UUhhh

16:50 2019-01-22

Här kommer en text jag haft under ”uktast” sen i söndags, då jag var i mitt värsta PMS-mående. Nu är det bättre och kanske publicerar jag för att påminna mig (och er?) om att saker faktiskt går över.

 

Jag tar bort instagram igen. Tredje gången den här veckan. Vill inte se vad nån gör, tänker eller tycker. Eller hur lyckade människor umgås med varann. Eller recenserar varann.

Och så kanske någon undrar var jag är om jag är borta ett tag?

Blir röd om kinderna där jag ligger ensam under täcket. Skäms över hur barnslig jag är. Jag vet väl bättre än att tänka på det här sättet.

Sväljer hårt och tänker att nu måste jag ändra fokus. Från och med nu ska jag stå på mitt logiska ben och påminna mig själv om vad jag tycker är viktigt. På riktigt. Människor jag inte känner ska inte få påverka mitt liv. Nån annans siffror eller relationer ska inte komma under skinnet på mig.

”Jag är mer intelligent än så!” tänker jag nöjt och blundar med ett svagt leende för att göra meningen mer till ett mantra. ”Yoga with Adriene-Adriene skulle tycka det här va ett bra sätt” hinner jag tänka.

Andas in. Andas ut. Och så plötsligt mitt i utblåset dyker tvivlet upp. Jag vacklar känslomässigt till och bakom ögonlocken fladdrar det där jobbuppdraget som nån annan fick och som jag aldrig var påtänkt till. Ryser av skam och öppnar hastigt ögonlocken. ”Är jag så usel? VARFÖR TYCKER DOM INTE OM MEEEEEEEEEEJ?”

Blundar igen och sjunger ”LALALALA” rakt ut i luften som en sinnessjuk människa. Som om sången kan överrösta ångesten. Jag funderar på vilka ”dom” är och får upp tre klara personer i huvudet, personer jag ju – på mitt logiska ben – knappt respekterar.

Insikten skapar mer skam och nästan tvångsmässigt tänker på mina nära vänner, min kille, familjen och människor jag på riktigt bryr mig om. ”Där måste fokus vara” påminner jag mig.

Men vaaaaaaaaaarför var hon bjuden på ellegalan och inte jaaaaaaag??????

Och det där som jag tackade nej till – skulle jag sagt ja? Tänk om allt jag är inte räknas längre för alla dåliga beslut jag gör? Vad händer om ingen vill lyssna, titta eller bry sig? Och slutar jag självmant kommer de ändå tro att jag blev bortvald. Och! Och! Och! Tänk om tänk om tänk om-

 

Senast i morrn är min mens beräknad.

Då installerar jag instagram igen.

20 kommentarer | “UUhhh”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Johanna skriver:

    Du är den absolut bästa å roligaste personen jag inte känner !
    Om jag bara skulle läsa en blogg, lyssna på en pod osv så är det din!

    Men obs, väldigt konstigt att du inte va bjuden till elle? Måste ha varit en urusel gala utan dig.

    //Your biggest fan//

  2. Sanna skriver:

    Vad är väl en gala hos Elle?

    Tack för att du publicerar!
    Har haft en riktigt stressdag och behövde få veta att andra också har det krasst. Älskar att du känns som en vanlig människa och inte ouppnåelig som vissa andra bloggare :)) Du är bäst Master.

  3. Elisabet skriver:

    Åh, vilka jobbiga känslor som du beskriver så bra! Skönt att kunna titta på dem i backspegeln.

  4. alexandra skriver:

    goals att vara synkad med din menscykel!!!!!! *feeling blessed*

  5. M skriver:

    Så fruktansvärt jobbigt att tvivla så mycket på allt :( Känner verkligen igen mig. Men tack för bästa bloggen, bästa poddarna och roligaste instagrammen!!!!! <3

  6. Lina skriver:

    Så vidrigt och fint på samma gång hur väl jag känner igen mig i ”Tänk om allt jag är inte räknas längre för alla dåliga beslut jag gör?”. Fint att inte vara ensam om känslan men vidrigt att någon någonsin ska behöva känna så.

    Håller med ovanstående också, måste vart en skittråkig gala utan dig!

  7. Agnes skriver:

    <3

  8. Karoline skriver:

    Helt rimligt! Same. Varit preggo och nu PMS så instagram får fortsätta att vara deletad. Orkar inte med alla andras smarta/lyckliga/berikade/häftiga/utvecklande liv. Och du är för övrigt bäst!

  9. Elsa skriver:

    tack för att du publicerar!

  10. Hanna skriver:

    Fan vad jobbigt att va kändis kände jag efter den här texten?? Hade aldrig pallat? Hade varit ständigt avundsjuk. För övrigt, föreställer mig en riktigt PANG-outfit av dig på Elle. De e dags Bindefeld!!!!

    1. Emelie skriver:

      Haha kände detsamma!

  11. Karin skriver:

    Du formulerar dig så bra! Du borde skriva en roman eller en dramaserie. Du fångar känslor och fenomen så bra! Snart går ångesten över. <3

  12. Lätt-för-en-ejoffentligperson-som-mig-att-säga skriver:

    Avfölj!!! Mute:a!!!! Det gör sådan skillnad att inte få slängt i ansiktet även fast det finns *där ute*. Påriktigt.
    Mvh /Lätt-för-en-ejoffentligperson-som-mig-att-säga

  13. A skriver:

    Det är bara töntar som går på Ellegalan, allt är spons och handlar om kontakter och pengar. Folk som har sagt nått negativt blir inte bjudna osv. Skit i fjantgalan eller börja smöra för rätt personer och sälj din själ😛

  14. Anna skriver:

    <3 <3 <3 Så många gånger jag letar efter en like/hjärta/gilla-knapp härinne!? Vill ju ibland bara ge lite bekräftelse utan att ha så mkt att säga i kommentarsfältet<3

  15. Amelie skriver:

    Jag tog bort instagram innan jul och har inte tagit tillbaka det. Det är roligt att titta på andras bilder och filmer men jag måste fokusera på mig själv, min verklighet, mina åsikter osv. Det tar för mycket tid av min dag och det påverkar mig på olika sätt. Jag tog bort apparna Facebook, instagram och bloglovin. Jag loggar in på FB via datorn kanske varannan dag men det händer inte så mkt där. Jag läser ca 3 bloggar, även där går jag in via datorn på kvällen hemma eller på lunchen på jobbet några gånger i veckan. Jag har skaffat SVD digitalt och läser tidningen digitalt i mobilen. Läser den även digitalt till frukosten speciellt på helgen då hinner jag läsa hela. Jag läser böcker och lyssnar på poddar. Det är mycket mindre brus i mitt huvud. Kan verkligen rekommendera det.

  16. Maja skriver:

    Herregud. Det här kunde vara en resa genom mitt huvud. Tack för att du skriver om det <3

  17. Stina skriver:

    Vet du, ibland känner jag också så som du beskriver ovan. Men det känns allllltid tvärtom att läsa dina inlägg & storys?! Oavsett innehåll? Tack för att du gör mitt surfande roligare 😍

  18. kitty skriver:

    OJ oj oj vilken igenkänning:–) har själv perioder där jag raderar Instagram typ en gång om dagen, men oftast på ett skamligt sätt sen laddar ner igen efter någon dag. Personligen undrar jag när tiden kommer då man känner sig redo att ge upp d för gott. Men samtidigt är Instagram min största inspirationskälla, som jag älskar? love/hate relationship m detta, typ som att åka skidor. Man kan i alla fall inte bryta benen på Instagram!! Tack för fint inlägg!!

  19. Anna skriver:

    Förstår att det inte är oss läsare du vill känna att du blir bekräftad av och duga för, utan det är väl folk i branschen tänker jag mig. MEN du ska alltid komma ihåg att för oss läsare/poddlyssnare/följarer du alltid tillräcklig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla