En förälders värsta skräck

11:35 12 Jan 2016

Idag släpps det så, det där spelet jag fruktat i två-tre år nu. That Dragon, Cancer.

Spelet som handlar om en liten familj som drabbas av det avgrundsdjupa mörkret. Om den lilla pojken Joel och hans fyra år långa kamp mot cancern. Om ”hopp, tro och kärlek” enligt spelbeskrivningen – men som jag verkligen inte kan föreställa mig är något annat än smärta i sin renaste form. Om det är något en lärt sig sedan föräldraskapet liksom rasade in över en för snart tio år sedan är det hur oerhört mycket mer mottaglig en är för berättelser av det här slaget. Empati kanske är relativt ändå, och när du har något som du kan projicera berättelsen på så förstärks den något oerhört. Och That Dragon, Cancer är mer än bara en berättelse. Det är en slags redogörelse för ett faktiskt skeende. Kanske kan en tänka sig att det också är en terapeutisk metod för Joels familj – som faktiskt drabbats av det här – och försökt hantera det, berätta om det.

Jag ska spela det, det har jag lovat mig själv, men jag är oerhört rädd för det. Mer rädd än vad jag någonsin varit för något rymdmonster, postapokalyps eller fantasykrig.

Jag kanske återkommer med en liten redogörelse när jag är klar med det.

5 kommentarer | “En förälders värsta skräck”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Ingela skriver:

  Förfärligt! Har du lyssnat på det fina reportaget om dem? https://itunes.apple.com/se/podcast/radiolab/id152249110?mt=2&i=360289298

 2. Michael Gill skriver:

  Hej Ingela! Nej, jag har faktiskt helt missat att det ens gjorts ett Radiolab-avsnitt om det. Tack för tipset!

 3. AOL offers a range of integrated products and properties including communication tools, services and subscription packages. http://www.aol.com offcial site is official website of AOL, here you will find solutions for your all types of AOL products.

 4. HP is one of the best printer Manufacturer company in the world and they provide best and rapid customer service. Call HP printer Customer service number to get help with all problems related to HP Printer.

  https://sites.google.com/view/printer-drivers-for-hp/

 5. kushekbayeva skriver:

  this is such an amazing resources, that you were giving me the how you looking the part of it. I’m happy to have discovered this post as its such an attractive one! https://www.famousmoviejackets.com/dark-knight-rises-bane-distressed-jacket/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp