”Det finns ingen sexism i tv-spel” säger antifeministisk forskare. Typ.

11:26 23 Sep 2014

Quinnspiracy spann ju tidigt långt ut ur kontroll, det vet vi. Men nu har den också nått nästa nivå inom akademien. Och den här gången handlar det om en forskare vid namn Christina Hoff Sommers, som uttalat sig angående framför allt Anita Sarkeesian. Enligt Sommers finns det inte fog för kritik av spelbranschen – eller ens den internetbaserade spelkulturen.

Dr. Christina Hoff Sommers har en PhD i filosofi från tidigt 1970-tal, och hon verkar ha gjort till sin livsuppgift att tänja på gränserna för vad begreppet ”feminist” kan inbegripa. Hon framstår som otroligt konservativ och som en fullfjädrad biologist. Sommers kamp är främst riktad mot den ”radikala” feminismen, den som hävdar att det finns ett faktiskt förtryck. En av hennes mest kända böcker heter ”The War on Boys: How Misguided Feminism is Harming Our Young Men”. Jag tror du fattar.

Sommers har uppenbarligen ingen insyn i spelkulturen eller -industrin heller. Och hennes forskardiplom på väggen gömmer inte på något sätt det faktum att hon använder sig av samma ihåliga argument som en alltid stöter på i sånna här sammanhang. ”Det där är ett extremt exempel!” skriker någon när jag visar bilder från en av världens största mainstream-spelmässor. ”Det är bara en liten grupp uttråkade 12-åringar” skriker en annan när jag skriver om det kvinnohatande trollnätverk som kampanjat mot Zoe Quinn.

Så är det inte. Sexism är ett omfattande problem för spelbranschen, precis som det är för hela samhället. Och de här männen som viger sina liv åt att hata på de som försöker göra något åt problemen, de är inte oskyldiga barn. Tvärtom.

Som tur är har Sommers fått svar. Bland annat från en man vid namn Jonathan Mann.

Tipstack till Marcin!

10 kommentarer | “”Det finns ingen sexism i tv-spel” säger antifeministisk forskare. Typ.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Amanda skriver:

  Alltså tack för att du orkar, det här är den bästa spelblogg jag vet!

 2. SPEL – Michael Gill skriver:

  Tack för att du läser (och kommenterar), Amanda!

 3. AOL offers a range of integrated products and properties including communication tools, services and subscription packages. http://www.aol.com offcial site is official website of AOL, here you will find solutions for your all types of AOL products.

 4. HP is one of the best printer Manufacturer company in the world and they provide best and rapid customer service. Call HP printer Customer service number to get help with all problems related to HP Printer.

 5. While preferences for dubbed games may vary, several Swedish-dubbed games have gained popularity for their quality localization and voice acting. Some notable examples include ”The Elder Scrolls V: Skyrim,” celebrated for its immersive Swedish voiceovers, and ”Battlefield” series, known for its authentic dialogue. Additionally, ”Assassin’s Creed” games often receive praise for their Swedish dubbing, contributing to a more immersive gaming experience for Swedish players.

  Apply for best jobs now .top recruitment agencies in pakistan.Thank you!

 6. The statement ”there is no sexism in video games” is a contentious claim. The gaming industry has faced scrutiny for gender disparities, both in game content and within the industry itself. While strides have been made to include more diverse and well-rounded representations of characters, there have been instances of sexism, objectification, and unequal treatment of women in certain games and gaming communities. Ongoing conversations and initiatives aim to address these issues and foster a more inclusive and equitable gaming environment. It’s essential to consider diverse perspectives and experiences within the gaming community when discussing topics related to sexism in video games.

  Apply for best jobs now .top recruitment agencies in pakistan.Thank you!

 7. Alfalah Host skriver:

  Antifeministiska påståenden om att ”Det finns ingen sexism i tv-spel” möter kritik och motargument från många forskare och aktivister. Genom djupgående studier och analyser av spelkulturen avslöjas vanligt förekommande sexistiska strukturer och stereotyper. Diskussionen lyfter viktiga frågor kring jämställdhet och representation inom spelindustrin.

  Best Digital Marketing Agency In Pakistan.
  Alfalah host

 8. Det är viktigt att notera att uttrycket ”säger antifeministisk forskare” kan vara kontroversiellt och utmanande att generalisera på grund av varierande åsikter och perspektiv inom forskarvärlden.
  Det är avgörande att granska och kontextualisera forskning för att förstå dess syfte, metoder och resultat innan man drar slutsatser eller tolkningar om antifeminism.
  Dialog och debatt mellan olika perspektiv inom forskarsamhället kan bidra till en mer nyanserad och förstående syn på komplexa ämnen som kön, jämställdhet och feminism.

  Best Eye Hospital In Pakistan.
  Laser Vision Correction

 9. Alfalah Books skriver:

  ”The assertion of ‘no sexism in video games’ by an anti-feminist researcher echoes a narrative dismissing pervasive issues of gender bias and discrimination within gaming.”

  ”The claim of ‘no sexism in video games’ from an anti-feminist researcher overlooks the countless instances of gender-based harassment, stereotyping, and exclusion experienced by women in gaming communities.”

  ”Denying the existence of sexism in video games, an anti-feminist researcher perpetuates a harmful narrative that undermines efforts to address systemic inequalities and foster inclusivity within the gaming industry.”

  best GST Registration Company in Pakistan.

 10. Allied materials skriver:

  Michael Gill scoffs at the absurdity of such a claim, echoed by those who refuse to acknowledge reality.
  In a landscape rife with gender disparities and objectification, denial only perpetuates the problem.
  To dismiss sexism in video games is to ignore the countless voices of marginalized developers and gamers.
  For Michael Gill, advocating for inclusivity and equality within gaming is not just a goal, but a necessity.

  concrete transit mixer karachi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg