Peppar inför Xbox One-släpp med Xbox-trivia, del 2!

8:58 3 Sep 2014

Bara timmar kvar till Xbox One-släppet nu. En kan liksom känna det i luften nästan. Jag har putsat upp en plats på tv-bänken. Oljat in speltummarna. Och laddat med lite mer Xbox-relaterad trivia. Vem är Xbox-världens Kevin Costner? Vad är RROD? Vem är den här mästerkocken alla snackar om?

Halo till Mac

Bungie, företaget som ligger bakom Halo-serien, var till en början ett otroligt nischat spelföretag. Pathways into Darkness, Marathon och Myth var tre väldigt olika spel som alla främst producerades för Apples Macintosh-datorer. Mac var vid det här laget en plattför som gav spelutvecklarna mer frihet (åh, ironin). Och tanken var att Halo också skulle bli Mac-exklusivt. Men Microsoft nosade reda på att Bungie var i ekonomiska trångmål, och gav dem ett förslag de inte kunde tacka nej till. Resten är, som det brukar sägas, historia. Microsoft-VD:n Steve Ballmer ska ha fått ett telefonsamtal från en rosenrasande Steve Jobs vid det här laget. Utan Bungie, Master Chief och Halo hade Microsofts Xbox-satsning med stor sannolikhet aldrig blivit vad den är idag (hade ens Xbox One funnits?). Och Mac har fortfarande problem att locka till sig gamers.

Och vad skulle ens vara jämförbart? Om Sony stulit Mario från Nintendo? Typ.

Dödens röda ringar

Det fanns en tid då alla Xbox 360-ägare fruktade den röda faran mer än något annat. Den tiden var framför allt den första fyraårs-perioden av konsolens livstid. Mellan 2005 och 2009 ska nämligen nästan 24% (rykten gör gällande att den riktiga siffran är närmare 40%) av alla Xbox 360-konsoler ha mött dödens röda ringar, RROD. Själv brann mina konsoler upp ett par gånger (båda på grund av Rockstar-spel). Till Microsofts försvar ska sägas att supporten ändå var bra.

Det brukar ju sägas att early adoptern alltid blir lidande när ny teknik släpps. Låt oss hoppas att Xbox One inte blir ytterligare ett bevis för det.

Dyrt är inte alltid bättre

Tidernas dyraste Xbox-exklusiva spel heter Too Human. Inte hört talas om det? Ingen fara, det är inte dig det är fel på. Det tog nästan tio år att utveckla. Inte för att det var enormt eller väldigt avancerat. Och inte för att det var bättre än något annat som någonsin utvecklats. Nej, Too Human blev snarare beviset för att kvantitet och kvalitet inte har något med varandra att göra. Prislappen för spelet hamnade någonstans mellan 60 och 100 miljoner dollar. Närmaste Xbox 360-exklusiva spelet är Halo 3. Det här är (ett av) spelvärldens svar på typ Waterworld. Vilket borde göra Denis Dyack till Kevin Costner?

3 kommentarer | “Peppar inför Xbox One-släpp med Xbox-trivia, del 2!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Himanshu skriver:

    As we know that it is really useful for us to clear all of your browsing history so just from here http://deletebinghistory.com get the tutorial that helps you to clear bing search history and keep safe your data.

  2. smith jon skriver:

    Thanks for sharing this post. Call us +1-877-349-3776 get more information.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp