Vecka 17

09:48 2020-04-20

ÄLSKADE!

Längesen jag gjorde en veckoupdate kom jag på! Så vad passar bättre än att göra den under vad som ser ut att bli Stockholms varmaste vecka 2020! Hurra!

Årets vecka är alltså 17 och min gravve-vecka är (i morgon) 26. Så att jag inte förvirrar någon. Kanske mest mig själv. Apropå förvirrad så har jag känt mig lite så de senaste dagarna? Har glömt ugnen på, plattan på och gått in i rum utan att ha en aning om vad jag gör där. Är som att min hjärna är DUM? Riktig så Janne Långben -dum …vilket oroar mig då jag ju har massa viktiga saker jag måste förstå nu framöver. Och tydligen ska den bli ännu dummare när man ammar :-( Förlåt lilla lilla hjärna.

Måndag
Ska gå på min första gravidyoga i grupp! Eller ja, vi är 3 personer plus ledare. Men det är väl ändå en grupp?? Var lite fundersam på om jag skulle ställa in yogan pga coronan, men fick mejl om stor lokal, egna mattor och möjlighet att hålla avstånd. Känner också lite att jag verkligen vill förbereda mig inför förlossningen genom just yoga och att det är ovärdeligt att få göra det ihop med andra gravida. NAMASTE MOTHERFUCKERS!!!!

Sen blir det pod med Marre på skype under kvällen.

Tisdag
Drar igång intervjuer till ny sässe av Gott folk! På tisdag intervjuar jag komikern och programledaren Josefin Johansson. Underbar person tror jag!

Onsdag
Jag jobbar just nu med att producera fyra stycken livesända mattelektioner för sveriges alla högstadieelever. Det är jättekul men alltid utmanande med live-tv. Men alltså kul. Så det sitter jag med varje dag.

Ska också bli svinvarmt på onsdag och det vill man ju ”utnyttja” på nåt sätt. Sätter väl mig på nån bänk och stirrar in i solen.

Torsdag
Betsa klart balkongmöblerna, planera vår piss-hall och greja på. Alla mina bullar är också slut nu?!?? Det betyder att jag och Anton har snittat…. två…. bullar….. var…. varje…. dag…. senaste veckorna. Kommer givetvis baka fler. Sugen på att kanske baka nåt annat skoj? OM ni har något favorit-bak (hehe) så tipsa gärna i kommentarerna.

Fredag
Spela in Havande kvinna med Jacob!

27 kommentarer | “Vecka 17”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Cornelia skriver:

    Den här kakan är så god, känner att jag behöver tipsa alla om den:
    https://mittkok.expressen.se/recept/kanelbullesockerkaka/

    Såg att Bianca bakade den för ett tag sedan och sen dess har jag gjort den två gånger och alla älskar den. Mmm SÅ god och enkel att göra. Tips tips!

  2. Sofie skriver:

    En kokostoscakaka eller silviakaka är ju fantastiskt goda! TIPS

  3. Emma skriver:

    Brynt smör-brownie med Frida lunds recept. megatips!!!

    1. Josephine skriver:

      Håller helt med!! Samma med hennes/Roy fares morotskaka. OTROLIG

      Länkar så slipper du googla

      https://fridalund.baaam.se/2019/09/25/brynt-smorbrownie/

      https://fridalund.baaam.se/2020/04/03/morotskaka-med-brynt-smorfrosting-recept/

  4. Ann skriver:

    Bakade också bullar. Min pojkvän snittade typ 7 om dagen… fyfan ska gömma dem nästa gång

  5. Lina skriver:

    Gud vad roligt med Josefin Johansson!! Längtar redan.

    Blev också inspirerad av ditt bakande så gjorde vaniljbullar i helgen, så jävla gott. Tack för inspo!
    Tips till dig: trots tveksam recension i själva blogginlägget är dessa kakor OTROLIGA. http://lillamyzan.blogspot.com/2007/05/rosendals-chocolate-chip-cookies.html
    Senaste batchen tog slut på 4 goa dagar här hemma. Tips är dock att byta ut hackad mörk choklad mot sånna chokladknappar istället – gör det enklare att baka själva kakorna eftersom man slipper chokladsmulor överallt plus att jag upplever att knapparna ger mer chokladsmak.

  6. Karro skriver:

    Trodde du skulle skriva Janne Josefsson-dum vilket hade varit väldigt kul med tanke på hur….ny bild man fick av honom efter alla mot alla! Baka Elsa Billgrens citron- och vallmokaka btw!!!! Den är så GOD och fräsch.

  7. Kajs skriver:

    Mototskaka!!! Gjorde det i helgen och de var fantastiskt gott. Dubblade såklart satsen med glasyr

    1. Elvira T skriver:

      Jaa eller hur🥳! Dubbel glasyr är ett måste Morotskaka 💕

  8. Agnes skriver:

    Oj, de va visst fler som tipsat om morotskaka! Men kan säga att de här receptet är godare, med valnötter i! MUUUMS och så saftigt. https://www.ica.se/recept/rosendals-morotstarta-369317/

  9. Sofia skriver:

    En variant på bullar som blir lite mer som wienerbröd. Käkade nog 4 stycken varje dag efter förlossning. Går ju åt massa energi av att amma! https://zeinaskitchen.se/rimbobullar/

  10. Christina skriver:

    Klassiker som är enkel och sjukt god (nog därför klassiker, KÄRLEKSMUMS :)), https://fridasvegobak.se/2019/09/18/veganska-karleksmums-godaste-receptet/

    Vill också helt orelaterat säga tygblöjor ftw! Vi hade det med vår dotter, med premissen ”det ska vara enkelt”. Hade allt-i-ettblöjor från Retropi som var kanonbra! En förutsättning (enligt oss) är dock tvättmaskin hemma. Vi tumlade också blöjorna under de kalla månaderna, vilket försämrar uppsugningsförmågan. Blöjfri dotter från att hon var 16 månader! Och som sagt, vi var praktiska. Vid längre resor eller så hade vi vanliga engångsblöjor. Allt är ju inte svart eller vitt. Men värt att prova! https://retropi.se/

    1. Kajsa skriver:

      Finns fan inget mer störigt än föräldrar som skryter om hur tidigt deras barn blev blöjfria.

      1. Sofia skriver:

        +1

      2. Christina skriver:

        Är allt en berättar skryt? Vi tyckte det var skönt och det funkade för oss. Helt klart en sidoeffekt av att blöjorna nog rent krasst inte är lika sköna för barnet att ha på sig när de blivit blöta. Jag jämför ofta barn och barns utveckling utan att försöka tävla! Herregud, alla familjer och barn har sina utmaningar! Men ibland är det intressant att få höra om hur olika saker kan vara.

        1. Ee skriver:

          Nej allt man berättar är inte skryt men oftare när det avslutad med utropstecken än med punkt.

          1. Lina skriver:

            Förlåt, men har inte Hanna uttryckt att hon undanber råd som hon inte har uttryckligen bett om vad det gäller barn och att bli förälder? Känns vettigt att respektera det när hon väljer att dela med sig från sitt liv till oss. Hade hon frågat om tygblöjans vara eller icke-varande i inlägget; helt rimlig kommentar. Nu- not so much.

      3. Anonym skriver:

        +1. Och folk som tjatar om tygblöjor 😊

  11. Ellen skriver:

    Wow vad kul med gravidyoga, vill du tipsa om vart du går? Är några veckor bakom dig i graviditet, och skulle också gärna hitta en grupp att köra med, istället för hemma framför tv :) Eller om någon annan här bland kommentarerna vill tipsa om ett ställe i Sthlm? Kram!

  12. Ellen skriver:

    Tigerkaka!

  13. Ellen skriver:

    MASTER<3 Jag behöver dina råd! Jag tar studenten nu om nån liten månad (ja vi får väl se på vilket sätt, det blir väl säkert genom LÄNK eller nåt), men nåt sätt blir det i alla fall. Och till detta behöver jag givetvis en outfit! Jag är rätt lång och älskar den här trenden med puffärm och volang, långa klänningar. Men har nu börjat tänka i alla olika banor.. Kanske kostymj? Kjol? Jaja. Jag är lite lost.
    Du kanske har några förslag? puss älskar dig!!

  14. Anonym skriver:

    Hallongrottor!

  15. Emma skriver:

    Denna citroncheesecake. Alla jag bjudit den på har velat ha receptet 😊.

    http://mykitchenstories.koket.se/2019/03/03/no-bake-citroncheesecake

  16. Anna skriver:

    Har bakat fyra satser med bullar på fem veckor. Har de senaste veckorna snittat fyra bullar per dag. :))

  17. Mimmi skriver:

    +1 på dum gravidhjärna! Jag är så blåst och disträ att jag blir rädd för mig själv nästan!
    Min sambo har hittat både mjölkpaket och smör i kökslådor.. Herregud, vad bright man inte är när man bakar unge.

  18. Saga skriver:

    Det här är den bästa mjuka kaka som uppfunnits!
    https://www.ica.se/recept/citronkaka-med-bla-vallmo-717413/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg