Friterad mat är receptet på en balanserad livsstil

07:19 26 Maj 2015
När man kommer hem från gymmet kan det vara skönt att balansera upp sin livsstil lite genom att laga friterad kyckling. Bara kycklingnuggets, inga tillbehör så när som på en dippsås (som allra helst ska vara någon variant man köper färdig på flaska, någon måtta får det vara på husligheten). Gärna äta dem i horisontalt läge, innan man hunnit duscha av sig gympasvetten. Då får man förmånen att senare duscha av både gympasvett och frityrflott, en vansinnigt tillfredställande upplevelse.
Är man sugen på ett snack så kan två kycklingfiléer räcka till två personer, är man däremot lite av en hetsätare så kan man behöva två själv.
Dela kycklingen i lagom stora bitar och pochera i sjudande mjölk i ungefär tio minuter medan du förbereder paneringen. Till den behövs två skålar, en för ett uppvispat ägg och en för en blandning av krossade corn flakes, kokosflingor, mjöl, lite salt och cayennepeppar. Doppa de pocherade kycklingbitarna i först ägget, sedan mjölblandningen. Om man känner sig på riktigt bra humör kan man göra en dubbelpanering, alltså helt enkelt upprepa processen. Det är inget fel i det.
Fritera sedan bitarna i olja tills de har den färg du gillar bäst. Plocka upp, låt rinna av på ett galler eller på ett papper. Bär med dig maten till en plats där du känner dig trygg tillsammans med stora mängder servetter, och låt sedan maten tysta mun.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg