Finburgare och fulburgare

12:38 27 Jul 2015

I helgen åt jag en hamburgare med stekt skivat ankbröst, anklever och fikon. Idag lagade jag en ostburgare med tomat, isbergssallad och lök. Livets små toppar och dalar.

För en kvalitativ hemmagjord slabburgare:

Gör en biff på kalvfärs som kryddats ordentligt med mald koriander, salt, svartpeppar, paprikapulver och cayennepeppar. En liten slatt grädde kan vara fint att ha i också om man vill ha biffen lite fluffigare. Ja, det är lite kontroversiellt, men det är gött. Forma till biffar och peta ett litet hål i mitten för att undvika att de drar ihop sig och blir bollformade under tillagningen. Stek i smör och lägg till valfri hamburgervänlig ost (jag gillar att ha på sån där riktigt vidrig plastost som kommer i individuellt förpackade skivor). Stek en delad fralla i smör i stekpannan. Montera burgaren med mycket tunt skivat gul lök, tomat, biff och isbergssallad. Kleta på heinz chiliketchup och servera med pommes frites och saltgurka delad på längden.

Ingen gråt över brist på ankburgare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg