Jag dog igår.

3:46 3 Jul 2014

Så. Igår hände det så slutligen. Jag dog.

Ni kanske minns att jag började spela DayZ i vintras? En ofärdig version av spelet släpptes och jag var all over det. Skrev om vuxenmobbningen i det. Och så. Jag fortsatte spela det. Jag skrev en månatligt återkommande dagbok i PC Gamer, där jag nedtecknade mina äventyr – tillsammans med mina två postapokalypsbuddies Patrick och Mattias.


En gång hittade vi en fotbollsplan

Spelet har fortsatt utvecklas under den här tiden. Nya vapen har tillkommit. Nya städer. Nya kläder. Nya sätt att interagera både med världen i sig och med andra spelare. Och under hela den här tiden med spelet – sedan i slutet på december förra året – har jag lyckats spela med samma karaktär. Trots att det är så mycket lättare att dö än att överleva i DayZ. Jag tappade snabbt räkningen på hur många zombier jag dödat. Och eldstriderna mot andra människospelare har varit många och hårda. Mitt i natten i utkanterna av Berezino. I ett brandstationstorn i Cherno. Jag har sett vänner dö, och själv klarat mig undan. Utan att fuska på något sätt.

Tills igår.


På vår vakt i Chernos mardrömslika förorter

Vi närmade oss ett flygfält som enligt ryktet skulle vara uppgraderat i senaste patchen. Det var jag, Patrick och Mattias. Jag och Mattias kom in från sydvästra hörnet samtidigt som Patrick kröp längst trädlinjen i sydöstra hörnet. Flygfält är av tradition fyllda med bra loot, och därmed också fulla av giriga människor (zombier är inte på något sätt det värsta du kan stöta på i DayZ). Samtidigt som Patrick ålade norrut klättrade Mattias upp i ett vakttorn för att täcka min framryckning. Jag smög längst insidan av den mur som omger flygfältet, i skydd av skuggan. När jag nådde fram till nästa vakttorn ropade jag fram Mattias. Nu var det min tur att täcka honom. Vid det här laget hade vi fortfarande inte sett någon annan i närheten.

Jag klättrar upp i tornet, som på sin höjd är fyra meter högt. Känner mig fruktansvärt oskyddad. Motorcykelhjälmen jag bär blänker i solen som en tom ölburk på en skyttebana. Jag går ner på huk i den lilla hytten och kränger av mig mitt SKS-gevär.


Posera med nymålad vapen vid jättestor sten

Det är då det händer. Animationen när jag tar geväret från ryggen trycker ut mig ur tornet, och jag faller handlöst mot marken. Eftersom fallet bara var knappt fyra meter långt hann jag inte ens reagera innan skärmen blev svart. Två korta meningar i rött. Mitt ben gör fruktansvärt ont. Jag är död. Kort därefter möt Patrick och Mattias en grupp på tre stycken banditer och blir ihjälskjutna.

Det här är något av det märkligaste jag varit med om i spelväg. Jag har lagt ner 60 timmar i den här karaktären. Eftersom det inte finns några erfarenhetspoäng eller liknande i spelet så förlorar jag inte mer än kläderna jag bär på kroppen, mitt vapen och min packning. Men ändå. Det tog mig 35 timmar att hitta den där ryggsäcken. Jag målade det där SKS-geväret själv, för hand, strax öster om Krasnostav. Mina kära gula timberlandkängor hittade jag mitt i det inferno som är Chernarus huvudstad. Och för bara någon vecka sedan satt vi runt en lägereld och filosoferade om livet. Det var jag som tände elden, med tändstickor jag burit på i säkert 20 timmar.

Nu är jag tillbaka på ruta ett igen. Längst ner i hackordningen. Endast utrustad med en t-shirt, en ficklampa och en högaffel som jag hittat i en unken ladugård. Vi får se hur länge jag kan överleva den här gången.

48 kommentarer | “Jag dog igår.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Richard skriver:

  Du får inte så många kommentarer, det är synd. Förmodligen beror det på att det du kommunicerar inte inbjuder till dialog eller väcker reaktioner. Man bara njuter av dina inlägg och det är alldeles perfekt. Misströsta inte. Skriv mer. Gärna som det här, om äventyr i spel som du själv är med om.

  Jag är inne dagligen i hopp om uppdateringar. Jag hoppas att vi är fler som lurar i skuggorna och att din besöksstatistik är bra.

 2. Jeg faller skriver:

  Jadå, jag läser mer eller mindre dagligen (åtminstone när jag jobbar) men är ju för lat för att kommentera. Keep goin strong!

 3. Kizi skriver:

  If you still have no idea what this means, don’t worry about it, because you can always…

 4. krogerfeedback skriver:

  KrogerFeedback customer survey Effective and interesting post for reading, i really love it and waiting for updates

 5. HP is one of the best printer Manufacturer company in the world and they provide best and rapid customer service. Call HP printer Customer service number to get help with all problems related to HP Printer.

 6. AOL offers a range of integrated products and properties including communication tools, services and subscription packages. http://www.aol.com offcial site is official website of AOL, here you will find solutions for your all types of AOL products.

 7. smith jon skriver:

  Awesome post, Really this very informative post, thanks for sharing this post. Call us +1-877-349-3776 get more information.

 8. Prepcsolution skriver:

  Thank You for sharing an information blog with us. It is very informative and nice to read such high-quality content. There is useful information on your blog, thank you for sharing with us. Epson printers are widely employed in a variety of organizations around the world. Epson printers are the most preferred device in terms of quality printing, whether it’s for personal use in homes, printing private papers in workplaces. If you’re wondering how to fix Epson printer error code 6000 ? A paper jam is the main cause of the Epson printer error 6000.

 9. Gilbert Elena skriver:

  The GooQii smart vital Max smartwatch has a 1.69 HD full touch display with 240*280 pixels for a perfect viewing experience. The best smartwatches under 3000 INR With the GOQii Smart Vital Max’s built-in technology, you can get accurate data on your Blood Oxygen Saturation (SpO2) levels. The GOQii Smart Vital Max is used in conjunction with the GOQii app for in-depth analysis and individualised recommendations from a qualified GOQii Health Trainer. Also, keep track of your sleep and distance, and sync your data with the app to send it to your coach.

 10. uniqueaesthetics skriver:

  We are a friendly London based facial aesthetics clinic offering Wrinkle Treatment, Sweating Treatment and Dermal Filler in London.We offer all new clients an impartial and independent consultation where we work together to achieve your personal aesthetic goals.

 11. volt bike skriver:

  Due to our immense love for electric bikes, we have developed the Mariner Step-Thru and Urban Step-Thru. These best folding electric bikes are built with versatility and compactness in mind. These folding electric bikes offer the most viable options for weekend trips and offbeat terrains.
  At VoltBike, we have the most affordable options to purchase the best folding electric bike and deliver it right at your door. We ship directly from the factory to your door, cutting mediators. Order now!

 12. Watch.globaltv.com/activate: Global TV is at the forefront of the most-watched private terrestrial television network. Moreover, it offers many movies, originals, TV shows, global news, and entertainment shows, mostly in English. In addition, global TV also provides live streaming from almost all TV service providers.

 13. devid skriver:

  Brother Printer Paper Jam Error With No Paper Jammed
  is really a serious problem. PrePCsolution correctly detects the printer jam problem. We’ll thus offer you a brief summary of the complete solution. Therefore, if you’re still having trouble, you can address the problem quickly. Contact our printer support team. So that the error codes may be corrected, let’s move on to studying the fixes.

 14. Maryland business loans provide the essential working capital that business owners can utilize for a variety of purposes, such as growing their business, hiring new employees, purchasing tools and appliances, or ensuring smooth cash flow within the business. Whether you are planning to start a new business or need to capitalize on your existing business, Sunny Lending LLC is a trusted company for you to access Maryland small business loans (SBA Loans) or the federal government-approved SBA loan Maryland

 15. Robot Flux skriver:

  Do you spend many hours testing your goods but are still unable to efficiently manage your test plans? TestForma is a comprehensive test case management tool. TestForma is an excellent application for developers, engineers, and quality assurance professionals to use for maintaining test plans. TestForma makes it easier to create and update test plans, execute tests, and generate documentation.

 16. One of the biggest concerns when it comes to clothing is their quality, but not anymore. At the Dazies Treasures, you can grab superb quality Ankara African Wear without any stress for quality. We have unique designs and outfits that will surely attract the string of your heart and make you fall in love.

 17. Is an excellent application for developers, engineers, and quality assurance professionals to use for maintaining test plans.

 18. You can say goodbye to such trouble with fade-resistant fashionable nurses uniforms. ELuv’s Scrubs brings you premium quality nursing pants and scrub tops made from fade-resistant fabric. Now, you no longer have to worry about dull colors and can comfortably enjoy long-lasting Med Couture scrubs.

 19. A Reliable And Efficient Stock Broker definitely Impact Your Investment Journey, Providing You With The Necessary Tools, Resources, And Support To Navigate The Dynamic And Ever-Changing Stock Market. In This Comprehensive & powerful Guide, We Will Walk You Through The Key Factors To Consider When Choosing The Best Stock Broker In India, Helping You Make An Informed Decision That Aligns With Your Investment Goals And Preferences.

 20. A Reliable And Efficient Stock Broker definitely Impact Your Investment Journey, Providing You With The Necessary Tools, Resources, And Support To Navigate The Dynamic And Ever-Changing Stock Market. In This Comprehensive & powerful Guide, We Will Walk You Through The Key Factors To Consider When Choosing The Best Stock Broker In India, Helping You Make An Informed Decision That Aligns With Your Investment Goals And Preferences.

 21. Your Top 10 Stock Advisory Firms in India will discuss everything from how much money you should save to what kind of account you need to what kind of insurance you need (long-term care, term life, disability & more). Choose the best stock advisor in India.

 22. rolly company skriver:

  Review about (https://kopakorkorthar.com/ )Hello there. I found this site via Google even as searching for a comparable subject to my docucument,it site came up. It appears great. I have bookmarked it in my google bookmarks to come back then and then apply for my drivers license

 23. rolly company skriver:

  Review about (https://documentelelumiinoi.ro/) Hello there. I found this site via Google even as searching for a comparable subject to my docucument,it site came up. It appears great. I have bookmarked it in my google bookmarks to come back then and then apply for my drivers license

 24. Tom Anderson skriver:

  Explore the connection between content empathy and trust perception. apoc yellow jacket

 25. Tom Anderson skriver:

  Gain insights into the role of perceived value and utility in trust-building through content.apoc yellow jacket

 26. Tom Anderson skriver:

  Learn how to create content that speaks directly to the aspirations and fears of your audience to foster trust. apoc yellow jacket

 27. jamesmith skriver:

  I commend your website’s commitment to promoting eco-friendly lifestyles, as reflected in the informative articles that encourage sustainable choices.jungkook euphoria jacket

 28. jamesmith skriver:

  Your website’s articles provide valuable insights into effective content creation, helping businesses create engaging and impactful materials for their audience.jungkook euphoria jacket

 29. william choe skriver:

  Crafts a harmonious conversation between contrasting ideologies.apoc jacket

 30. william choe skriver:

  Conducts a symposium of ideas, enhancing interdisciplinary collaboration.apoc jacket

 31. perms skriver:

  Do you already know how to drive, but are you too busy to go to driving school or have you tried the test several times and failed? https://permisdeconducereromanesc.com

 32. We are called Best Stock brokers in India and largely referred to as agents who are skilled and certified to invest in the securities market. We review the Best Trading Platform in India and act as agents for buyers and sellers of stocks and charge a fee against the delivery of our services.

 33. India has one of the highest household savings rates in the world; the Indian stock market is still in its. Here is the List of Top 10 Mobile Trading Apps in India. You must check out infancy fundamentals about the app and invest with the Best Trading App in India

 34. The gold Rate prediction is very beneficial and tracks the operations, involvement, opening, and closing prices. Gold Rate Prediction for today, tomorrow, this month, next months and the whole financial year 2022-23. Also, you can find out Gold rate prediction & price forecast for next financial years i.e. 2023-24.

 35. Investing in Best Mutual Fund App in India is the way to go if you want to stay financially stable in life. I’m not saying it; the economics experts are telling this. However, investing any amount of money requires the right app, and with so many applications available, finding the best app to invest in mutual funds may turn out to be a hassle for users.

 36. Discover the best trading app in India for seamless and efficient stock market trading. Explore our carefully curated list of the best trading apps to make informed investment decisions and maximize your trading potential.

 37. Si vous rencontrez des problèmes pour obtenir un permis de conduire, vous pouvez nous contacter directement par e-mail (dokumenteonline1@gmail.com) dans toutes les régions de l\’UE, en Allemagne, au Portugal, en France, en Espagne, en Suède, aux Pays-Bas, en Belgique, en Suisse, Estonie, en Italie et L\’Autriche. Nous vous donnons tous les conseils pour obtenir votre permis de conduire enregistré sans aucun problème. Aucun examen passé. 
  https://www.achetez-permisdeconduire.com/

  acheter permis européen
  comment acheter un permis
  Acheter permis conduire l’étranger
  acheter faux permis de conduire
  acheter permis moto belge
  Acheter permis conduire français
  acheter permis de conduire enligne
  acheter un vrai permis

 38. Se você estiver com problemas para obter uma carteira de motorista, envie-nos um e-mail diretamente em todas as partes da UE, Alemanha, Portugal, França, Espanha, Suécia, Holanda, Bélgica, Estônia, Itália e Áustria. contato. e daremos todas as dicas de como tirar a carteira de habilitação registrada sem problemas. Nenhum exame realizado. Compre a sua carta de condução connosco. 
  https://www.onlinedocumentos.com

  comprar carta de condução portuguesa
  comprar carta de condução
  compra prontos de conducao
  comprar carta condução verdadeira
  comprar carta de condução legal
  comprar carta de condução b
  como comprar carta condução

 39. Se hai problemi a ottenere una patente di guida, puoi inviarci un\’e-mail direttamente in tutte le parti dell\’UE, Germania, Portogallo, Francia, Spagna, Svezia, Paesi Bassi, Belgio, Estonia, Italia e Austria. contatto. e ti daremo tutti i consigli su come ottenere la patente di guida registrata senza problemi. Nessun esame sostenuto. Acquista da noi la tua patente.
  https://www.documentoregistrato.com/

  comprare patente b prezzo
  comprare patente guida registrata
  è legale comprare patente
  come comprare una patente
  Comprare patente guida internazionale

 40. Wenn Sie Probleme haben, einen Führerschein zu bekommen, können Sie uns in allen Teilen der EU, Deutschland, Portugal, Frankreich, Spanien, Schweden, Niederlande, Belgien, Estland, Italien und Österreich direkt per E-Mail kontaktieren. und wir geben dir alle Tipps, wie du problemlos zu deinem eingetragenen Führerschein kommst. Keine Prüfungen abgelegt. Kaufen Sie Ihren Führerschein bei uns. 
  https://www.xn--onlinefhrerschein-82b.com/

  deutschen führerschein kaufen
  echten führerschein kaufen
  Österreich Führerschein kaufen
  registrierten führerschein online kaufen
  führerschein in deutschland kaufen
  führerschein kaufen online
  führerschein kaufen deutschland
  eu führerschein günstig erwerben
  eingetragenen führerschein kaufen
  kaufen deutsche führerschein online
  registrierten führerschein legal online kaufen
  führerschein in österreich kaufen
  echten deutschen führerschein kaufen.
  führerschein kaufen legal
  führerschein ohne prüfung kaufen
  positives mpu gutachten kaufen

 41. sigmax apk skriver:

  Welcome to the sigmaxbattleroyale.com official website, Here you will find all the latest news and updates of the Sigmax Battle Royale game with the latest version download.

 42. Thanks for sharing the great and informative article you can read the best article like this in our blog best family court lawyers near me

 43. Thanks for sharing the great and informative article you can read the best article like this in our blog divorce lawyer consultation cost

 44. you can see the amazing images like this in our blog birthday wishes quotes in tamil

 45. I want to always read your blogs. I love them Are you also searching for Nursing writing Help? we are the best solution for you.

 46. I want to always read your blogs. I love them Are you also searching for Nursing capstone Writing Help? we are the best solution for you. We are best known for delivering Nursing capstone writing services to students without having to break the bank

 47. I want to always read your blogs. I love them Are you also searching for msn capstone project writers? we are the best solution for you. We are best known for delivering Nursing capstone writing services to students without having to break the bank

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg