Jag dog igår.

3:46 3 Jul 2014

Så. Igår hände det så slutligen. Jag dog.

Ni kanske minns att jag började spela DayZ i vintras? En ofärdig version av spelet släpptes och jag var all over det. Skrev om vuxenmobbningen i det. Och så. Jag fortsatte spela det. Jag skrev en månatligt återkommande dagbok i PC Gamer, där jag nedtecknade mina äventyr – tillsammans med mina två postapokalypsbuddies Patrick och Mattias.


En gång hittade vi en fotbollsplan

Spelet har fortsatt utvecklas under den här tiden. Nya vapen har tillkommit. Nya städer. Nya kläder. Nya sätt att interagera både med världen i sig och med andra spelare. Och under hela den här tiden med spelet – sedan i slutet på december förra året – har jag lyckats spela med samma karaktär. Trots att det är så mycket lättare att dö än att överleva i DayZ. Jag tappade snabbt räkningen på hur många zombier jag dödat. Och eldstriderna mot andra människospelare har varit många och hårda. Mitt i natten i utkanterna av Berezino. I ett brandstationstorn i Cherno. Jag har sett vänner dö, och själv klarat mig undan. Utan att fuska på något sätt.

Tills igår.


På vår vakt i Chernos mardrömslika förorter

Vi närmade oss ett flygfält som enligt ryktet skulle vara uppgraderat i senaste patchen. Det var jag, Patrick och Mattias. Jag och Mattias kom in från sydvästra hörnet samtidigt som Patrick kröp längst trädlinjen i sydöstra hörnet. Flygfält är av tradition fyllda med bra loot, och därmed också fulla av giriga människor (zombier är inte på något sätt det värsta du kan stöta på i DayZ). Samtidigt som Patrick ålade norrut klättrade Mattias upp i ett vakttorn för att täcka min framryckning. Jag smög längst insidan av den mur som omger flygfältet, i skydd av skuggan. När jag nådde fram till nästa vakttorn ropade jag fram Mattias. Nu var det min tur att täcka honom. Vid det här laget hade vi fortfarande inte sett någon annan i närheten.

Jag klättrar upp i tornet, som på sin höjd är fyra meter högt. Känner mig fruktansvärt oskyddad. Motorcykelhjälmen jag bär blänker i solen som en tom ölburk på en skyttebana. Jag går ner på huk i den lilla hytten och kränger av mig mitt SKS-gevär.


Posera med nymålad vapen vid jättestor sten

Det är då det händer. Animationen när jag tar geväret från ryggen trycker ut mig ur tornet, och jag faller handlöst mot marken. Eftersom fallet bara var knappt fyra meter långt hann jag inte ens reagera innan skärmen blev svart. Två korta meningar i rött. Mitt ben gör fruktansvärt ont. Jag är död. Kort därefter möt Patrick och Mattias en grupp på tre stycken banditer och blir ihjälskjutna.

Det här är något av det märkligaste jag varit med om i spelväg. Jag har lagt ner 60 timmar i den här karaktären. Eftersom det inte finns några erfarenhetspoäng eller liknande i spelet så förlorar jag inte mer än kläderna jag bär på kroppen, mitt vapen och min packning. Men ändå. Det tog mig 35 timmar att hitta den där ryggsäcken. Jag målade det där SKS-geväret själv, för hand, strax öster om Krasnostav. Mina kära gula timberlandkängor hittade jag mitt i det inferno som är Chernarus huvudstad. Och för bara någon vecka sedan satt vi runt en lägereld och filosoferade om livet. Det var jag som tände elden, med tändstickor jag burit på i säkert 20 timmar.

Nu är jag tillbaka på ruta ett igen. Längst ner i hackordningen. Endast utrustad med en t-shirt, en ficklampa och en högaffel som jag hittat i en unken ladugård. Vi får se hur länge jag kan överleva den här gången.

18 kommentarer | “Jag dog igår.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Richard skriver:

  Du får inte så många kommentarer, det är synd. Förmodligen beror det på att det du kommunicerar inte inbjuder till dialog eller väcker reaktioner. Man bara njuter av dina inlägg och det är alldeles perfekt. Misströsta inte. Skriv mer. Gärna som det här, om äventyr i spel som du själv är med om.

  Jag är inne dagligen i hopp om uppdateringar. Jag hoppas att vi är fler som lurar i skuggorna och att din besöksstatistik är bra.

 2. Jeg faller skriver:

  Jadå, jag läser mer eller mindre dagligen (åtminstone när jag jobbar) men är ju för lat för att kommentera. Keep goin strong!

 3. Kizi skriver:

  If you still have no idea what this means, don’t worry about it, because you can always…

 4. krogerfeedback skriver:

  KrogerFeedback customer survey Effective and interesting post for reading, i really love it and waiting for updates

 5. HP is one of the best printer Manufacturer company in the world and they provide best and rapid customer service. Call HP printer Customer service number to get help with all problems related to HP Printer.

 6. AOL offers a range of integrated products and properties including communication tools, services and subscription packages. http://www.aol.com offcial site is official website of AOL, here you will find solutions for your all types of AOL products.

 7. smith jon skriver:

  Awesome post, Really this very informative post, thanks for sharing this post. Call us +1-877-349-3776 get more information.

 8. Prepcsolution skriver:

  Thank You for sharing an information blog with us. It is very informative and nice to read such high-quality content. There is useful information on your blog, thank you for sharing with us. Epson printers are widely employed in a variety of organizations around the world. Epson printers are the most preferred device in terms of quality printing, whether it’s for personal use in homes, printing private papers in workplaces. If you’re wondering how to fix Epson printer error code 6000 ? A paper jam is the main cause of the Epson printer error 6000.

 9. Gilbert Elena skriver:

  The GooQii smart vital Max smartwatch has a 1.69 HD full touch display with 240*280 pixels for a perfect viewing experience. The best smartwatches under 3000 INR With the GOQii Smart Vital Max’s built-in technology, you can get accurate data on your Blood Oxygen Saturation (SpO2) levels. The GOQii Smart Vital Max is used in conjunction with the GOQii app for in-depth analysis and individualised recommendations from a qualified GOQii Health Trainer. Also, keep track of your sleep and distance, and sync your data with the app to send it to your coach.

 10. uniqueaesthetics skriver:

  We are a friendly London based facial aesthetics clinic offering Wrinkle Treatment, Sweating Treatment and Dermal Filler in London.We offer all new clients an impartial and independent consultation where we work together to achieve your personal aesthetic goals.

 11. volt bike skriver:

  Due to our immense love for electric bikes, we have developed the Mariner Step-Thru and Urban Step-Thru. These best folding electric bikes are built with versatility and compactness in mind. These folding electric bikes offer the most viable options for weekend trips and offbeat terrains.
  At VoltBike, we have the most affordable options to purchase the best folding electric bike and deliver it right at your door. We ship directly from the factory to your door, cutting mediators. Order now!

 12. Watch.globaltv.com/activate: Global TV is at the forefront of the most-watched private terrestrial television network. Moreover, it offers many movies, originals, TV shows, global news, and entertainment shows, mostly in English. In addition, global TV also provides live streaming from almost all TV service providers.

 13. devid skriver:

  Brother Printer Paper Jam Error With No Paper Jammed
  is really a serious problem. PrePCsolution correctly detects the printer jam problem. We’ll thus offer you a brief summary of the complete solution. Therefore, if you’re still having trouble, you can address the problem quickly. Contact our printer support team. So that the error codes may be corrected, let’s move on to studying the fixes.

 14. Maryland business loans provide the essential working capital that business owners can utilize for a variety of purposes, such as growing their business, hiring new employees, purchasing tools and appliances, or ensuring smooth cash flow within the business. Whether you are planning to start a new business or need to capitalize on your existing business, Sunny Lending LLC is a trusted company for you to access Maryland small business loans (SBA Loans) or the federal government-approved SBA loan Maryland

 15. Robot Flux skriver:

  Do you spend many hours testing your goods but are still unable to efficiently manage your test plans? TestForma is a comprehensive test case management tool. TestForma is an excellent application for developers, engineers, and quality assurance professionals to use for maintaining test plans. TestForma makes it easier to create and update test plans, execute tests, and generate documentation.

 16. One of the biggest concerns when it comes to clothing is their quality, but not anymore. At the Dazies Treasures, you can grab superb quality Ankara African Wear without any stress for quality. We have unique designs and outfits that will surely attract the string of your heart and make you fall in love.

 17. Is an excellent application for developers, engineers, and quality assurance professionals to use for maintaining test plans.

 18. You can say goodbye to such trouble with fade-resistant fashionable nurses uniforms. ELuv’s Scrubs brings you premium quality nursing pants and scrub tops made from fade-resistant fabric. Now, you no longer have to worry about dull colors and can comfortably enjoy long-lasting Med Couture scrubs.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg