När folk får ”dille på sushi”

23:55 1 Jul 2015

Hej mina kära chicken nuggets. Som ni ser har jag fått ”dille” på Bloody Marys. Vilket för mig till dagens ämne: Att få ”dille”.

Situation:
Du och ett par vänner ses och ska käka lunch. Ni har inte bestämt vad ni ska äta. En av dina vänner föreslår att ni ska äta sushi. Du har inget emot sushi, du kanske till och med älskar att trycka i dig en härlig elvabitars-utan-räka-avocado-istället. Problemet är tonen, sättet vännen lägger fram förslaget på, som om det vore en helt spontan och kanske lite osökt idé. Vännen formulerar sig kanske såhär:

Vad tror ni om sushi?! Jag har verkligen fått dille på sushi senaste tiden!

eller:

Hmm, jag är faktiskt lite sugen på sushi? Jag skulle kunna äta det JÄMT.

Problematik:
1. Detta beteende är inte bara är ett fantasifoster, utan i allra högsta grad något folk ägnar sig åt. Med beteende menar jag i detta fall att ta någonting totalt urvattnat som cirka alla gillar och göra det till ”sitt”. Ungefär: Gud, jag är verkligen ett sushimonster! Jag kan bara inte få nog! Det här är tredje gången jag äter sushi den här veckan?! 
2. Jag har en systerdotter som snart fyller tre år. Hon har kommit på att om man lägger fram sin idé lite spontant, som om man just bara råkade komma på den, så är det troligare att man får som man vill. Exempelvis kan hon komma och säga ungefär Vi kanske skulle kunna titta lite på TV? Kanske se på Dino? Vad tror ni om det? som om hon inte alls gått och tänkt på detta och längtat hela dagen. När detta kommer från henne blir jag varm och fnissig, men när en fullvuxen individ beter sig på samma vis ilar det av obehag i hela kroppen.

Usch, nu känner jag mig alldeles varm. Det var inte meningen att jaga upp mig så fruktansvärt. Jag hatar inte människor som gör så här, inte alls. Ibland blir man så rabiat när man sitter i solen och tänker på sushimonster. Jag tror jag bara ska svälja detta fenomen, och kanske trycka upp en t-shirt där det står SUSHIMONSTER som present när dessa personer fyller år. Det borde räcka för att få utlopp för irritationen.

Hjälp! Ett sushimonster!!!

Imorgon tänkte jag skriva om en maträtt som jag älskar och som jag äter mycket av när jag är här i Italy. Det kommer bli gött.
/Slaktarn

En kommentar | “När folk får ”dille på sushi””

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Hej Sonja skriver:

    det är ungefär som när folk bara ”råkar nämna” att dom blivit tvungna att visa leg på systemet. Jag blir oförklarligt irriterad. Hatar inte heller personerna. Bara själva… imbecilliteten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp