Väntar och väntar

13:55 2020-07-26

JAHOPP

HEJ HEJ

Inget nytt här egentligen. Jag funderar på hur jag i framtiden kommer titta tillbaka på de här veckorna? Jag tror jag kommer sakna det på ett sätt. Det är absolut svintråkigt stundtals och en kort stund igår undrade jag om nåt någonsin skulle kännas kul igen haha. Men den här tiden är också… en paus? Från precis allt. Det är så fruktansvärt kravlöst att vänta på förlossning. Ingenting förväntas av mig och jag förväntar ingenting av mig själv – jag har ju det jag gör i form av själva bärandet av en bebis.

Vet inte om jag nånsin kommer ha ynnesten att känna den känslan igen. Att så tydligt ha en framåtrörelse i livet samtidigt som att allt är så… stilla.

Idag råkade jag ta ut mig lite för mycket. Vi skulle ta en kortare morgonpromenad men eftersom jag ~kände mig pigg~ råkade vi gå runt hela söder och jag fick sammandragningar från helvetet :-)))

I övrigt har det varit mycket balkonghäng och olika födor där ute. Kände att ”nä nu har jag varit lite väl onyttig med Magnum mandel varje dag” så då tog jag en piggelin. Min idé av att vara hålla formen.

Det i glaset är en gazpacho!! Min favvosoppa och perfekt som lunchmat.

Har också bakat rulltårta. Bra bild…. ser ut som en sån vidrig kaka som nån Yngve 55 fotat med blixt och lagt upp i fb-grupp. MEN DEN BLEV ASGOD. Fyllningen bestod nämligen av Antons mammas hemgjorda hallonsylt mmmmm.

Och just det! Fredag till lördag var vi ju på en liten så kallad STAYCATION, lol. På hotell J ute i Nacka. Så otroligt mysigt!!! Skönt att få byta miljö. Åt god mat, kollade på båtar och pratade om Nisse. Dock sov jag som en jävla kratta pga drabbades av sån klåda på magen.

Här hade klådan bara startat. Bra hållning nu.

I övrigt har allt ovan gjorts till tonerna av Taylor Swift nya skiva Folklore. ÄR TOKIG I SKIVAN!!! Älskar att hon gått tillbaka till dagboks-Taylor. Hade lite svårt för Reputation-skivan och kaxigheten. Är besatt av hennes mer personliga sound. Mmm så mysig skiva.

PUSS ALLA HOPPAS NI HAR DET BRA I SOMMARN

30 kommentarer | “Väntar och väntar”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Klara skriver:

  Kanske i senaste laget för dig men om det finns andra Preggon där ute som har problem med sömnen så kan jag rekommendera pregancy pillow, jag har den här och den har förändrat mitt liv!

  Australian Made Bamboo Pregnancy/Maternity/Nursing Pillow Body Feeding Support (Bamboo Pillowcase Included) https://www.amazon.com.au/dp/B07GRTB7QL/ref=cm_sw_r_cp_api_i_iWxhFbYMJ80HJ

  Min bebis är 6 månader nu och jag sover fortfarande med den, kommer aldrig att sluta, den är typ min käraste ägodel. Älskar den så mycket att den måste med när vi ska någonstans över natten även fast den tar upp mer plats än dubbelvagnen…

 2. M skriver:

  Veckorna innan förlossningen är en så speciell tid, verkligen lugnet innan stormen. Och som att vänta på ett triathlon, där man inte har en susning om när startskottet går.

  Har två barn, och upplevde bägge gångerna graviditeten och väntan som rätt jobbig. Sista månaden längtade jag ihjäl mig efter bebisen så klart, men också att kunna dricka vin, röra mig obehindrat och kort sagt vara mig själv igen! Dock har jag efterföljande båda gångerna saknat graviditeten så mycket när barnet väl var fött (blir tokig på att aldrig vara nöjd 😅)

  Vad jag saknar med att vara gravid är: uppmärksamheten från alla omkring en, att känna sig lite ”speciell”, att unna sig allt möjligt (shopping, mat etc.), alla besök hos läkare och barnmorskor som för en gångs skull tog en på allvar, FÖRVÄNTAN (liknande den att som barn vänta på julafton!), den runda magen och sparkarna, gemenskapen med andra gravida på gravidyoga/träning, utvecklingen – att följa med i en app, gå på ultraljud etc.

  Tycker tiden efter förlossningen är lite som tiden efter julafton som barn, hur glad man än är för sin julklapp saknar man ändå upptakten, den mysiga stämningen och förväntningarna.

  Ursäkta långt ramble. Stort lycka till inför förlossning och första tiden! 😍

  1. Linnea skriver:

   Skulle kommentera men du satte verkligen ord på allt jag tänkte och kände inför förlossningen. Blir fortfarande efter 2 1/2 år lite nostalgisk när jag tänker på veckorna före bebis kom.

  2. A. skriver:

   Exakt så. Älskar att föda barn. Har tre nu, och kan sörja att jag nog är färdig.

 3. Moa skriver:

  Får puls varje gång jag ser uppdateringar från dig nu på blogg/instagram och mitt huvud ba BEBIS?! Så pirrig och spänd!! Heja dig hoppas du och bebis mår super <3

 4. Zara skriver:

  ❤️

 5. M skriver:

  Nedräkningen fram till BF tyckte jag var ganska skön, var pepp på att föda och att få träffa min bebis. Sen passerade BF och jag hade inte längre någonting att räkna ner till och det sög. Grät varenda dag och blev arg varje gång någon frågade om det inte kommit en bebis. SNÄLLA SKULLE VÄL BERÄTTAT! Sen kom den lille jäveln, 16 dagar över tiden.

 6. Eva skriver:

  Helt off topic… men gazpachon! Ser ju jättegod ut! Kan du dela med dig av recept eller är det en ”färdigköpt”?

  1. Hanapee skriver:

   Gjorde från ICAs recept! Första som kom upp när jag googlade. Silade inte min dock för ville ha den ”matigare”.

   1. Emma skriver:

    Har ett tips på goda soppor du kan ha med på förlossningen.

    Skoja! Haha lyssna på podden precis och blev stressad av tipsen folk ger dig. :( Jag provocerad det grövsta av tips- tillochmed eller kanske framförallt tips från min mamma. Kan nästan få mig att göra tvärtemot av ren trots. Mogen man är :)

 7. Majsan skriver:

  Fortsätter klådan kolla upp det.❤️
  Kan tyda på leverproblem

  1. Hanapee skriver:

   Men snälla

   1. Majsan skriver:

    Var som sagt av omtanke. 🙄

  2. Rebecka skriver:

   Inte klåda på magen 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

  3. Anna skriver:

   Eller så är det helt ofarligt och jättevanligt i slutet på en graviditet när huden är under störst påfrestning, och inte nåt som behöver oroas för och ges råd om till en person som nog har full koll och flertalet gånger uttryckt att hon inte vill ha råd/tips/varningar 🙂🙂🙂

  4. Hundkirurgen skriver:

   Klåda på hud som stretchas är helt normalt. Det är den mekaniska stressen som orsakar klådan. Trivia; även hundar där man behöver stretcha huden inför stora tumör-operationer får klåda i den stretchade huden. Och tips: hoppa gärna domedags-profetiorna för någon som är höggravid. De har tillräckligt att tänka på ändå…

  5. Rebecka skriver:

   Det du tänker på är hepatos. Vilket klåda på magen inte tyder på. Hepatos förknippas men en intensiv, djup, brännande klåda i handflator och under fötterna.

   Så är ju bra om man har lite koll på vad som är vad innan man ”tipsar”…

   1. Majsan skriver:

    Men ursäkta så djävla mycket då.
    Det var av omtanke men.. fine
    Thank You and good Bye.

 8. Hanna T skriver:

  mysigt med staycation!!! + snygg du är

 9. Marre skriver:

  Har BF idag och relaterar så mycket till dig haha, tröstar lite. Känner att vi båda haft världens längsta graviditet.
  Men nåååde dig om du föder innan mig nu när jag är färdigbakad!! Då kommer jag tappa min skit hahaha

 10. Anna skriver:

  Taylor Swift <3
  Var så nära att gråta rakt ut när jag såg hennes inlägg om nya skivan på insta. Är kanske världens största fan.

 11. Lina skriver:

  Jag födde barn i februari och var och varannan dag tänker jag fortfarande tillbaka på de där sista veckorna innan förlossningen. Just det tyckte jag verkligen inte tiden kunde gå långsammare, men nu i efterhand inser jag ju att det var den mest speciella och finaste tiden i livet. Njut om du kan och världens största lycka till!

 12. Sara skriver:

  Ser så mysigt ut!

 13. Anna skriver:

  Alltså rulltårta, hur kan nåt så gott vara så underskattat? Make rulltårta great again! Nu när jag tänker efter kanske det är att det är lite krångligt att göra som bromsar populariteten, och att det är lätt att den inte blir så bildskön. Minns att min syster gjorde en rulltårta härom året som var supergod, men att den till utseendet liknade en avhuggen arm, själva kakan var liksom beige och med röd sylt som runnit ut lite. Den hade inte vunnit någon skönhetstävling, men oj så god.

 14. Ebba skriver:

  Så mysigt att följa din grav. Kände exaaakt som du skriver här sista veckorna innan hon kom. Gick över fem dagar och lyckades behålla lugnet för tänkte bara att min kille kommer aldrig ta hand om bara mig så här mkt igen. Njöt. Tappade d lite dag fyra och åt en hel ananas :))) men d är en annan femma. När hon väl kom ut fick hon en infektion och vi blev kvar på sjukhuset i en vecka. Var så tacksam för dom där sist veckorna när jag bara låg stilla på balkongen i solen när jag var instängd på neo och sov på en plastmadrass dom varmaste dagarna på hela sommaren (???)

  Lycka till när det är dags! Det är det coolaste!

 15. Tacksam kvinna skriver:

  Måste verkligen berätta att tack vare dig så är jag inte rädd för att bli gravid längre! Jag har i säkert 5 år skjutit upp det trots att jag längtat efter barn för att jag har varit så otroligt rädd för allt som händer i kroppen under en graviditet. Men ju mer jag läste om din graviditet så blev jag så..lugn? Jag vet inte varför men sättet du skrivit på här och dina uppdateringar på instagram har varit guld värda för mig. Så nu sedan 2 månader tillbaka äter jag inga p-piller och min man och jag väntar förhoppningsfullt på att jag ska bli gravid <3 Tack Hanna!

 16. Johannisssen skriver:

  Fattar att du är 1559595% trött på att svara på ”var är xxxx ifrån”- frågor men nu måste jag fan joina den gräsliga klubben. Dina glasögon är PERFEKTA, snälla var är de ifrån? :))))))

 17. Anonym (fd också preggo) skriver:

  Vill bara skicka en skopa pepp inför förlossningen! Vi hade nästan samma BF tror jag, men mitt barn kom (för mig helt oväntat, bombsäker på att jag skulle gå över tiden) en vecka tidigt. Föda barn var inte som något jag kunnat föreställa mig, men enormt coolt och framför allt får man så otroligt bra hjälp av personalen på förlossningen. Hejar på er när det blir dags!

 18. A. skriver:

  Drömde inatt att du hade värkar, och att jag ”guidade dig genom dem”. Så märkligt. Drömmer aldrig om personer jag inte känner 😂

 19. E skriver:

  Jag älskar er podcast! Sa yes! högt för mig själv igår när jag såg att det kommit ett nytt avsnitt. Apropå Skärgårdsdoktorn så håller jag med om att Samuel Fröler var snygg som fanken! Var lite kär i honom. Jag är ganska säker på att familjen var i Rwanda, har för mig att de säger det några gånger i serien. Älskade Skärgårdsdoktorn. <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla