Chipsnytt

11:53 14 Apr 2016

chips

Hej och välkommen till Chipsnytt, formatet som ger dig de senaste nyheterna inom chipsvärlden.

Estrella lanserar något de kallar ”nästa generation chips”
Om du någon gång funderat på vilken chipstillverkare som är störst i landet ska jag bringa klarhet i det nu. Det är Estrella. Nu rör de om i frityrgrytorna genom att ”reformera” (deras ord, ej mina) chipshyllan på ett aldrig tidigare skådat sätt: De kommer att tillverka alla sina chips med skalet kvar. Dessutom har de hittat på en ny teknik som gör att potatisen skärs tunnare. Resultat: Krispigare chips. Och godare, om man ska tro det blindtest som gjorts i samband med lanseringen, där sju av tio testare föredrog den här nya sorten från Estrella framför konkurentens.
– Den nya tekniken och skalet kvar ger magiska egenskaper och det är slående vilken skillnad det blir för kvaliteten och smakupplevelsen, säger Estrellas VD Carina Hansson om lanseringen.

Kokoschips med chilismak
Jag tycker inte om kokosolja, förutom att olja in mig med den i duschen. Men jag har förstått att många andra tycker om kokosolja. Älskar, till och med. När jag såg den här nyheten tänkte jag först urk, chips friterade i kokosolja. Det var fel av mig. Chipsen i fråga är alltså gjorda av kokos, ni vet sånna där kokosflarn som man liksom skrapat fram. Företaget Cocosa har nu tagit fram sådana i smaksatt variant: en med smak av chili, och en söt. Ekologiska, tillsatsfria och glutenfria. Vilken fest!

Klart slut.
/Slaktarn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg