Tankar om dusch

14:24 2019-12-17

Hej älskade

Vet ni en sak, ibland går jag bara till gymmet för att få duscha. Alltså, jag tänker typ att om jag ändå ”ska duscha” kan jag ju lika gärna gå till gymmet i samma veva. Exakt så var det i förmiddags då jag gick och ”tränade” dvs.  lyfte lite hantlar, gjorde plankan två gånger och stod på en crosstrainer i 4 sekunder.

Sen en långdusch på det. Mmmm.

Förresten tänkte på det idag, tvättar ni benen? Duschade nämligen mittemot en äldre kvinna som på riktigt tvålade in hela kroppen. Dvs vader, fötter, lår och hela köret. Ja jag stod absolut och tittade.

Jag kan inte minnas att jag någonsin har tvålat mina ben? Annat än när jag rakat dem. Tänker att de blir väl rena på köpet? Alltså att allt lödder på hövvet rinner på övriga kroppen?

Jahopp vad ska vi ha för bild till det här inlägget då? Jo, vi kör två stycken från i söndags då jag och Jojje åt lunch på vacchraaa Åhlens City.

150 kommentarer | “Tankar om dusch”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Johanna skriver:

    Har också undrat över duschfrågan!! Varför skulle man behöva tvåla in låren??

  2. Edit skriver:

    Aldrig gjort heller. Hade en kompis en gång som chockad utmålade mig som en lortgris för att jag inte hade ett speciellt skrubbhandtag som skulle göra att man alltid nådde att skrubba hela ryggen. Kommer ihåg hennes ögon när hon sa: ”hur blir du ren då?! Alla döda hudceller!”. Känt mig äcklig sen dess.

    1. Cornelia skriver:

      Min syster är likadan, hon brukar fnysa när jag säger att jag ska duscha ”blir du ens ren när du inte äger en skrivbordet? Du kan lika gärna låta bli”. Känner mig alltid smutsig nu!!! Men har fortfarande inte köpt en borste :)

  3. Johanna skriver:

    Omg ni är så sjuka, man tvålar väl för bövelen in hela kroppen?? Ni ska ju ändå ner till fötterna, tar ju typ tre sekunder extra att slajda förbi längs benen på vägen ner?

  4. Malin skriver:

    Kanske bara är jag men alltså jag tvålar inte aktivt in mina fötter heller när jag duschar?? De blir väl också rena på köpet tänker jag. Skumt, är man egentligen en smutsig människa? :O

    1. Maria skriver:

      Aldrig tvålat in benen men tvättar fötterna numera sen två år i mitt 30-åriga liv 😊😊😊 Armhålor, fötter, brösten och eventuellt ryggen om jag tränat är det som får äran att bli intvålat.

      1. Tony Jonsson skriver:

        Hejsan Maria Du skriver vad på kroppen du tvålar dig alltså tvättar Dig. Ditt Underliv Måste Lukta För Jävla Illa. För Du Nämner Inte Det.

        1. K skriver:

          Hej Tony,

          Här kommer lite hjälpsam läsning:

          https://www.umo.se/kroppen/snippan/att-tvatta-snippan

          God Jul på dig

        2. Hanapee skriver:

          Om du nån gång hade haft umgänge med en kvinna hade det varit klart för dig att man inte ska tvåla underlivet

          1. Lena skriver:

            Helt rätt!!

    2. Ida skriver:

      Tydligen är det jättevanligt att SKRUBBA mellan tårna. Vilket jag fick reda på att alla mina kompisar gör utom jag vid 29 års ålder. Plus att skrubba resten av kroppen med tvättsvamp. .

      Men tror det är lite onödit jobb tbh. Mvh. Lortgrisn’

  5. Malin skriver:

    När jag jobbade i hemtjänsten så var det många 80+ som ville bli skrubbade med typ borste topp till tå vid dusch. Minns en tant som alltid skrek du måste riiiiiva. Riiiva. Hon använde också en disksvamp till ryggen 🤔 min egen hud klarar knappt av vatten utan att bli torrfnasig.

  6. Lou skriver:

    Aldrig riktigt reflekterat över det, tror jag gör lite olika. Men får flashbacks till när Blondinbella hade diskussion i bloggen om huruvida man behöver tvätta fötterna. Då när hon fortfarande var ihop med Nils tror jag. Herregud, hur gammal är man!

    1. Ani skriver:

      Kommer också ihåg haha! Minns att Isabella inte tvålade in benen och Nils blev förfärad. Det var första gången jag (som inte tvålar in benen) kom i kontakt med detta och har på allvar funderat på detta genom åren och har gått från att aldrig tvåla benen till att göra det kanske var femtonde gång? (:

      1. H skriver:

        Men hjälp! Minns också detta inlägg och tänker förvånansvärt ofta på det?! Det var det blogginlägget som fick mig börja tvåla fötterna!
        Så fint att denna diskussionsfråga är aktuell än idag <3

        1. Amanda skriver:

          Hahaha men gud, detta tänkte jag på direkt jag läste!! Så lustigt att det är fler än en själv som minns detta, och fortfarande tänker på det ibland(!!) efter så många år!

          1. Elin skriver:

            Började tvåla in fötterna efter det inlägget….

            1. PP skriver:

              Hahha, precis samma här! Började tvåla in fötterna efter det inlägget, och tänker lite då och då på hur märkligt det är att jag minns just det. Där står man och tvålar in fötterna och tänker på Blondinbella och Nils 😂

              1. Bella skriver:

                Sjukt. Tänker på samma historia. Varför har den fastnat? Minns också att dåvarande P3 populär försökte kontakta henne på twitter efter detta och ville att hon skulle prata om att hon inte var en ”fottvålare”. Tänker på det säkert nån gång i månaden i alla fall.

        2. Caroline skriver:

          Minns också BB’s inlägg och att jag började tänka på att tvåla fötterna. Tänker på den diskussionen nån gång i månaden typ (då jag nog fortf är team BB som tycker det räcker med tvåligt vatten som rinner över fötterna men titt som tätt tvålar jag in fötterna för att inte vara en lortgris – grupptryck liksom). Minns att hon kallade Nils för duschhitler efter det. Kan vara hennes bästa inlägg.

    2. K skriver:

      haha tänkte också på isabellas inlägg

    3. Thess skriver:

      Men JA! Första jag tänkte på var det inlägget. Benen tvålar jag ish men inte fossingarna. Varför det när de ändå plaskar runt i tvål och vatten? ☺️

    4. I skriver:

      Går ofta tillbaka till BBs inlägg och läser. Tvålar fortfarande inte in fötterna dock :-)))

    5. Matilda skriver:

      Jag minns också detta, tänkte direkt på det!!! Kommer ihåg att jag blev helt chockad över att BB inte tvålade in fötterna. Men faktiskt så har jag slutat tvåla in fötterna och benen sedan några år tillbaka, av lathet tror jag minsann.

  7. Emmy skriver:

    Har alltid tvålat in hela kroppen inklusive benen???? Känns som allt smuts sitter kvar där annars :O

    1. Hanapee skriver:

      Fler ohälsosamma bakterier på en för ”tvålad och ren kropp” enligt professor Agnes Wold…. men hey vad vet jag, det är ju bara vetenskap! hihi….

  8. Isabelle skriver:

    ”Tack för att du uppmärksammar”

    När jag blev tillsammans med min kille blev jag chockad över hans intvålande av sina ben. Själv stod jag där, med aldrig någonsin intvålade ben. Jag ifrågasatte honom såklart och han sa att det var något som hans vänner som gjort lumpen hade lärt honom. Uppenbarligen så lär man sig hur man blir absolut renast på absolut kortast tid där.

  9. Telma skriver:

    Man tvålar in HELA kroppen! Benen, mellan tårna, nacken, bakom öronen! Och det andra obv

    1. Sally skriver:

      Jag minns fortfarande när min mamma lärde mig att man måste tvätta sig bakom öronen när jag var barn! Var mind blown. Har fortfarande svårt att kommer ihåg det dock…

  10. Caroline skriver:

    Tvålar in armhålorna och under tuttarna pga svett lol. That’s it!! Behövs väl absolut inte nåt mer??????

    1. Hanapee skriver:

      ja där går fan min gräns

      1. elsa skriver:

        TACK! tvålar i princip aldrig in benen och fötterna, har också en snygg kille.

  11. Ellen skriver:

    Men hallå det är klart att man tvålar in benen också. Eller är det inte? De som säger att de inte tvättar fötterna är ju dock helt sjuka. Grisejentor!

    1. Hanapee skriver:

      Aldrig tvättat mina fötter eller ben. Jag har en jättesnygg kille.

      1. Ellen skriver:

        Det har du verkligen.

  12. Linnea skriver:

    Hahaha folk som tvålar hela kroppen varje dusch behöver chilla

    1. En sjuk jävel skriver:

      Det beror ju också på hur ofta man duschar. Om jag duschar varje dag tvålar jag inte heller in hela kroppen.

  13. Mathilda skriver:

    Nej! Tänker på detta ofta när jag duschar.. ”ska jag tvåla in benen och fötterna idag då?” Sen ba ”ne palla” :) och så har det gått till i 26 år. Klart som fasen att en blir ren ändå ju! Hur mycket skit har en på benen liksom?!?

  14. Nelly skriver:

    Tvålar in så mycket jag når utan att böja mig. Men tvålen tar ju slut ganska snabbt när man börjar i armhålorna???
    Tvättar bara fötterna aktivt när det är sommar typ?
    Och hur smutsiga kan ens vader bli egentligen??

  15. Elina skriver:

    Tvålar in ben och fötter enbart när jag slår på stort och typ kör med en skrubbhandske över hela mig. Sker ungefär 2 gånger i året. Hatar förövrigt att duscha… Nu när jag tänker efter tvålar jag i och för sig helst bara in armhålorna och armarna när jag duschar:))

  16. linn skriver:

    Vaaa tvålar Alltid in Hela kroppen!! Och smörjer in Hela kroppen efteråt! Viktigt

    1. Hanapee skriver:

      hur skitiga ÄR folks ben???? kraftig oroad nu

    2. Emma skriver:

      Aldrig förstått varför folk smörjer in sig. Mvh beroende av ansiktsprodukter men resten av kroppen? Why!

      1. Ellie skriver:

        Min kropp blir supertorr om jag inte smörjer mig varje gång jag duschat, är inte sugen på att hud som går sönder och kliar 😅

  17. Amanda skriver:

    Känner mig som jordens lortpelle efter att ha läst kommentarerna.
    Men en lat lortpelle som inte riktigt kommer orka ändra sig.

    1. Pelle Tamleht skriver:

      Vad kallade du mig?

      1. Anton Säll skriver:

        King svar pelle

  18. Frida skriver:

    Tvättar aaaldrig benen eller fötterna, kanske därför det går åt så lite duschcreme för mig?? Ni helkroppstvålare måste ju göra av med hur mycket som helst, jag köpte en förpackning på 300ml i juni och har fortfarande kvar av den, min uppfattning är att andra gör av med mycket mer men de kanske tvålar hela kroppen då?

  19. Evelina skriver:

    Haha aldrig gjort heller och blev på riktigt chockad när jag insåg att det är jättemånga som gör det varje gång de duschar! Alltså tvålar in armar och ben??! Fötterna har jag numer i min duschrutin (oftast, när jag inte glömmer), annars bara armhålorna typ, kanske lite på kroppen om jag VERKLIGEN svettats men annars inte. Jag tror iaf inte jag luktar äckligt!!?

    1. Orolig skriver:

      Tvättar du dig inte i rumpan????

  20. Rebecka skriver:

    EEEEHHH HUNDRA PROCENT tvålar man in hela benen!! Vi snackar UNDER fotsulan! Har aldrig förstått att något annat fanns

    1. Hanapee skriver:

      ringer 112

  21. Emelie skriver:

    Såg ett klipp med Taylor Swift när hon var med på Ellen degeneres program där dom pratar om just detta, från typ tidigare i år?? Taylor tvättar tydligen inte heller benen och Ellen blev förfärad och jag satt som ett frågetecken, har _aldrig_ tvålat in mina ben hehe. Har börjat göra det nu ibland dock bara för att jag förstått att det är en grej folk tydligen gör, men är till 80% fortfarande en lortgris :):):)

  22. Carola skriver:

    Köpt en speciell bentvål från Schweiziska La Prairie som jag jobbar in i huvuden under ett par minuter. Spolar sedan av benen med ljummet vatten. Denna procedur upprepar jag 3-4 gånger tills jag uppnått önskat resultat. Allt detta gör jag med en ljudupptagning från Maldiverna i bakgrunden.

    1. Hanapee skriver:

      skrek

    2. Sally skriver:

      Hahahaha

    3. 🤔 skriver:

      Förlåt men vad för resultat vill du uppnå exakt?

    4. Jennifer skriver:

      HAHAHA

  23. L skriver:

    Tvålar in benen *aktivt* endast om jag rakar dem. Tvättar/tvålar fötterna aktivt endast när det är sommar och de haft svettfest i typ ett par ballerina/sneakers.

    Har dock reflekterat över det sistnämnda och tänkt att jag säkert är äcklig i allas ögon. Tänker därför ofta att jag ska börja tvätta och tvåla fötterna & tårna ordentligt varje dusch men sen när jag väl står där glömmer jag det alltid…

  24. Cecilia skriver:

    Jag tvålar in en trasa som jag sedan skrubbar kroppen med, uppifrån och ned (ej innerlår eller ansikte). Så gör jag bara hemma dock, inte på badhus t ex.

  25. Maria skriver:

    Men hallå, tvättar ni inte fötterna mellan tårna heller då?? Det är ju massa ludd och smuts där!

    1. Mathilda skriver:

      Det försvinner ju när duschar av fötterna bara? Alltså jag har aldrig gjort det och mina fötter är fräscha och luktar sällan illa!

      1. Mathilda skriver:

        Endast på sommaren om jag har ballerina typ!

  26. Emma skriver:

    Tvålar aldrig in benen eller fötterna (förutom om jag typ har gått barfota på sommaren, det hände en gång för ett par år sedan). Och varför skulle jag tvåla in benen när jag rakar dem? Då har man ju löddret och det luktar ju gott.
    Man tvättar armhåla, underpatte, röv och fiffi.

  27. Andrea skriver:

    Men nej! Orka tvåla in HELA kroppen!? Den blir väl ren ändå tänker jag? Tvålar in under armarna och på sin höjd brösten. Sjukt beteende och helt onödigt att tvätta BENEN!

  28. Moa skriver:

    Tvättar alltid benen och armarna fast tänker varje gång att det är lite overkill. Men tvättar ni inte fötterna!? Blir det inte äckligt mellan tårna?

    1. Andrea skriver:

      Men fötterna står ju i vatten konstant när man duschar? Aldrig varit skitig mellan tårna efter en dusch trots att jag inte aktivt rengör dom.

    2. Ida skriver:

      Svar : nej pga det flödar ju bokstavligen vatten och tvål mellan tårna ändå? Hur tätt mellan tårna har ni som skrubbar 🤪 haha

      1. Julia skriver:

        Alltså va fan har ni emellan tårna där ute egentligen? Aldrig haft något bös emellan mina tår!?

  29. Ellen skriver:

    TVÄTTAR ALDRIG BENEN TACK HANNA

  30. Annie skriver:

    Om man har gått igenom hela livet och inte tvättat ben/fötter och aldrig märkt/fått anmärkning på att man är smutsig – då är man inte smutsig.

    Skulle tbh aldrig palla leva med någon överdrivet ’renlig’ som egentligen bara är manisk och fokuserar på oviktig skit :)))

  31. Julia skriver:

    Tänkt varje dusch i 27 år att man kanske skulle ta och tvåla in benen men har verkligen aldrig orkat. Känns så jävla jobbigt och tråkigt bara + som du skriver blir man la ren ändå av skummet?? Tack för att du tar upp detta tabubelagda ämne

  32. Anna skriver:

    Okej den här då: Min pojkvän tvättar typ inte öronen? Jag tycker att man lär in och gnugga lite i vecken och han ba ”äh det rinner ju schampo på dem” och menar att det är samma sak som när jag påstår att fötterna blir rena av att man står och plaskar runt i tvålvattnet. Vad säger ni??

    1. Frida skriver:

      Inte samma sak!! Känns verkligen som att öronsmutsen är svårare att få bort än fotsmutsen eftersom fotsmuts = svett = vattenlösligt = rinner bara av medan öronsmutsen är mer.. fet?
      Mvh nitisk örontvättare med försummade fötter

  33. Amanda skriver:

    Givetvis tvättar en inte ben eller fötter. Onödigt + vill varken stänga av kranen eller böja mig ner i vattnet så jag får vatten i hela jävla ansiktet och öronen när det är uppåner? Också; en halkar om en tvättar in fötterna på undersidan.

    Tack för en viktig diskussion Hanna!!

  34. Sammis skriver:

    Får dåligt samvete för fötterna som bär mig hela dagen om jag inte tvättar dom. Benen också.

    :’)

  35. Linne skriver:

    Jag började med duschtvål för kanske 4 år sedan..är 28 år gammal. Enbart för att dåvarande pojkvännen använde detta.
    Har alltså i 24 år enbart tvättat mig med vatten och inte ens idag använder jag duschtvål vid varje dusch haha.

  36. Anna skriver:

    Har ALDRIG tvättat benen! // mvh stolt lortgris 😀

  37. Cissi skriver:

    Tvättar ej benen! Har även slutat använda deodorant. Kroppen behöver inte massa skit. Alltid fått höra att jag luktar gott/är fräsch m.m 👍👍👍👍👍👍

  38. Lisa skriver:

    1. är i chock över hur stort engagemang detta skapade😂
    2. börjar liksom tvåla in mig i armhålor, bröst, sedan drar man ju löddret magen, låren, smalbenen ner. liksom inget noga skrubbat men bara en förbisvepning med löddret man har 🤷🏼‍♀️

    puss och kram

    1. R skriver:

      Exakt så gör jag också! Fötterna tvättas enbart om de är uppenbart smutsiga eller luktar

  39. Anna skriver:

    Fötterna bjuds på tvål innan läggdags på sommaren pga barfota ute. Övriga ”vrår” (vidrigt uttryck) får tvål efter träning och annars bara vatten. Benen får sitt när det är skrubb på g. Annars skulle jag aldrig få för mig något sådant – man blir ju bara torr! Vad för slags smuts har man egentligen på benen om man som kontorsarbetare måste ha tvål för att de ska bli ”rena”??

  40. Hanna skriver:

    Jo det händer ibland men vem orkar med det varje gång? Har aldrig känt att jag inte blir ren om benen för att jag inte tvålar in dom. Men det är såå gött att ta en lång lång dusch på vintern så då passar jag på att tvätta benen och fötterna samtidigt som jag försöker att slippa få vatten i ögonen och näsan. Då känns det mer nödvändigt att stå länge i duschen. Annars känner jag mig lite dålig som slösar så mycket vatten bara för att det är gött liksom :)

  41. Sanna skriver:

    Jag har hela mitt liv tvålat in hela kroppen??? Aldrig tänkt att folk gjort på annat sätt. Men liksom skrubbar inte, utan bara tvålar in snabbt så det hamnar överallt. Inte för att jag är nödvändigtvis smutsig på benen, bara att det känts som en självklarhet haha

  42. En sjuk jävel skriver:

    Tvåla in kroppen var inget jag tänkte på som yngre men nu jag absolut det om jag inte duschar alltför frekvent i en period pga t ex varmt väder.

  43. Emma skriver:

    Nej för fan. Likaså fötterna och ryggen, tänker att shampoot/tvålen rinner av och rengör hahah? Kan inte komma på något tråkigare än att stå och skrubba sig riiiktigt noga

  44. Lisa skriver:

    Team Tvålar Benen! Avslutar med fötterna! Haha, bästa kommentarsflödet på detta inlägget.

  45. Michaela skriver:

    Tvålar in benen ibland, vid festliga tillfällen. Har nyligen även köpt duschtvål, tog annars shampooskummet under armarna. Känner mig 100% smutisig just nu 😂

  46. Ellinor skriver:

    Håller med! Tänker att det viktigaste är att tvåla in alla ”veck”, resten blir väl rent på köpet?!

  47. Mimmi skriver:

    Är i chock!! Trodde alla tvålade in hela kroppen. Gör det av bara farten, tar ju typ 5 sek? HUR FÅR NI BORT ALLA DÖDA HUDCELLER? Skrubbar ni er ibland??

    1. Hanapee skriver:

      Nej? Aldrig skrubbat. Hudcellerna mår kanon! Är len som en vit Sten

      1. Ellen skriver:

        Len som en vit sten!!!! Dagens bästa liknelse!

    2. Mimmi skriver:

      Köper det ändå, hade aldrig orkat skrubba mig om det inte var för att jag vill ha en jämn fejkbränna.

    3. Mia skriver:

      Men asså MÅSTE man ta bort döda hudceller? Dom lär väl ramla av en vacker dag ändå tänker jag. Det är ju inte så dom lagras på varandra och man får tjockare och tjockare mumiehud med åren haha?
      Särskilt inte på benen jeans måste skava bort en hel del tänker jag.
      Men så är jag en lortgroda också :)))))))

      1. Mimmi skriver:

        Nej såklart inte! Jag skrubbar som sagt bara innan jag ska bli fejkbrun och blir fläckig om jag inte skrubbar bort den gamla skiten. Och tvålar in mig gör jag bara för att jag aldrig haft en tanke på att inte göra det.

        Förutom när jag insåg att mitt ex alltid bara sköljde av kroppen med vatten pga ”tvål torkar ut huden så in i helvete”

  48. Josefine skriver:

    Nä, tvålar bara under armhålorna. Ibland fötterna. *Underlivet* (heh) får babyolja och huvudet schampo. Det var det hela 🙃

    1. Josefine skriver:

      Duscha är för övrigt en av de absolut tråkigaste och jobbigaste vardagssysslorna jag vet

      1. Emma skriver:

        +1

      2. Emma skriver:

        Och jag älskar att duscha. Använda olika produkter. Bli varm och få platt hår. Njutet!!!!

      3. Anna skriver:

        GUD JA! Duscha är sååååå tråkigt. Ganska skönt under tiden iofs men tanken på att blöta ner sig och sen behöva torka… ångrar mig ofta efter haha :P
        Önskar man kunde ta ett piller ist, eller typ gå igenom en kemtvätt på väg ut ur lägenheten.

  49. Sara skriver:

    AAAAldrig aktivt tvättat ben/fötter (förutom vid fotbad 2 ggr per år). De blir 100% rena ändå. Älskar förövrigt hur starka åsikter folk har kring det här!

  50. Anna skriver:

    74 kommentarer!!! Detta ämne berör!

  51. Linnea skriver:

    Waow! Folk tvålar alltså inte in benen!?!? Har aldrig hört talas om detta tidigare, är ändå 27år. Men är helt klart team tvättar benen. När jag tänker efter sitter det nog i sen jag spelade fotboll, då kunde man ju va riktigt sketen på benen, och under benskydden luktade det ju dödens äckligt.

  52. M skriver:

    Fram till jag var typ 15 fattade jag inte att folk använde duschtvål? Använde skummet från schampot till att tvätta kroppen haha. Har funderat mycket på om man ska tvätta fötterna eller inte, jag gör det icke och inte ryggen heller för den delen, orkar inte böja mig eller flänga runt med armarna för att nå ryggen. Det blir ju rent ändå, står ju i vatten och både tvål och schampo flödar. Tycker människor som tror man är äcklig för att man inte skrubbar kroppen dagligen är jobbiga. Benen får sig en omgång med både tvål och skrubb när jag rakar dem.

  53. elsa skriver:

    duscha är ju bland det tråkigaste som finns. jag försöker alltid träna innan jag måste duscha, om jag inte gör det känns det som att jag liksom slösar en dusch bara för att jag måste få håret rent hehe. är verkligen team inte tvätta benen

    1. Stina skriver:

      Så himla enig med dig! Låter ibland bli att träna för att slippa duscha, om jag nyss duschat…

      1. Hanapee skriver:

        Hahahaha jag med!!!

    2. Anna skriver:

      100%. Vet jag att jag ska träna inom 36h så låter jag bli duschen och tvättar mig bara under armarna i handfatet.

  54. Julia skriver:

    Engagemanget! Jag tvättar inte håret med shampoo, jag tvålar inte in mig mer än i armhålorna å rumpen då och då med en fast tvålkaka. Aldrig luktar godare eller haft finare hår å hy!

  55. Hanna skriver:

    Tvättar aldrig ben eller rygg – tvål rinner ner på benen och schampoo rinner på ryggen = borde väl bli rent?
    Aldrig fötter heller – om jag inte gått barfota på sommaren och de är svarta typ. Men annars blir de ju rena när man står i all tvål och vatten!! 😅

  56. Maja skriver:

    På sjukhus blir gamlingar ibland testade på sin ADL förmåga ”aktivitet i dagliga livet”. Jag har fått observera hur personer sköter sin hygien å sånt. Minns att nån arbetsterapeut frågade mig om personen ifråga tvålade in även ben och fötter.. Tror jag ljög och sa ja pga knäpp grej att begära att någon ska orka? Speciellt en trött gammal? Har sedan dess tänkt på att jag skulle få avdrag ifall någon gjorde ADL-utredning på mig. Trots det kan jag inte komma mig för att tvåla in benen… :)

    1. Erika skriver:

      Hahahahah

  57. Anna skriver:

    Absolut inte tvåla in benen?? För ansträngande! Har även läst att efter träning osv rengör ju kroppen sig naturligt bara av saltet från svetten när man sköljer sig med vatten efteråt!! Det låter ju lite rimligt??
    Nä, max armhåla, tutt å ev röv, det får räcka.

  58. Frida skriver:

    Haha jag är med dig Hanna!! om jag inte skulle känna mig väldigt smutsig av någon anledning?

  59. pp skriver:

    Är väl mer generationsgrej att tvåla in hela kroppen, förr i tiden dog folk av smuts. Mm det kan vara bra att tvätta benen o fötterna ibland för tänk ba svamp, vårtor, streptokockinfektioner, sepsis, döda hudavlagringar och annat mysigt :))))

    1. Ullastina skriver:

      Bakterier och svampar finns kvar även om man tvättar och skrubbar. Virus som ger vårtor får inte heller att duscha bort. Större risk för infektioner om man tvättar och skrubbar mycket och på så vis skadar hudbarriären så att mikrober lättare tar sig in. För att undvika svamp gäller det att hålla torrt! Dvs torka ordentligt mellan tårna i så fall, särskilt efter badhusbesök :)

      1. Hanapee skriver:

        Älskar vetenskap

      2. Anonym skriver:

        Ja men detta då! När jag pratade om det en gång med några kompisar sa de att de aldrig torkar sig mellan tårna! De fattade inte varför och hade aldrig hört det om svamp.. Själv får jag svamp om jag ens tänker tanken att inte torka nooga där…

        1. 🤔 skriver:

          Men va… Aldrig torkat mig mellan tårna och aldrig haft svamp? Tror hysterin är överdriven.

          1. Anonym skriver:

            Nä men folk är väl olika helt enkelt. Jag får svamp lätt utan torkning, ingen hysteri…
            Blev bara överraskad att de aldrig ens fått höra det.

            1. 🤔 skriver:

              Ah okej, ja men då förstår jag om du är extra noga med att torka så klart. Men det är väl så kanske, har aldrig haft svamp mellan tårna (vad jag vet om? Hur vet man?) så det har väl inte funnits någon anledning till att se över några tåtorkar-rutiner. Har faktiskt aldrig ens hört talas om svamp mellan tårna, men det är väl inte så konstigt, om ingen i en familj har haft det så är det väl inget man kanske oroar sig ska hända varken för sig själv eller sina barn, eller ens har hört om då det kanske inte är något folk går runt och berättar om om de har det.

              För du menar svamp och inte fotvårtor va?

              1. 🤔 skriver:

                Alltså menar inte att vårtor är något man skryter vitt och brett om, haha, men det vet jag i alla fall vad det är. OCH HAR HAFT.

                Kände att jag var tvungen att berätta om det så det inte framstår som att jag bara skryter om mina perfekta osvampiga gener här… jag har vårtgener ist… Haha.

  60. Madde skriver:

    Haha alltså TACK!! Alltid trott att det bara är jag som inte tvålar in ben och fötter. Måste alltid påminna mig själv att tvätta fötterna på sommaren när jag går barfota ute på tomten, hur tusan orkar man göra det varje gång man duschar??

  61. Baby skriver:

    Aldrig hört talas om någon som tvättar benen. Känns som självhat.

  62. T skriver:

    Jag hatar att duscha men klart jag tvättar benen vid varje dusch! Viktigast är ju dock armhålor, underboob, private parts och mellan tårna

  63. Carro skriver:

    Äntligen tas denna fråga upp till ytan och belyser bentvålandets onödighet. Tack!

  64. Ullastina skriver:

    Tvålar absolut inte in benen eller fötterna om jag inte rakar benen eller har typ torkad lera som måste skrubbas bort. Rinner ju ändå ner vatten och tvål från överkroppen..?
    Plus OMG låt huden vila lite! Vi duschar och tvålar och skrubbar alldeles för mycket. Det blir huden torr av och risken för eksem blir större. Döda hudceller ramlar av av sig själva, krävs absolut inget skrivande. Huden har ju funnits längre än skrubb-borstar och tvål.

    1. Ullastina skriver:

      *skrubbande

  65. Emma skriver:

    ÄLSKAR engagemanget och kvalitén på dom här kommentarerna!

  66. B skriver:

    Aldrig använt tvål eller hudkräm till kroppen och känner mig jätteren :O. Gnuggar bara lite med händerna över kroppen. Aldrig någon svettlukt eller smuts kvar.

    Min kille tyckte jag var jättekonstig i början, men intygar numera att jag blir fräsch ändå ^^

  67. Felicia skriver:

    Har en kompis som sagt att han alltid tvättar sitt rumphål, gör folk det?

    1. Ellen skriver:

      Ja, det tror jag de flesta gör? Jag tvättar dock inte alltid ben och fötter, kanske var fjärde dusch eller så.

  68. Ida skriver:

    Tvättar snabbt armhålor å titsen med tvål. Sen tar jag i förbifarten över armar å mage för det är gött. Men ben – nä, eventuellt snabbt om jag tränat å det lökat rejält. Fötter – aldrig. De står ju i vannet hela tin så de får man ju på köpet. Svabbar såklart fifi å rövglipan (haha sorry) snabbt md intimtvål/olja. Det är gött! Allt går väldigt snabbt. Har dock lång rutin för håret som jag dock bara tvättar en gång i veckan om jag inte tränat hårt, då möjligtvis två. Använder ej torrschampo. Kroppen anpassar å tar hand om sig själv!

  69. Julia skriver:

    Fötterna tvålar jag in och tvättar varje morgon i handfatet och har gjort så i många år. Älskar det och drömmer om en bidé haha!

    Vid dusch tvålas absolut benen in (men inte så noga) och även fötterna. Utgår från armhålorna och jobbar mig neråt med löddret. Även nacken tvålas in och öron då och då

  70. Josefin skriver:

    kan starkt tipsa om ett gammalt inlägg från 2016 ”hur ofräscha är vi” kommentarsfältet där alltså!

    http://postpatriarkatet.nu/uncategorized/2016_november_hur-ofrascha-ar-vi/

  71. Hanna skriver:

    Jag tvålar självklart in hela kroppen, inklusive ben! Detta beteende kanske härrör ur mitt fotbollsspelande som ung, för satan vad smutsig man blev, speciellt under benskydden! Blev chockad att det är så många som inte tvättar benen :O

  72. Marielle skriver:

    Finns ju inget härligare än att tvåla in hela kroppen (förutom snippy såklart, den ska inte ha tvål). Gnuga, gno och känna sig riktigt tvagad. Gör det dagligen, dagens bästa stund.

    Inget hat mot er utan tvålade ben dock. Medveten om att mitt intresse för tvagning är just ett intresse och inte på något vis en nödvändighet.

  73. Johanna skriver:

    Mmm älskar såna här fråga kan du snälla ha en fråga på story om folk tvålar in benen eller ej? Om du inte redan haft den frågan uppe… vill ha statistik!!
    Själv är jag givetvis en icke-tvålare😅
    Mvh

  74. Malin skriver:

    Jag förstår ingenting, klart man tvättar benen samtidigt som man tvättar resten av kroppen.
    Sen så är jag kanske lite extrem som skrubbar mig två gånger i veckan, varannan gång med en grovskrubb och varannan gång med en finare skrubb inklusive benen…

  75. Anna skriver:

    Jag började tvåla in ben och fötter för några veckor sedan efter att jag köpt en stor härlig TVÄTTSVAMP! Kan verkligen rekommendera.

    OBS! Inte en en plastig! Köpte min i USA *skryt* men något i den här stilen:

    https://www.jordklok.se/sv/articles/1.26.6770/konjac-sponge-badsvamp-for-hela-kroppen?gclid=Cj0KCQiAuefvBRDXARIsAFEOQ9G1tzEnnW13agSBQl_80ehi0d0ekUEMUfSLOP-_sWD0Fyf92N0Irm4aAlQPEALw_wcB

    När jag googlade på det såg jag dock att nån forskare sa att den lätt blir en bakteriehärd -.-

  76. Emma skriver:

    Jag ägnar massa tid åt att tvätta resten av kroppen men aldrig ben och fötter :)))

  77. J skriver:

    Palla tvätta benen. Är ju livsfarligt att luta sig framåt och potentiellt stå på näsan. Extremt onödigt sätt att dö på.
    ”Hade iaf rena ben” ska det icke stå på min gravsten!!!!

  78. Elin skriver:

    Nej man tvättar inte benen! Armhålor och nedre regionen, resten får klara sig själv. (OBS till alla som kallar oss lortgrisar: dom som tvättar huden ofta med tvål är bevisligen smutsigare eftersom dom tvättar bort hudens naturliga skydd och är VÄLDIGT mottagliga för bakterier..🙂🙂🙂)

  79. Elin skriver:

    https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/hud/ska-man-tvala-in-fotterna-nar-man-duschar/

    Jag har dock alltid illaluktande fotsvett trots jag tvättar fötterna så vet inte om jag är undantaget som bekräftar regeln :/

  80. Rebecca skriver:

    Tänkte senast igår på att jag helt förändrat duschbeteende sen jag började jobba i hemtjänsten. Tidigare hade jag aldrig nånsin tvålat ben/armar/rygg och dyl., så fick en CHOCK när jag insåg att varenda tant ville ha hela kroppen skrubbad med tvättsvamp vid dusch. Minns att jag skämdes när jag tog upp det med kollegorna som även de verkade se det som en självklarhet. Sedan dess tvålar jag in allt. Dagligen. Och det går på rutin. Tror inte ens att det är speciellt bra men det har plötsligt råkat bli en vana

  81. G G skriver:

    Badar gör man till jul & midsommar. Mer skan’te behövas.

  82. Jenny skriver:

    tvåla fötterna och riskera att halka och slå ihjäl mig? Neeejtack :)

  83. Jessica skriver:

    Jag tvålar in hela mig, har sån skrubbhandske som jag använder från topp till tå. Tar dock en fot, sen sköljer noga så den inte är halkigt tvålig och sen är det dags för nästa fot. :)

  84. Erika skriver:

    Brilliant kommentarsfält! Får klimatångest och blir uttråkad av att bara stå i rinnande vatten, så när jag har hårinpackning i håret tvättar och skrubbar jag alla möjliga kroppsdelar inklusive ben och fötter bara för att inte okynnesduscha! Annars endast tvål i armhåla och under bröst och hafsar runt lite på överkroppen!

  85. Sara skriver:

    Aldrig ens tänkt tanken att man inte skulle tvåla benen! Känner dock nu efter att ha läst kommentarerna att jag kanske ska skippa det på vintern, blir ju faktiskt väldigt torr!
    Men fötterna, det blir väl bara superhalt om man tvålar dem?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla