Täppt

07:45 2019-11-19

Har en stark minnesbild från när jag var barn och tittade på Rederiet och nån va tillfångatagen (kan det ha varit Karl??? Beatrices usla son!), i alla fall: han va fången och tejpad över munnen.

Minns hur min sju år äldre syrra sa ”men gu tänk om han är täppt”.

Varje gång jag varit täppt sen den dagen har jag tänkt att jag inte vill bli tillfångatagen och tejpad över munnen.

Och idag är jag täppt. Men vid gott mod. Jag måste verkligen påminna mig om det när jag har såhär pissmycket att göra: herregud vad det gör mig gott! Det här lelle frilanslivet är verkligen roligt just nu och jag är så glad om jag får ha det såhär i alla fall ett tag till!

Stolt för att det liksom funkade?! Och livrädd för att det ska sluta funka. Men då får jag bara skriva om mina drömmar och min berättelse …som Blondinbella <3

Hallå? Ja det var Madame beige här

Puss!

10 kommentarer | “Täppt”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anna skriver:

  Haha så stark inledning på detta inlägg!!

 2. Mina skriver:

  GLASÖGONEN! Wow. Varifrån?

 3. Fridah skriver:

  Aahhh så jobbigt att tänka på tejpaf mun och täppt näsa! Får panne! Men undrar också om man kan vara så täppt att man kvävs, eller om täppet släpper genom luft oavsett hur täppt man är?! Så. Många. Frågor.

 4. Charlotta skriver:

  Relate på det där med att va täppt/rädd för att bli tejpad!! Samma sak med linser, alltid tänkt att om jag nån gång skulle bli kidnappad (!?) så skulle jag be att få ta ut linserna först.

  1. Hanna skriver:

   Hahahha men JA! När jag var yngre, typ 15, hade jag en lapp i plånboken att JAG HAR LINSER för att ”om jag är med i en olycka” så ska dom ta ut mina linser medans jag ligger i koma så jag slipper vakna upp och vara blind. Sån märklig kombo av katastroftänk och ändå självsäkerhet på att vakna ur den särk Oman

   1. Hanna skriver:

    Den där koman* ska det ju stå såklart

    1. Charlotta skriver:

     Hahaha total igenkänning! Och ja verkligen! Skönt att man inte är ensam haha 🙈

 5. Linda skriver:

  Hahaha TACK för denna barndomsreferens. Minns EXAKT silvertejpen som satt så hårt på stackars elaka Carl.

 6. Filippa skriver:

  I Göteborg säger vi tät i näsan (många iaf). Minns en skidresa när vi var typ 14, träffade ett gäng stockholmare som sa ”Vadå har ni pengar i näsan”. Släpper aldrig heller. Varsågod för stark berättelse master.

 7. elsa skriver:

  älskar detta inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp