Världens bästa mobilspel (vecka 22)!

10:45 28 Maj 2014

Strategi, snabb action och ordpussel. Det finns något för alla i veckans mobilspelsonsdag.

OTTTD

Det är något särskilt med Tower defense-spel, även om det är svårt att sätta fingret på exakt vad. Grundkonceptet är ju lika enkelt som det borde vara uttjatat. Fiender strömmar längst en förutbestämd rutt mot ditt högkvarter. Du sätter upp försvar och underhåller detsamma längst vägen. OTTTD är, precis som namnet skvallrar om, ett Over The Top Tower Defense-spel. Det här manifesterar sig på ett par olika sätt. Till exempel bildar liken från alla slaktade utomjordiska kräftdjur något som jag tänker mig liknar ett karibiskt skaldjursbord efter en helkväll. Till exempel att jag har extremt svårt att lägga ifrån mig det. Till exempel får jag nästan en hjärnblödning då någon av mina surt förvärvade hjältar dör – alltså på riktigt-dör – efter att jag tagit hand om dem i timtal.

Pris: 22 kr
Köp här 

Bill Killem

Det finns tillfällen då jag bara känner för slänga undan dagens arbetsskörd, ta hissen till högsta våningen och bara springa över hustak och blasta utomjordingar. Som tur är jobbar jag rätt mycket med tv-spel, så det finns gott om tillfällen då jag kan få leva ut mina fantasier. Som till exempel med gratisliret Bill Killem. Aliens hotar Bills filmpremiär, Bill blir sur, Bill beväpnar sig. Ett klassiskt grekiskt drama i tre akter. Ish.

Pris: Gratis
Köp här

Crobble

Crobble är en blandning av Alfapet och Tetris. Bokstäver faller från övre bildskärm och din uppgift är att bygga (engelska) ord innan hela skärmen är full. Och precis som i Tetris sitter du där med det perfekta upplägget och väntar på den lilla biten som saknas. Riktigt trevligt och bra för ordförrådet. Spelet är gratis, men vad det i själva verket betyder är att du får en liten demoversion, och får sedan köpa loss fler (obegränsade) spellägen för typ 15 kronor stycket.

Pris: ”Gratis”
Köp här

En kommentar | “Världens bästa mobilspel (vecka 22)!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Yo! We’re a reliable custom writing service that connects students in need of high-quality writing and editing help with top-rated academic writers. Also, don’t forget about good grades that will become possible once you make your first order on our site.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp