Rapport från Oyster Opening Worldcup i Malmö

16:00 22 Aug 2015

Jaha, jag råkar befinna mig på Malmö Centralstation idag, och sprang av en slump rakt in i världsmästerskapen i ostronöppning 2015.

Det har hållits deltävlingar hela eftermiddagen och nu är det strax dags för finalen. En herrans massa ostronlovers har samlats och sitter i tävlingsområdet och dricker bubbel och mumsar i sig ostron. Salt & Sill Deli har en disk med olika havsrelaterade matbitar. Det är ganska peppig stämning. De fyra finalisterna är svenska Lars Karlsson, danske Jesper Knudsen, Johan Malm som även han är från Sverige samt irländske Stephen Nolan. Ja, alla är män. Alla tävlande är män överhuvdtaget. Juryn består också bara av män. Ja just det, konferencieren är man också. Det verkar som att män är extra förtjusta i att öppna ostron, dessa havets vaginor (förlåt, jag kunde inte motstå).

Nu börjar finalen. Publiken är svinpeppade och klappar med i musiken och ostronen öppnas i en rasande fart. Nu har dansken öppnat alla sina och ringer i klockan. Och efter en stund också irländaren, sedan svenske Johan Malm. Hej och hå, vilken fest. Nu ska juryn bedöma hur denna yttersta elit av ostronöppnare i världen klarat sig.

Under denna lilla paus i händelseförloppet kan jag passa på att berätta lite om min egen relation till ostron. Jag är allergisk. Spyr som en gris när jag äter dem. Men det förstod jag inte tills för ganska precis ett år sedan, när jag var på en tinderdejt. Och det kan du läsa om här. Det är tråkigt då jag är ganska förtjust i själva ostronen. Är du inte lika benägen att kräkas som jag så rekommenderar jag att du prövar det recept som också finns i blogginlägget.


Inget för mig. Tyvärr.

Okej! Tillbaka till världsmästerskapen i ostronöppning. Det hr blivit dags för något som heter krogstafetten. Det är två lag, vardera lag består av tre personer. Lagen är Grebbestad Bryggeri mot  Team Göteborg (från blandade GBG-krogar). Tävlingen går ut på att öppna trettio ostron (tio för varje deltagare) och sedan sabrera en flaska champagne och hälla upp i glas. Haha! Detta är helt sjukt. Jag ska försöka klämma mig fram för att ta en bild på spektaklet.

Killarna från Grebbestad Bryggeri (höger i bilden) ringer i klockan först, trots att de var sist på sabreringen. En fin återhämtning där. Efter juryns överläggande står dock klart att det inte räcker hela vägen. Det är snubbarna från Team Göteborg som kammar hem vinsten.

Nu håller ni på att dö av spänning gällande vem som vann världsmästerskapet, va? Då ska jag inte hålla er på halster längre. Vinnaren är irländska Stephen Noland med en tid på 2 minuter och 43 sekunder. Kul! Grattis! King of oysters! Silvermedalist är svenske Johan Malm. Bronsmedaljören är också svensk, men jag hörde inte vad han hette för att alla gormade så mycket.

Herregud. Nu behöver jag verkigen en kall öl. Jag blir alldeles yr av den här testestoronstinna havsdoftfyllda luften. För att inte tala om sablarna.
/Eventslaktarn

2 kommentarer | “Rapport från Oyster Opening Worldcup i Malmö”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Björn skriver:

    Ville bara säga att du är en ÖVERLÄGSET mest behagliga bloggaren på nöjesguiden. Så.

  2. Julia Gummesson skriver:

    Tack Björn! Ett av mina mål i livet är att vara behaglig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG