Första julen som kristen

12:45 30 Nov 2015

Idag har det varit första advent vilket är typ nedräkning till julen. Hittills har jag upplevt 29 jular men inte en enda av dom har jag upplevt som kristen. I år blir första gången! 

Och det känns ändå som rätt stor skillnad. Innan har jag tänkt att jul som bäst har handlat om fina värden som till exempel ”kärlek och givmildhet” och såna saker, för jag har ju alltid förstått att Jesus var väldigt snäll och att hans födelse blev startskottet för otroligt fina råd.

Vilket visserligen är sant, men jag har helt sett förbi hela den här biten att Jesu födelse fullständigt ändrade förutsättningarna för oss alla. Jag menar jag har blivit räddad och tröstad av honom och blir det kontinuerligt i nutid, 2015. Hans liv är inte över huvud taget förpassat till historien eller begränsad till goda råd i en betydelsefull bok som jag förut trodde. Han är betydligt mer levande än så. Och det hade jag alltså lyckats missa – så tokigt det kan bli!

forsta_advent.jpg

Obs! det är alltså en ljusstake som jag har ritat och inte Titanic.

 

 

 

 

 

2 kommentarer | “Första julen som kristen”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Theresia skriver:

  Glad advent till dig!! Om du har Apple music tipsar jag om den här live-skivan Lyssna på Live from New York av Jesus Culture på @AppleMusic.
  https://itun.es/se/qkWv6
  Chris tomlin har två grymt bra kristna julskivor.
  Carolas julskivor är riktigt fina också!
  Blir kanske en annorlunda upplevelse att lyssna på texten till alla de stora julsångerna i år. :)

 2. Gella skriver:

  Haha, Titanic! :-D Skrattade rakt ut! Som tröst såg jag en ljusstake tills du skrev om Titanic. ;-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg