24 timmars spelmaraton för tjej- och kvinnorjourer

11:32 24 Jun 2014

spelskapetclean.jpg

Den 12 juli ska en av spelbloggens bästisar, Kawa Zolfagary, strömma datorspelande i 24 timmar – och skänka intäkterna till tjej- och kvinnojouren Terrafem. Nöjesguiden ställde fem heta frågor till Kawa om #Spelskapet.

Ok, först: spela spel i 24 timmar i sträck – och låta andra titta på – varför vill du göra det här?
– För att jag älskar att slösa min och andra människors tid. Gärna om det går att kombinera med att tränga in femton chipsätande galningar på min soffa. Men om jag ska vara allvarlig så handlar det om två saker. Först handlar det om min kärlek till spel, för mig har spel varit en räddning. Det har varit mitt sätt att koppla av när jag nästan gått under av stress, och det har skänkt mig så mycket nöje över åren. Det handlar också om hur världen och kulturen kring och i spel kan vara exkluderande. Jag, och de andra som hjälper till att arrangera Spelskapet, vill visa att det inte behöver vara så. Vi kommer göra vad vi kan för att få bra representation bland spelare, gäster och även i spelen. Jag vill att så många som möjligt ska kunna ta del av spelen jag älskar.

Hur valde du vad du skulle skänka pengarna till? 
– Jag samtalade med andra och tog in en rad olika förslag. Just tjej- och kvinnojourer är oftast överbelastade, har ont om resurser och svårt att hinna med detta otroligt viktiga arbete som de utför. Jag landade i Terrafem för att de sticker ut lite från andra jourer och att de har haft det väldigt tufft, de behöver verkligen all hjälp de kan få.

Vilka spel kommer ni köra?
– Det kommer vara allt ifrån moderna fightingspel till visual novels, åttabitsklassiker och skräckspel. Några av spelen på listan är Gone Home, Amnesia, Long Live The Queen, Wolfenstein: The New Order och Super Contra. Vi kommer kommer även ha ett simulatorblock där vi spelar Goat Simulator, Surgeon Simulator och Euro Truck Simulator 2.

Vad är du mest orolig för inför sändningen? Tekniken? Joltcolatillgången? 
– Jag har testat tekniken och kommer fortsätta testa den innan det är dags för strömmen så det ska förhoppningsvis fungera som det ska. Sen vet man aldrig om strömmen går eller internet plötsligt dör, men jag håller tummarna för att vi slipper det. Jolt Cola är lite svårt att få tag i, och jag har ingen kaffekokare hemma så koffeintillgången kan bli ett rejält problem. Jag får försöka hitta en lösning på det.

Sist, men inte minst, om du var en spelkaraktär, vem skulle du vara då (gärna ställt i relation till vem du skulle VILJA vara)? 
– Vi är alla goombas i kampen mellan Mario och Bowser. Men jag skulle gärna vilja vara Megaman, inte nog med att han har massa coola verktyg som kan hjälpa honom lösa problem, han kan när som helst få fram en hund att klappa och gosa med också.

Sändningen går att följa på twitch.tv/dodsmaskinen

17 kommentarer | “24 timmars spelmaraton för tjej- och kvinnorjourer”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. danish skriver:

  Idle Heroes Mod Apk new 2021 with premium unlocked.

 2. Anas skriver:

  I keep reading your articles regularly, I have got a lot of knowledge. That’s why I request you to check my website also. Modsapkdl

 3. Noman skriver:

  I like your website very much, because it is very helpful to read all the content of your website and I understand it too, because you tell in great detail, hope you will definitely check my website mozous

 4. font style skriver:

  Good Content on your blog thanks for sharing

 5. Your blogs are great.Are you also searching for Cheap Nursing Writing Services? we are the best solution for you. We are best known for delivering nursing writing services to students without having to break the bank.whatsapp us:+1-(951)-468-9855

 6. Your blogs are great. Are you also searching for nursing essay writing service? we are the best solution for you. We are best known for delivering nursing writing services to students without having to break the bank.whatsapp us:+1-(951)-468-9855

 7. Your blogs are great.Are you also searching for Nursing paper writing services? we are the best solution for you. We are best known for delivering nursing writing services to students without having to break the bank.whatsapp us:+1-(951)-468-9855

 8. Ett ”24-timmars spelmarahton för tjej- och kvinnorjourer” antyder att det arrangeras en välgörenhetsmarahton inom spelvärlden för att samla in medel till stöd för jourer som fokuserar på tjejer och kvinnor. Denna typ av evenemang är vanligt inom spelgemenskapen och används för att stödja olika välgörenhetsändamål.

  Under ett sådant maraton spelar deltagare vanligtvis spel under en sammanhängande tidsperiod och uppmanar samtidigt tittare och åskådare att donera pengar till välgörenhet. Det är ett sätt att kombinera gemenskap och underhållning med att stödja viktiga orsaker.

  Apply now for best jobs .top recruitment agencies in pakistan.Thank you!

 9. Thanks for sharing the best informative article sex crime defense lawyers

 10. Alfalah Host skriver:

  24-timmars spelmarahton för tjej- och kvinnorjourer är en imponerande insats som samlar gaminggemenskapen för ett gott ändamål. Genom spännande spelutmaningar och engagerande evenemang lyfts viktiga frågor och stöd ges till jourer som arbetar för kvinnors och tjejers välbefinnande. Det är ett fantastiskt exempel på hur gaming kan användas som en positiv kraft för att skapa medvetenhet och stödja välgörenhet.

  Best Digital Marketing Agency In Pakistan.
  Alfalah host

 11. A 24-hour gaming marathon is an extended gaming session where players commit to playing video games continuously for 24 hours.
  These marathons can be organized for charity fundraising, personal challenges, or simply for fun and gaming community engagement.
  Participants often prepare snacks, beverages, and create a comfortable gaming setup to sustain their energy levels throughout the marathon.

  Best Eye Hospital In Pakistan.
  Laser Vision Correction

 12. The 24-hour gaming marathon for girls and women’s emergency services aims to raise funds and awareness for vital support networks.

  Through gaming, participants unite to champion the cause of women’s safety, highlighting the importance of accessible resources in times of need.

  As controllers are wielded for a cause, this marathon embodies the spirit of solidarity and empowerment within the gaming community.

  Cab booking Service!!

  annaplois to airport

 13. Book Farmhouses, Banquet Halls, Hotels for Party places at GT Karnal Road Ever thought of enjoying a multi-theme Wedding Function while being at just one destination? If no then you must not have visited Farmhouses.

 14. wedding venues in manesar. List of Farmhouses , Banquet Halls, Hotels for wedding venues in manesar Ever thought of enjoying a multi-theme Wedding Function while being at just one destination? If not then you must not have visited manesar Farmhouses.

 15. Anuj Gangwar skriver:

  Jiocinema Mod APK is an excellent and trusted app through which you can watch TATA IPL, New Movies, Web Series, TV Shows, and Live Sports for free. It is the best and most trusted streaming platform in India, and you can easily do your entertainment with it.

 16. jakson dowson skriver:

  <a href="https://fmwaapk.com/"The updated version of FM WhatsApp APK.The updated version of FM WhatsApp APK offers several distinctive features that enhance the user experience compared to the official WhatsApp application. Here are some of the key features:

  Customization: Extensive themes and visual customization options, allowing users to personalize the interface.
  Privacy Options: Enhanced privacy settings, including hiding online status, blue ticks, and typing indicators.
  Media Sharing: Increased media sharing limits, such as sending larger files and more images at once.
  Anti-Delete Messages: Ability to read deleted messages and status updates from others.
  App Lock: Built-in app lock feature for added security without needing third-party apps.
  Additional Emojis: A broader range of emojis for richer communication.
  Dual Accounts: Support for using multiple WhatsApp accounts on the same device.
  These features collectively offer greater control and flexibility, catering to users seeking a more tailored messaging experience.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg