317. Vad gillar jag?

15:01 2020-05-25

Martin har kollat väderappar och Hanna har grottat ner sig i porr. Ingen av dem mår särskilt bra av det. Hanna vill bara bli lämnad i fred och hitta sin lust och Martin är fullkomligt avtrubbad. I övrigt snackas det nervöst sammanbrott i zoommöte och att ”prata väder” som fenomen. TREVLIG LYSSNING!

Ni hittar podden där poddar finns.

Har du majskorn som ögon, salladsblad som händer och går under smeknamnet grönsaks-Fia? Tryck play nedan:

16 kommentarer | “317. Vad gillar jag?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Ingrid skriver:

  Jag har en fundering, eller kanske snarare en noja, om sex! Vill dela med mig här, eller kanske söka stöd?, för det känns som att du hanna, och folk som läser din blogg har vettiga och sunda tankar kring…ja, det mesta! Jag och min kille är 25år, har varit tillsammans i 6 år och har det toppen tillsammans. I början av vårt förhållande präglades sexet av nyförälskelse, det var sådär spännande och man var kåt hela tiden. Åren gick och kärleken blev starkare på många sätt men sexet minskade också. Idag har vi sex 1-2 gånger i veckan, och jag kan inte låta bli att känna någon slags jävla skam eller oro kring att det är för lite? Blir alltid provocerad när vänner eller bekanta gärna berättar hur ofta de har sex och förstår ju att det grundar sig i att jag är ~orolig för mitt eget sexliv och förhållande. Egentligen vet jag ju att det är logiskt att vi har mindre sex nu 6 år in i förhållandet än när vi träffades och var nykära. Jag är inte så jävla kåt varje och ”orkar” nog inte ha mer sex än vad vi har nu. Så varför skaver det? Varför ska man hela tiden jämföra sig med andra när man kanske egentligen är nöjd? Är det för att jag ser mycket sex som en bekräftelse på att förhållandet är bra eller att man är så van att ”killen ska vara tokig i sex”? Och att jag därmed blir orolig när vi inte har det så. Jag känner mig verkligen bekräftad i mitt förhållande på andra sätt, så varför kan det inte inte räcka. Vet inte :)))

  1. Julia skriver:

   Jag och mitt ex hade bara sex nån gång i månaden kanske, men vårt förhållande va bra och att det tog slut hade inget med sexet att göra. Vi slutade ha sex ofta ganska snabbt efter att vårt förhållande blev seriöst. Kan ibland fundera på om det är fel eller onormalt men allt annat va väldigt bra. Vi hade mycket närhet, kramar och kyssar, så ser det inte som fel egentligen. Varför tvinga fram något som man inte vill eller orkar haha. Men känner igen att man jämför sig! Så varsågod jämför med dig med att vi hade sex ännu mer sällan men ändå hade bra förhållande!!!

  2. Hanapee skriver:

   1-2 ggr i veckan?!??!?!? FÖR LITE?!?!?!??!?!?!?!?!?!?!? Åh herregud. Förlåt men du kan vara lugn. Kom tillbaka efter 15 år! HAHHAhahshdhhajahahah. Obs det är ju väldigt individuellt med hur mkt man vill ligga, men vad jag vet i min bekantskapskrets med längre förhållanden så kan det gå veckor och månader mellan gångerna. Mkt går ju i perioder tycker jag. Känn för guds skull ingen stress. MAN GÖR SOM MAN VILL <3

  3. Sara skriver:

   Förstår dina tankar, tänker exakt så också. Och känner mig ensam i det, så därför känns det som en tröst att läsa din kommentar. Men 1-2 gånger i veckan är inte lite. Eller hur? Jag har varit tillsammans med min kille i 14 år… Man får bara försöka att inte jämföra, och inte tänka så mycket på om ens sexliv är normalt eller inte överhuvudtaget. Jag tror dessutom att många ljuger om hur ofta de har sex, för de tror att man ska ha sex flera gånger i veckan varje vecka år efter år. Och så säger alla så, så tror allt så. Men försök att inte tänka på det alls, ni har sex hur mycket eller lite ni vill. Vi har som sagt varit tillsammans i 14 år och har sex 2-7 gånger i månaden och haft det i de senaste tio åren typ. Och det är jättebra :)

  4. E skriver:

   Men herregud, känn LUGNET! Har betyyyyydligt mindre sex än så, och vi har ett fantastiskt förhållande ändå. Helvete vad alla ska stressa, skit i dom! Lyssna på vad du vill.

  5. Hanna skriver:

   Vad tråkigt att du känner så Ingrid!! Har absolut känt samma, men har mer och mer insett att folk som knullar ofta typ…har inte ett lika stabilt förhållande?? Hahah förlåt min empiriska undersökning går kanske inte att generalisera men det är som att de enda de har är liksom sexet, de får inget annat emotionellt utbyte. SRY alla som ligger mkt. Kanske ska skriva en debattartikel om detta. Jaja, Ingrid du kan verkligen andas ut, och det är tråkigt att vi tjejer ska behöva oroa oss för det också, kukpatriarkat. Ligg så lite du vill!!!

   1. F skriver:

    Intressant teori, tror inte du är helt fel ute!

   2. Ingrid skriver:

    Hahah! Tack för fina svar, gulliga ni. Alltid skönT att höra att man inte är ensam med sina tänkar och känslor <3

  6. Clara skriver:

   Jag och min kille har ”bara” varit tillsammans i drygt fyra år men flyttade ihop efter bara ett halvår och då började väl sexet minska så smått. Eftersom vi kunde ligga när som helst kanske? Fram tills nyligen höll jag på i tysthet och räknade dagarna för att det inte skulle gå för långt emellan (mitt mål var nog 2 gånger i veckan). Berättade detta för killen och han sade åt mig att sluta, han vill ju att jag ska ta initiativ till sex pga lust och inte för att det har gått tre dagar. Men jag gjorde det för hans skull, trodde han ville ha sex ofta osv.

   Nu ligger det på både honom och mig att ta initiativ om vi vill och annars blir det när det blir. Lång harang här nu men prata med din partner om du inte gjort det, jag gick runt och var stressad över intervall medans min kille inte lade en tanke på det…

 2. Tove skriver:

  Svinbra avsnitt!

 3. Felicia skriver:

  Vad sker med havande kvinna? Kommer det fler videor?

  1. Hanapee skriver:

   japp! nästa vecka! hade paus pga för mkt jobb :)

 4. f skriver:

  jag älskar er podd så himla mycket!! och tycker det är så SKÖNT att det inte är ett ”projekt” som ni snackar om i avsnittet. det är det som gör den bäst, att ni är två kompisar som kikar in i varandras liv en gång i veckan, prestigelöst och som er själva. sa ”näää” högt för mig själv när du bad om ursäkt i podden. eh inte meningen att recensera, ville bara säga det! ni är bäst!

 5. oskönT skriver:

  Hej alla kloka! Fan vad jag brukar önska att jag var kille och bara kunna ligga med folk helt oproblematiskt! Är 24 år, singel och har inte legat på två år pga en beskärd del med tjat, osköna kommentarer och fingrar rätt upp i snippis på morgonen efter trots flera tillsägelser om att man är bakis och inte alls har lust att ligga en gång till. Blir så irriterad för den spärren och obekvämheten som det skapat, vill ju bara ut och ligga, oproblematiskt och mysigt inte med nåt oväntat strypgrepp eller annat som jag ej bett om. Ville bara säga det, känner verkligen igen mig med att porren tagit bort lust och tillfört förväntningar att man går in i något märkligt rollspel som någon slags porrstjärna direkt en sexuell situation uppstår, är det någon annan som kan relatera? Tycker bara sex känns så jävla tradigt just nu och känner för att skriva av mig om killars (i allmänhets) jävla inkompetens att känna av stämningen.

 6. oskönT skriver:

  Btw podden är bäst! Min klippa i ångestfyllda stunder oavsett när eller hur ofta den kommer ut (man kan ju alltid lyssna på gamla avsnitt) <3

 7. Julia skriver:

  Jag vill tipsa om en bok som heter Come as you are: The surprising new science that will transform your sex life, av Emily Nagoski. En FANTASTISK bok som handlar om att just hitta sin egen lust.

  Finns här tex
  https://www.bokus.com/bok/9781925228014/come-as-you-are/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp