nu vill jag inte vara sån (som jag precis kmr vara men aa) men det är väl inte bruden som bjuder in till möhippa?? Eller kanske missförstod…men det kanske var det denna gången??? Isf inte nice av henne!!

 3. E skriver:

  Hello yes I think it is time to start commenting in English okay bye

 4. sofia skriver:

  EH URSÄKTA hanna klipp page omedelbart har aldrig sett nåt snyggare än du i svart polo med glad blick å axellångt hår WOWOWOWOW

 5. Malin skriver:

  Klipp håret!!! 8-)

 6. Missjeysweden skriver:

  Vad häftigt att plugga i ett annat land!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp