VAD ÄR MATEN? #2 majskycklingen

18:10 8 Sep 2015

Lotten frågar:
Hej slaktarn! Vilken rolig blogg. Min första pojkväns mamma bjöd alltid på majskyckling och det var så jävla gott. Det var konstigt tyckte jag för majsen serverades aldrig men jag struntade i detaljen. Nu har jag förstått att det handlar om att kycklingen är uppfödd på majs! Vem kom på det? Varför smakar det gott? Hur kommer majssmaken in i köttet? Gör det ens det?! Testade man med andra grejer än majs innan? AAAHHHH

Hej Lotten. Jag förstår att majskycklingen kan få frågetecknen att hopa sig. Jag är ett stort fan av majskycklingen och brukar köpa de som kommer från Bjärefågel. De finns numera både här och där, det vill säga, eventuellt på din lokala mataffär. Jag har gjort en illustration för att visa på djupet vad som skiljer sig majskycklingen från sina icke-majsätande dito. Hoppas att den kan räta ut frågetecknena åt dig.

Känner du dig fortfarande fundersam på detta djur föreslår jag att du läser den här hyllningstexten som Mia Gahne skrivit, eller varför inte den här, lite mer kritiska, från bloggen Mat och politik.

Har du fortfarande inte fått nog av kycklingar kan jag tipsa om att ta en titt på det här filmklippet som visar en mycket vacker kyrka i Indonesien.

Kram,
/Slaktarn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg