Framtidsdrömmar: Valve ritar om spelplanen

10:17 2 Mar 2015

Känner du till Valve? En av spelbranschens mest spännande företag, en outsider (på gott och ont) oberoende av de stora förläggarna. Företaget som givit oss genredefinierande och epokstartande spel som Half-Life, Counter-Strike och Portal (för att nämna ett par). Företaget som mer eller mindre ÄGER den digitala speldistributionen på PC och Mac med det utmärkta Steam.

Nu har de äntligen avslöjat sina planer för sin egen VR-hjälm.


HTC Vive. Så ser den ut.

Snacket har gått ganska länge bakom kulisserna om hur Valves prototyper ska ha sparkat baksida på alla konkurrenter. Inför veckans Game Developer’s Conference släpps nu info om hjälmen. Det är HTC som bygger åt Valve, och den största överraskningen är inte de dubbla 1200×1080-skärmarna som ska rulla på i 90 bilder per sekund. Nej, det som gör Vive (som hjälmen ska kallas) speciellt är det faktum att den levereras med en “Steam VR base station”. Med hjälp av basstationen kommer maskinen också hålla koll på hur du rör dig i rummet. Du kommer alltså kunna springa runt i ditt vardagsrum (förutsatt att det är typ 4,5 gånger 4,5 meter stort) och på så sätt röra dig i den virtuella verkligheten. EXAKT det som saknats i andra hjälmar alltså.

Peppen är enorm just nu. Jag hatar mig själv för att jag inte är i San Francisco och testar den här senare i veckan. HATAR.

Julen 2015 släpps härligheten.

4 kommentarer | “Framtidsdrömmar: Valve ritar om spelplanen”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Which are enabled with the new format of Windows 10 support. It also gives them lots of ideas that are about to be careful about Microsoft Windows 10 support.

  2. martinamichael07 skriver:

    I have read whole blog, it’s very nice and interesting. Thanks for sharing with everyone. If you face QuickBook Error 1712 and you need technical support then, click here: QuickBooks Error 1712

  3. Thanks for sharing nice post

  4. Anna Sereno skriver:

    Thanks for sharing such useful information with us. I hope you will share some more info about your blog. Please keep sharing. We will also provide QuickBooks Customer Support Number for instant help.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG