Mafia 3 och rasismen

5:02 10 Okt 2016

Ett av oktober månads mer intressanta spelsläpp heter Mafia 3. Och en stor anledning till det är spelets handling. Spelet handlar om Lincoln Clay, en svart man som återvänder från Vietnam-kriget till ett fiktivt New Orleans, 1968. Sydafrikanske speljournalisten Tauriq Moosa beskriver öppningstexten så här:

Även om spelet i grunden handlar om en antihjälte som blir en enmansarmé (en klyscha som utgör ungefär hälften av alla spelstorys någonsin) finns här något mer, något som känns intressant och läskigt relevant också år 2016. I en intervju med Vice berättar Charles Webb, en av författarna bakom spelet, om hur de vill att spelarna ska konfrontera rasismen i spelet. I en bransch där nästan ingen vågar säga ”nej, det är inte bara underhållning – det är politik också” pratar Webb om hur han konstant tänker på de personer som årligen dödas av polisen i USA. Det är stort.

Jag ser fram emot att spela det här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp