4 tankar i sjukstugan

15:16 2017-10-19

1. Att vara ett svin är inte olagligt… Hashtagen metoo verkar inte tystna, vilket är såklart fruktansvärt men också …bra. NÅGOT händer ju och det män utsätter miljontals (miljarder?) kvinnor finns nu på print. Dock är det ju stor variation på handlingarna vilket verkas glömma bort i jakten på förövarna, att bete sig som ett svin i form av tex att tjata på att få gå hem med en tjej är såklart obehagligt på alla sätt – men inte en olaglig handling som t.ex det fruktansvärda i en våldtäkt. Tänker att det finns en viktig poäng i att ha två tankar i huvudet samtidigt och kunna bedöma andra utifrån rätt premisser.

2. …men det är inte heller något du ska ha beröm för. Vad är det som PÅGÅR när killar vecklar ut sina egna ”tillkortakommande” på internet och får beröm för det? ”Jag har inte varit perfekt, jag ville ha sex när hon inte ville” och så följs detta av applåder från andra i kommentarsfältet? Noll respekt för den tjej som utsatts och framförallt det enklaste och mest världsfrånvända sättet att rena sitt samvete. Ångrar du på riktigt det du gjorde? Gå till polisen, anmäl dig själv. Sitt inte på Facebook och bygg ditt feministiska varumärke genom att erkänna saker du gjort som drabbat kvinnor i din närhet.

3. Nyquil fungerar verkligen. Sov 12 timmar inatt och vaknade upp så mycket friskare. Vem är i USA och kan köpa hem ett gäng tabletter åt mig? Vill ha dayquil också. Hjälp är man beroende nu :-(

4. Börjat titta på ”The good wife”. Efter att jag sett klart andra säsongen av världens bästa ser Crazy Ex Girlfriend (finns på Netflix) så har jag varit på jakt efter ny serie att götta mig i. Men har ju sett allt? Och det jag försöker se är SÅDÄR tills jag hittade ”The good wife”. Alltså det är ju inte KUL eller särskilt spännande, mer intressant och riktigt bra skådis i huvudrollen. Tycker om den hittills!!!

17 kommentarer | “4 tankar i sjukstugan”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Sara skriver:

    Du har alltid så bra och kloka tankar. :) Har själv funderat liknande kring både punkt 1 och 2. Det är superviktigt att lyfta fram alla de handlingar som är sviniga men gäller att inte de handlingar som är grövre faller i mellan och överslätas. Och till de män som får hurrarrop för rent kriminella handlingar – usch!!

  2. M skriver:

    Tipsar om Lucifer! Finns 2 hela säsonger på Netflix och 3 avsnitt från tredje. BÄSTA.

  3. Malin skriver:

    Åh good wife blir bara bättre ju längre man kollar!

  4. Anonym skriver:

    Nyquil är ju narkotikaklassat i Sverige:(

    1. Hanapee skriver:

      Mmm det är synd :-(

  5. Anna skriver:

    Kolla på please like me!! Så där härligt ärlig men med *snygga* scener och ämen äkta!! Påminner om girls typ

  6. hanna skriver:

    noll koll avseende punkt 3 och 4 men håller med dig avseende punkt 1 & 2. väldigt bra! känns dock underbart att även allmänna sviniga beteenden, som för den sakens skull inte är brottsliga, också lyfts. men ja helt rätt att komma ihåg att det fins en gradskillnad, men det tror jag faktiskt människor gör överlag :)

  7. Kusinvitamin Veronica skriver:

    Men har du inte sett Good wife förrän nu?!?!
    Du måste ge den några avsnitt, sen är du FAST!!
    Såg alla sju säsongerna förra hösten och nu i höst har jag sett om de första 5 igen 😂😂😂! Sen finns det ju en spinoff också 😊
    Puss puss!

    1. Hanapee skriver:

      ÄLSKAR DEN!!!!!

  8. P skriver:

    jag hoppas för guds skull dui nte missat Better Things!!! Alltså herre min get den är så jävulskt bra! Se se se se

    1. Sofia skriver:

      HÅLLER MED!!!!!

    2. Sofia skriver:

      Förresten ”herre min get”? hahaha

  9. Stina skriver:

    Master of none på Netflix är jättejättebra, mysigt och puttrar på men tar upp viktiga ämnen/perspektiv på ett bra sätt :)

  10. Linn skriver:

    Alltså måste tips om serien som gått på SVT ”dr foster” så.jävla.bra.

    1. Stina skriver:

      Ja!!

  11. Rebecka skriver:

    Alltså punkt två! Jag vill bara gråta! Hur orättvist får livet vara, hyllas för att man ERKÄNNER sina svinerier!?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg