VÄRLDENS BÄSTA MOBILSPEL (vecka 21)

2:06 21 Maj 2014

Stekande solljus är i regel en ganska dålig sak för mobilspelande. Men låt inte det hindra er att spela Världens bästa mobilspel (vecka 21)!

Kiwanuka

Maj månads charmigaste lir kommer från rymden. Typ. I Kiwanuka kontrollerar du en trollkarl med ett spö som skjuter bilxtar. Tillsammans med trollkarlen finns ett gäng människor. Människorna följer bilxtarna du skjuter, och bildar tex mänskliga torn om du skjuter blixtarna rakt upp i luften. Sen kan du välta tornet och på så sätt bygga en bro – som de resterande människorna kan ta sig över. Och det är ungefär tjugo gånger roligare än vad det låter. Och apropå låter, förlåt för musiken.

Pris: 12 kr
Köp här

Darkin

Pusselrollspel är en bra uppfinning. Någon kom liksom på att det gick att slänga på någon slags historia på det klassiska match 3-gameplayet, och vips var hela genren som återupplivad. I Darkin är det vampyrer som ska besegras, och det gör du genom att dra linjer mellan en massa olika spelpjäser – där vissa har speciella egenskaper (du kan till exempel köpa uppgraderingar om du samlar många mynt!).

Pris: 22 Kr
Köp här

Veckans återutgivning
Alone in the Dark

För ganska precis 2000 år sedan släpptes franska survival horror-spelet Alone in the Dark till PC. Det baserades på Lovecraft-berättelser, inspirerades av HR Giger och var så sjukt tredimensionellt. Jag testade det bara som snabbast när det begav sig, 1992, och var fullständigt bortblåst av hur coolt det var. Men det krävdes en mäktig dator för att spela, och det kostade massor. 22(00) år senare kan jag spela det på min mobiltelefon, och det kostar mig sju spänn. Svindlande.

 

Pris: 7 Kr
Köp här

Veckans Rea
Space Hulk (iPad)

Man älskar ju Games Workshop och deras Warhammer-serier. 40K framför allt. Men figurslag, där du målar dina egna tennfigurer och slåss mot dina vänner, är en rätt tidskrävande hobby. Om det är något du bryr dig om kan iPad-versionen av brädspelet Space Hulk vara en lösning. Jag har själv inte spelat det här, men när priset nu halverats är det ingen omöjlighet att jag faktiskt gör det. Alternativt målar jag färdig min Blood Angels-armé som ligger i källaren istället.
 

Pris: 38 kr
Köp här

 

En kommentar | “VÄRLDENS BÄSTA MOBILSPEL (vecka 21)”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Hey! If you find yourself in a situation where you cannot guarantee that you will submit an essay on time or write an article that will get a good score, consider us. If you feel like you can’t handle writing a climactic essay, you can seek the help of an expert and get instructions on how to write it.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg