Zombieapokalypsen genom en krigsfotografs lins

10:52 26 Sep 2014


Krigsfotografen Ashley Gilbertson är van att arbeta under tuffa förhållanden. Men när TIME gjorde sin senaste beställning var förhållandena något annorlunda. Gilbertson skulle fotografera ett USA i ruiner. Efter katastrofen. I ett tv-spel.


Spelet var The Last of Us, ett Playstation-exklusivt spel som handlar om ett USA som kämpar mot elakartade svampinfektioner. De människor som inte reducerats till zombier har tagit till vapen för att skydda sitt eget. Omtanke och värme är en bristvara.


Det intressantaste i det här är inte slutprodukten, bilderna. Det finns de som gör det mycket bättre än vad Gilbertson lyckas med här. Betydligt intressantare är då istället Gilbertsons egna reflektioner av spelet. Han frågar sig bland annat hur vi ska nå läsare/spelare som ser katastrofzoner som de här – fast i verkligheten – varje dag? Han reagerar också på hur lite känslor karaktärerna ger uttryck för – trots att de lever i ett sammanhang där allting borde kännas oändligt hopplöst.

Läs texten och se alla bilder här.

En kommentar | “Zombieapokalypsen genom en krigsfotografs lins”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. We have been in writing business for an extended period where we have understood the challenges students go through in their education life. Our writers have developed the right skills to customize each student’s need and deliver the service that suits them. When it comes to quality, we are among the leading establishments that deliver premier papers.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG