Ett spel som handlar om sorg

11:16 25 Jun 2014

A song for Viggo är ett spel om ett föräldrapar som förlorar ett av sina barn.

Depression är ett ämne som sällan avhandlas i spel. När det väl skymtas i något manus är det snarare som katalysator för något annat. Sorg omvandlad till våldsam hämnd, till exempel. I ett medie som är så pass tredimensionellt i praktiken tillåts känslorna sällan bli mer än bara endimensionella.

Men det finns undantag. A song for Viggo är ett spel som handlar om sorg på ett annorlunda sätt. Det här är sorg så där som den är i verkligheten. Lamslående mörker för tungt för att kokettera med. Det finns inget romantiskt i det här. Den där sortens sorg som gör dig till den sämsta formen av du. A song for Viggo är ett spelprojekt som svenske Simon Karlsson försöker crowdfunda ihop ett startkapital för. Simon är sistaårsstudent på Future Games, en utbildning för den som vill bli spelutvecklare. Innan Simon började här pluggade han konst, och efter det arbetade han som modefotograf. Men det var med spel han kände att han ville uttrycka sig.

När jag får tag på Simon är klockan strax efter lunch och han har inte varit utanför sin lägenhet på fem dagar. Han låter nyvaken. Som indieutvecklare räcker det inte med att bara göra spel, du måste själv marknadsföra det också. Och med alla inflytelserika spelmedier i andra tidszoner tär det arbetet lite extra mycket. Men det är inte bara arbetet som tär på Simon.

– Jag har själv varit deprimerad i två år. Livet är jävligt tråkigt, liksom. Och… jag fick rådet av min psykolog att jag ska använda ångesten till att göra något kreativt av det. Typ subliminering. Och då har jag gjort det här spelet. Jag försöker verkligen gå in i ångesten när jag gör det här spelet. Det låter kanske lite väl Bergman, men det är någon slags självterapi nästan.

Spelutveckling som självterapi. Simon berättar för mig om handlingen i A song for Viggo. Om föräldraparet som förlorar sitt ena barn. Om hur deras vardag splittras på ett ögonblick. Men också om det överlevande syskonet som glöms bort i processen.

Jag måste erkänna att jag blev oerhört provocerad när jag först hörde om spelet. Tanken på att använda förlusten av ett barn som en slags känslogimmick berörde mig, som själv är småbarnsförälder, fruktansvärt illa. Men efter att ha talat med Simon en lång stund känner jag mig något lugnad. Han berättar om sin situation, men också om hur han intervjuat människor som själva förlorat barn. Bland annat en kvinna som själv råkade köra över sin son. Jag inser att med allvaret i att göra ett sånt här spel så kommer också ett enormt ansvar.

A song for Viggo är helt byggt i papper och animerat med stop motion-teknik. I formen liknar det därför spel som The Dream Machine, ett annat svenskutvecklat äventyrsspel – som också delvis handlar om det mänskliga psyket.

– Jag gör det här spelet för att jag är helt jävla inkompetent på programmering och 3D, liksom. Men jag vill göra ett spel ändå.

Det vita papperet och den styltiga animationen blir dock mer än bara ett bevis på Simons brister som traditionell spelutvecklare. Det vita, oskrivna bladet låter spelaren själv tolka in sina upplevelser, istället för att få allt serverat.

Experimentiella spel öppnar för annorlunda spelupplevelser. Och Simon tror att många kan relatera. Han har själv blivit kontaktad av deprimerade spelutvecklarkollegor som redan känner sig hjälpta, bara genom att problemen uppmärksammas.

– Jag kan ju inte säga att spelet är någon slags medicin, men om folk kan spela det och se att de inte är ensamma i sin situation så tror jag att det kan hjälpa.

Med fyra dagar kvar på Kickstarterkampanjen fattas knappt fyra tusen dollar för att projektet ska gå i mål. Det är tydligt att det är många som vill hjälpa att Simon hjälpa andra.

102 kommentarer | “Ett spel som handlar om sorg”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. find clipboard skriver:

  listen, if you write comments such a hopelessness, etc, it’s better not to comment a nice game but first you have need to read the article of this site.

 2. Mod Apk skriver:

  Underhålla med spel: techbigs.com där underhållande speltitlar tillhandahålls och ladda ner apk-filer gratis.

 3. MyCFAVisit skriver:

  Great idea man thanks keep it up all the time. am very happy to see your standard.

 4. My CFA Visit skriver:

  Thank you for posting something like this My CFA Visit

 5. Mod Apk skriver:

  Very amazing piece of content. I really enjoyed reading it. I want to read from from this site.

 6. HP is one of the best printer Manufacturer company in the world and they provide best and rapid customer service. Call HP printer Customer service number to get help with all problems related to HP Printer.

 7. AOL offers a range of integrated products and properties including communication tools, services and subscription packages. http://www.aol.com offcial site is official website of AOL, here you will find solutions for your all types of AOL products.

 8. Looking for Online Dissertation Writing Services? Here we provide, help with all the Dissertation Writing Services including Marketing Dissertation Help, Online Dissertation Help, many more from experienced writers at TreatAssignmentHelp. We have a vast team of academic writers and they are very professional to handle all queries and complete your projects. Call our WhatsApp at +44 7520644027, 24/7 hrs support.

 9. Great idea man thanks keep it up all the time. am very happy to see your standard.

 10. Thetechbytes.net skriver:

  Nice post. Thanks for sharing!!!

 11. Coc Mod APK skriver:

  Hey, I really like this blog and it was very helpful for me to thank you so much. Also, check out our blog.

 12. apkworlds.com skriver:

  Nice try to get some attention, but it still passes by.

 13. Hey, thank you a lot for sharing this article with us. I can’t say how grateful we are to read this. Also, I would love to share it with my friends and family, who are interested. I hope you will publish such articles in the future as well. It’s so helpful. Goodbye!

 14. listen, if you write comments such a hopelessness, etc, it’s better not to comment a nice game but first you have need to read the article of this site.

 15. Here skriver:

  Great idea man thanks keep it up all the time. am very happy to see your standard.

 16. GBWhatsApp2022 skriver:

  Your article and tips are incredibly interesting, are helping me a lot. It’s very informative. Thanks for the detailed info on this topic. It’s hard to find nowadays to know about the basics but you did it so much well.

 17. If you are still looking for trustworthy Assignments Writing Service, your search ends here. The GreatAssignmentHelper.com has got the largest team of expert professional writers offering stranded understudies perfectly convenient and bespoke compositions worthy of outstanding grades.

 18. snes roms games skriver:

  a great idea. Do you have any ideas for roms games?

 19. adeel skriver:

  Idle Heroes Mod Apk new 2021 with premium unlocked.

 20. Crediblebh skriver:

  Yes, on the Google and iPhone Play Store you can view and download the mobile application of this portal. The company is providing login benefits on both android and iPhone to the users.

 21. cmerea skriver:

  what a great idea. nice article.

 22. Amazing Article and Full of Information. :)

 23. See how this dated condo kitchen was completely transformed with simple and cost-effective cabinet refacing through The Home Depot Canada. https://astanehconstruction.com/

 24. A two or four year college degree in the field of Criminal Justice or Private Investigations counts towards one year of experience. https://striderpi.com/private-investigator-training/

 25. Emaily Jeeyan skriver:

  Exercise mats, on the other hand, cushion the body to prevent aches and pains while people work out.

 26. The topic is really helpful for the users where the users can learn lots of innovative things which is full of advantage.

 27. Ottawa Roofing skriver:

  Ottawa’s no one Roofing company https://www.vanityroofing.ca/

 28. Mod Apk skriver:

  Nice post, thank you so much.

 29. Apksunny.com skriver:

  Exercise mats, on the other hand, cushion the body to prevent aches and pains while people work out.

  1. tokyo skriver:

   Your article and tips are unimaginably fascinating, are helping me a ton. It’s exceptionally useful. Gratitude for the point by point data on this subject play with gwen mod apk

 30. Musicpleer skriver:

  Musicpleer online music player app is the best online music app in the world. Musicpleer online music player app is very popular in India and United States.

 31. Uk49s skriver:

  UK49s Teatime Results … The UK49s allow the player, to decide how much money you are willing to bet on the outcome that you have chosen. Unlike the other

 32. Uk49s skriver:

  UK49s Teatime Results … The UK49s allow the player, to decide how much money you are willing to bet on the outcome that you have chosen. Unlike the otherhttps://politicsinquotes.com/uk49s-teatime-results/

 33. Uk49s skriver:

  Is there a game with better winning odds than the UK49s? Which lottery game has better odds of winning than the UK 49s? See some points below to consider when deciding on if you can get better odds at winning the UK49s Results.

 34. Ejustice skriver:

  In Pakistani law, the child custody of a minor is given to the mother. This right is called as right of hizanat. But at the age of seven years, mother’s right …
  a href=”https://ejustice.pk/child-custody-case/”>Child Custody Case in Islamabad Paksitan

 35. Ejustice skriver:

  a href=”https://ejustice.pk/child-custody-case/”>Child Custody Case in Islamabad Paksitan

 36. Ejustice skriver:

  Child custody in Pakistan refers to the parents right, to raise and care for, covers the responsibility to take decisions regarding the child. The main.
  https://ejustice.pk/

 37. Uk49s Results skriver:

  UK49s Latest Lunchtime Results & Teatime Results Updated every day and on Time! UK 49 Number Generator, Historical Results, and much more.

 38. Uk49s Results skriver:

  UK49s Latest Lunchtime Results & Teatime Results Updated every day and on Time! Uk49s Number Generator, Historical Results, and much more.

 39. Thank you for sharing this information. My name is Elanie Luis, and I live in California, USA. I have been working in the cinema industry for the past ten years, and I am aware that some users do not purchase movie tickets for every movie they want to see,

 40. Uk49s skriver:

  Take a look at Uk49s Predictions for the next UK 49s Lunchtime draw right here. See how the prediction has been calculated for today’s draw based on statistical

 41. Gochi Sen skriver:

  Hey, I really like this blog and it was very helpful for me to thank you so much https://relaxmodapk.com/youtube-vanced-apk/.

 42. Lisa Rose skriver:

  Nice song for Viggo is a game about a parent couple who lose one of their children. Also Trailer is good.

  https://activatetricks.com/thezeusnetwork-com-activate/

 43. Assist login skriver:

  Here, you will stumble upon the best 10 free email services without phone verification. Furthermore, these email services don’t require your phone number; hence, you keep your privacy.

  https://www.assist-login.com/free-email-without-phone-number-verification/

 44. Email how skriver:

  Email without phone number verification and access your account without verification phone number

  https://emailhow.net/10-emails-not-require-phone-number-verification/

 45. Dblogins skriver:

  Are you looking for Bettabets Login? Now get all the access to your account in one-click using the official links provided below:

  https://dblogins.com/bettabets-login/

 46. Lark Begin skriver:

  Thank you for sharing this information. Love that. https://goosefx.io/

 47. Get the KCTV5 app on Roku and activate it via kctv5.com/activate to stay updated.

  https://roku-activate.com/activate-kctv5-app/

 48. mydbsearch skriver:

  Are you looking for Www Powerschool Com Student Login Ccs? You can now easily access all web pages of Www Powerschool Com Student Login Ccs in one click.

 49. Tennis Channel app is your home for everything related to Tennis. By adding a Tennis app to your streaming devices like Roku, Fire TV, Android TV, and Apple TV, you can watch more than 1300 live matches as well thousands of on-demand matches To add Tennis Channel on your streaming device, you will need to install the app from the relevant application store, and then get it activated at tennischannel.com/activate. To know the process in detail, refer to the instructions provided below.

 50. Radhi skriver:

  We want to give you the best information on your blog Thank you so much for taking the time to visit a website that has so much information about different results.Thank you for sharing this information

 51. Nessham skriver:

  49s is the name of the company that organizes the UK 49s lottery. The 49s office is located in London and is played in UK and in South Africa. The site is being updated continuously with the latest UK49s Teatime Results and check for Today’s Teatime Results above. Check all the Uk49s results previous Teatime and Lunchtime Results here. If you are in South Africa, the UK, and anywhere else and you think you need to write to us, you can do this easily on Contact Us page here. We’ll get back to you within 72 hours and feel free to subscribe to 49’ers group through above-right section of our page. Our Policy and Blog included.

 52. Apkprox skriver:

  Great. thanks for the info Mod Games/

 53. Lensifal skriver:

  Great game, thanks for the great review! https://android-1.ru/igry/

 54. Add Bein Sports channel on your Roku TV and Apple TV. If you love to more sports.

 55. Polontv Login skriver:

  Are you looking for Polontv Login? Now get all the access to your account in one-click using the official links provided below:

 56. d ryzen 5 3600x skriver:

  The best gaming processors are those like the 3600X. It provides excellent performance at an affordable price. If you want to build a powerful gaming system, the 3600X is the best choice. It has six fast cores, which means it can handle any game you throw at it. Purchasing RAM modules for an AMD Ryzen 5 3600X CPU requires consideration of their speeds and capacities. Right now, 16GB of RAM clocked at 3200MHz is the sweet spot for the processor.

 57. Activate Disney+ channel on your streaming device.

 58. fubo.tv/firetv skriver:

  Connect and activate fubo TV on Fire TV device at fubo.tv/firetv-connect.

 59. Daily Lotto You have selected to view Daily Lotto results. Historical Results. Daily Lotto Results for draw id 1198. Daily Lotto Winning Numbers.

 60. Instant online activate destiny debit master card online. Very easy steps to activate Destiny card on your Phone devices also.

 61. Greg Smith skriver:

  NFHS Network is best for Sports lovers, by Activating this on your Streaming Devices like Roku TV, Apple TV, Amazon Fire TV you can watch your favorite tournaments.

 62. Greg Smith skriver:

  NFHS Network is best for Sports lovers, by Activating this on your Streaming Devices like Roku TV, Apple TV, Amazon Fire TV you can watch your favorite tournaments.

  https://activatebycode.com/nfhs-network-com-activate/

 63. NBC Universal launched Peacock TV as a Entertainment platform. Peacock TV needs to be Registered also it can be Activated on various Streaming Devices like Roku TV, Apple TV, Fire TV, Android TV etc.

 64. Criterion Channel provides shows and programs from the Hollywood background as well. Once anyone takes a subscription of it they get access to watch 350 short movies and much more. It can be activated on devices like Roku, Apple TV and Android TV.

 65. To get benefited by the Bank of America Credit Card first you need to activate the same to avail offers. It also explains the steps to recover online Banking account passcodes of the same..

 66. In case your images aren’t loading in your Yahoo mail, then you need to follow the below-mentioned steps to get back things in view.

 67. Thanks for sharing such a great article, I am going to Download FouadWhatsApp MOD this can be logged into two on the same device APK of an account to find my friends to share this high-quality article!

 68. Mod APK skriver:

  du kan underhålla dig själv med techupnew gratisspel som ger dig de bästa spelen

 69. Nessham skriver:

  That’s not even the complete list of questions, but you get the point. There’s a lot to consider. To give a new or potential rider an honest and helpful answer to the question of motorcycle race suits uk, I need to know a lot about the rider.

 70. jeery skriver:

  Hey Guys, Today I am sharing Hotstar Apk for Android in which You can Watch All Hotstar Original Shows, Disney+ Shows, Movies, Live Sports & Much hotstar apk

 71. Jammy Markle skriver:

  To watch and activate tennis channel on Roku, Apple TV and Fire TV device at https://activatepedia.com/tennischannel-com-activate/. You must need to install and activate before access the Tennis channel on your device.

 72. Jammy Markle skriver:

  Activate Watch Food Network channel on streaming device. You can watch here more latest videos. First you need to activate the device via watchfoodnetwork.com/activate.

  https://activatetricks.com/watch-foodnetwork-com-activate/

 73. Jammy Markle skriver:

  Are you looking for Power Grid Login? Now get all the access to your account in one-click using the official links provided below:

  https://dblogins.com/power-grid-login/

 74. A coworker leaving is a big deal. That person has been an important part of your life, and it can be hard to say goodbye. You want them to know how much you care about them before they go!

 75. ErnestoWelch skriver:

  Underhålla med spel: https://techzapk.com/ där underhållande speltitlar tillhandahålls och ladda ner apk-filer gratis.

 76. If you own a Roku device, you can easily enable the Bally Sports app with these easy steps. By following these procedures, you will find it a lot easier to activate your channel and watch the content on that channel. So, these are the basic steps of Bally Sports Network activation you will have to take in order to activate your services channel on your smart devices such as Roku and Fire TV via this link ballysports.com/activate.

 77. delta gun center skriver:

  Welcome to the https://deltaguncenter.com online store trading company. Based on our many years in the market, we have become one of the most successful online retailers selling over-the-counter firearms, ammunition, accessor,ies and defense equipment. Through web sales we can offer you the sale of Beretta and Benelli weapons for which specific Slovak legislation does not prohibit their sale or the conclusion of a contract at a distance. We can offer you weapons for which distance selling is prohibited by specific Slovak laws in our brick-and-mortar shop if the relevant legal conditions are met (e.g. a firearms license, a purchase permit, etc.).

 78. mukesh skriver:

  The information given by you in this article is very important. I have got a lot of help from this information. Any post you publish on your website. In fact she is quite helpful. That’s why I read every post by visiting your site regularly.

 79. mukesh skriver:

  The information given by you in this article is very important. I have got a lot of help from this information. Any post you publish on your website. In fact she is quite helpful. That’s why I read every post by visiting your site regularly. https://minecraftapk.in/

 80. Thanks for sharing! My friend is researching this topic, so your blog helps him a lot. You are doing a great job here. I hope I’m gonna see more posts in the future. Good Luck!!

 81. Thanks For Sharing That Much Good Information

 82. parineetiii skriver:

  Find the All sony full Episode Watch Parineeti Online Drama Desi Serial, Parineeti Live Full Episode At Colors Tv, Parineeti All Episodes Today Watch Online Latest Hd Videos Download Free.

 83. One of the issues which really annoy users is that sometimes emails don’t respond or are extremely slow in Yahoo. Things become more frustrating if you need to access your email urgently.

 84. Contact Yahoo skriver:

  If you have a Yahoo Mail account, you can easily create and use Yahoo Notepad by following the step-by-step information provided below.

 85. To fix the error and be able to sign in to your Skype account, you will need to follow the workarounds provided below.

 86. How to contact you tube customer service for create an account or channel also uploading and downloading problem. Now Contact Youtube support number for instant support.

 87. you can easily change the password for it by following the instructions provided below. The following steps will guide you to change the Yahoo password on the computer, iPhone, and Android.

 88. By following the information provided below, you might not be able to recover your Yahoo Mail password; however, you can easily reset the password. Here are the steps that you will need to follow.

 89. Assist Login skriver:

  Now, you ask Mozilla to “get messages”, it again asks for a password. This time, you are a little irritated and want to get rid of this. You want to fix the “Mozilla Thunderbird keeps asking for password” issue.

 90. If you are a Citizen of the internationally famous city of Pakistan “Lahore” or its surrounding cities then you are on the right website. Here you will find an easy method to check your lesco bill online and lots of useful information and latest news related to lesco.

 91. freefmod.com skriver:

  Free fire mod apk popularity is expanding and this is the best game for a battle royal. There are numerous people who are downloading this app for fighting and battle. One of the great things about free fire is that has TTP and FPP Modes that captivate the more and different playe

 92. parineetiii skriver:

  Check Latest Teatime Results Which announced Recently – check 49s Lunchtime Results 2022 – Draws for South Africa

 93. taurusarmstore skriver:

  Thanks for sharing this information

 94. vidmate skriver:

  VidMate Apk is one of the most popular applications for downloading videos from various sources.

 95. apk mod skriver:

  It’s difficult when there are so many APK Mod pages out there but the quality is very low, but fortunately I found GetModNow. The apk store is very complete and safe.

 96. mini militia skriver:

  thank you so much for sharing this post and its very helpful to me and i hope you will share your another posts thanks again

 97. Ipaca skriver:

  The latest Thunderball results are released here seconds after every draw. Match all five numbers and the Thunderball to become £500000 richer!

 98. Find the The latest Thunderball results are released here seconds after every draw. Match all five numbers and the Thunderball to become £500000 richer!

 99. Troy Pierce skriver:

  It’s difficult when there are so many APK Mod pages out there but the quality is very low, but fortunately I found techzapk . The apk store is very complete and safe.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg